Aruba

Kritthvite strender, solrikt, trygt og et mangfold av aktiviteter - Aruba er med sin perfekte beliggenhet utenfor orkanbeltet en populær helårsdestinasjon for alle typer reisende. Øya har en spennende historie, et rikt fornøyelsesliv og flotte strender.
Høydepunkter: 
  • Behagelig klima året rundt
  • Strålende strender
  • Variert utvalg av utflukter og aktiviteter
  • Fascinerende Oranjestad
  • Passer til alle typer reisende

Behagelig klima året rundt
Aruba har et veldig stabilt klima gjennom hele året. Lufttemperaturen ligger rundt 27-30 grader og vanntemperaturen faller aldri under 25 grader. Det er mange solrike dager, januar-oktober er høysesong, det kan falle mer nedbør de siste 3 månedene, men stort sett på nattetid. Aruba ligger utenfor orkanbeltet så øya har ingen problemer tropiske stormer. 

Strålende strender
Aruba har et utrolig utvalg av strender, flere av dem er høyt oppe på kåringer av verdens beste strender. Eagle Beach er kritthvit og tilbyr fredlige omgivelser, mange av de mindre boutique hotellene finnes her. Flotte og livlige Palm Beach kalles high rise området og her har mange av de større hotellkjedene funnet sin plass. Hadicurari Beach, helt nord på øya, er kjent for surfing, windsurfing og gode sjømat restauranter. I sør er famillevennlige Baby Beach populært. 

Variert utvalg av utflukter og aktiviteter:
Aruba er ikke bare sol og bad, øya har et rikt utvalg av aktiviteter på land og ute i vann. Arikok nasjonalpark er kjent for sine eksotiske naturbasseng, sanddyner og grotter. Steinformasjonene ved Ayo Rock og Casibari er verdt et besøk. Eller hva med å ta med barna til en strutsefarm eller sommerfuglpark?

På den nordvestlige siden av øye ligger det ikoniske fyrtårnet California som har navnet sitt fra et britisk dampskip som forliste utenfor øya på slutten av 1800-tallet. Aruba tilbyr også spektakulær dykking blant ulike skipsvrak, hvor blant annet den spennende historien om det tyske lasteskipet Antilla er verdt å sjekke ut. 

Facinerende Oranjestad
Øyas hovedstad har sin opprinnelse fra sent på 1790-tallet når det militære fortet Fort Zoutman ble bygd. Deler av byen er bygd i ærverdig nederlandsk kolonistisk stil og flere av husene er særdeles fargerike. Den lille koralløya Renaissance ligger en kort båttur fa Oranjestad og her er det mulig å se de berømte flamingoene på selveste Flamingo Beach. 

Passer til alle typer reisende
Aruba er et paradis for par, barnefamilier eller venner som vil på en eksotisk reise. Det stabile klimaet, eksotiske strender og gode hoteller gjør Aruba til et trygt valg for de fleste.