Safari i Tanzania - Tanzanias høydepunkter

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Tanzania
 • Gyldig fra
  01-01-2020
 • Gyldig til
  31-12-2020
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 19.895,-
Ditt Afrikanske eventyr starter allerede når du titter ut av flyvinduet ved landing, i det fjerne skimter du det majestetiske fjellet Kilimanjaro. Første stopp er Ngorongoro Nasjonalpark med sitt berømte krater og rike dyreliv, fortsetter til magiske Serengeti Nasjonalpark med orkesterplass til alt du kan tenke deg av ville dyr og avslutter i Lake Manyara Nasjonalpark hvor løvene elsker å klatre i trær.
 
Vær klar over at disse prisene er basert på at 2 personer reiser i sammen og deler landcruiser med max 4 andre personer. Prisene gjelder for spesifikke datoer. Se lenger ned hvilke datoer og priser som gjelder. Ønsker dere å ha en privat safari med egen sjåfør kan dere kontakte oss og vi vil gi dere korrekt pris.
 
Program:
Dag 1: Kilimanjaro – Ngorongoro krateret
Ved ankomst Kilimanjaro vil vår samarbeidspartner hjelpe deg med å laste bagasjen i landcruiseren. Ferden går videre mot Ngorongoro, 3-4 timer kjøring, hvor det blir innsjekking og lunsj. På ettermiddag slapper du av ved lodgen og nyter den spektakulære utsikten rundt deg.
 
Ngorongoro-krateret er blitt beskrevet som et av verdens naturlige underverker. For åtte millioner år siden var krateret en aktiv vulkan, men toppen av vulkanen kollapset og dannet krateret som er 610 meter dyp, 20 kilometer i diameter, og dekker et område på 311 kvadratkilometer. Krateret er spektakulært og hjemsted for mange arter av vilt og fugler. Med noen få unntak lever nesten alle arter av afrikanske slettedyr her, inkludert det truede sorte neshornet, og krateret har den høyeste tettheten av rovdyr i Afrika. Middag og overnatting på Ngorongoro Serena Lodge.
 
Dag 2: Ngorongoro krateret
Etter frokost kjører du ned 610 meter ned i krateret, som er hjemmet til et rikt dyreliv og et paradis for hobby-fotografer. Det blir en fullstappet dag med safari inkludert lunsj.
 
I Ngorongoro-krateret finner du stolte løver, store flokker bøfler, impala, gaseller, neshorn, sjiraffer, sjakaler, sebra, geparder, hyener og forhåpentligvis leopard. Krateret har med sin naturlige variasjon og imponerende skjønnhet et enormt mangfold som det er vanskelig å finne andre steder på kloden. Krateret er også av stor arkeologisk betydning, med funn av noen av menneskets tidligste forfedre. Retur til lodgen sent på ettermiddagen til hytta. Middag og overnatting på Ngorongoro Serena Lodge
 
Dag 3: Ngorongoro krateret – Serengeti Nasjonalpark
Etter frokost drar du videre til Serengeti med et kort stopp ved Olduvai-kløften som er kjent for et av de eldste menneskefunn i verden. En lokal guide vil gi deg en bedre forståelse av viktigheten av denne kløften.
 
Neste stopp er Serengeti, den mest kjente nasjonalparken i Tanzania. Parken dekker et område på 14 763 kvadratkilometer, er Tanzanias eldste park, og har et av verdens største antall av ville dyr. Gnu migrasjonen mellom Masai Mara og Serengeti er angivelig verdens mest spektakulære happening i dyreverden. Middag og overnatting på Serengeti Sopa Lodge.
 
Dag 4: Serengeti Nasjonalpark
Denne morgenen tar du med lunsjboksen for nå blir det safari på Serengeti slettene hele dagen. Spesielt på morgen og kveld er Serengeti landskapet fantastisk vakkert. Det er gressletter så langt øyet kan se og nasjonalparken er blant annet hjemmet til mange kongelige løver, elefanter, bøfler, gnuer, den unnvikende leoparden, geparder, den flekkete og stripete hyenen, neshorn, sebra og sjiraffer. Serengeti nasjonalpark skuffer aldri! Middag og overnatting på Serengeti Serena Lodge.
 
Alternativ aktivitet, ikke inkludert i prisen:
Ballong safari over Serengeti savannen fulgt av champagne frokost.
 
Dag 5: Serengeti – Lake Manyara Nasjonalpark (eller Tarangire Nasjonalpark)
Etter frokost drar du videre på en hyggelig kjøretur til Lake Manyara Nasjonalpark, som bortsett fra det rike fuglelivet, er kjent for sine berømte treklatrende løver. Du ankommer lodgen i tide for lunsj før du senere drar ut på ettermiddags-safari. Den lille, men særdeles attraktive Lake Manyara Nasjonalpark er klemt mellom den flotte innsjøen Manyara og den bratte dalkanten av Rift Valley. Se opp for de lure bavianene og de grasiøse sjiraffene. Middag og overnatting på Lake Manyara Serena Lodge.
 
Alternativ aktivitet, ikke inkludert i prisen:
Mulighet til en kulturell vandretur i en lokal landsby for å se hvordan denne stammen bor og lever.
 
Dag 6: Lake Manyara Nasjonalpark - Kilimanjaro
Etter en siste frokost er ditt afrikanske eventyr ved sin slutt og det blir retur til flyplassen i Kilimanjaro (eller Arusha), forhåpentligvis med gode minner og ikke minst flott bilder i hodet og kamera. Fly i henhold til din bestilling.
 
Priser (minimum 2 personer)
Per person i dobbeltrom 19.895kr (avreise 15.04, 13.05, 20.05)
Per person i dobbeltrom 21.795kr (avreise 11.03, 11.11, 09.12)
Per person i dobbeltrom 26.095kr (avreise 03.06, 17.06)
Per person i dobbeltrom 28.895kr (avreise 08.01, 15.01, 12.02, 08.07, 15.07,22.07, 05.08, 12.08, 19.08,02.09, 16.09, 07.10, 21.10,16.12)

Basert på at dere deler landcruiser med max 4 andre personer. Egne priser for privat safari på forespørsel.

Alt dette er inkludert:
 • Ankomst/avreise service Kilimanjaro
 • 5 netter på førsteklasses lodger/camps
 • Helpensjon under oppholdet
 • Safari hatt og egen safaripakke
 • Inngang til alle parker
 • Engelsktalende sjåførguide
 • Ubegrenset med mineralvann under safarier
 • Bruk av Safari Land Cruiser med åpent tak under safariene
 • Gratis dekning av «Flying Doctors» under safarien

Prisen inkluderer ikke:
 • Fly Oslo – Kilimanjaro t/r
 • Flyskatter
 • Visum for norske borgere
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Besøk til lokal landsby
 • Ballongsafari over Serengeti
 • Drikke til måltidene
 • Tips til guider, sjåfører, bærere eller de som jobber i campene

Lodger/camps:
 
Ngorongoro Serena Lodge har en utsøkt utsikt over naturfenomenet Ngorongoro der den ligger på kanten av krateret. Lodgen har hentet mye av sin inspirasjon fra helleristningene fra nærliggende Olduvai Gorge. Lodgen har 75 rom.
 
Serengeti Serena Lodge ligger flott til på en liten høyde med utmerket utsikt over gresslettene i Serengeti. Inspirert av tradisjonelle afrikanske landsbyer er lodgen, med sine 66 rom, et mylder av afrikansk kunst og håndverk.
 
Lake Manyara Serena Lodge ligger ved skrenten av Mto Wa Mbu og har flott utsikt over Great Rift Valley og Lake Manyara. Alle 67 rom har en suite bad og privat veranda. Lodgen har svømmebasseng, bar, lounge, en liten butikk og en restaurant.
 
Disse lodger og camps er 4 *, hvis du ønsker en enda mer luksuriøs innkvartering, ta kontakt.
 
Vær også klar over at det finnes et rimeligere alternativ ved å bo på Sopa lodgene (3*) i Ngorongoro og Serengeti, men da må turen avsluttes i Tarangire Nasjonalpark hvor det også finnes en Sopa lodge.