Safari i Kenya - Kenyas høydepunkter

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Kenya
 • Gyldig fra
  01-01-2020
 • Gyldig til
  31-12-2020
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 16.395,-
Du starter ditt Afrika eventyr i Samburu Nasjonalpark i det nordlige Kenya, fortsetter til Mount Kenya Nasjonalpark hvor du bor i skråningen av fjellet Mount Kenya, til Lake Nakuru som ligger ved kanten av Great Rift Valley med sitt rike dyre- og fugleliv og ender i Masai Mara, det mest kjente safari-området i Kenya.

Vær klar over at disse prisene er basert på at 2 personer reiser i sammen og deler landcruiser med max 4 andre personer. Prisene gjelder for spesifikke datoer. Se lenger ned hvilke datoer og priser som gjelder. Ønsker dere å ha en privat safari med egen sjåfør kan dere kontakte oss og vi vil gi dere korrekt pris.

Program:

Dag 1, Nairobi - Samburu Nasjonalpark
Jambo! - slik ønskes du velkommen til Kenya. Du får hjelp til å laste bagasjen i landcruiseren som tar deg til Samburu Nasjonalpark, turens første stopp, rundt 5 timer kjøretur fra Nairobi.

Landskapet består av skog og åpne savanner. Samburu er en av Kenyas flotteste nasjonalparker og er hjem til den elegante Oryx antilopen og Grevy’s sebraen, samt løver, leoparder og flokker av elefanter. Middag og overnatting i Sarova Shaba Game Lodge
 
Dag 2, Samburu Nasjonalpark
Du nyter morgen- og ettermiddagssafari i både Samburu- og Buffalo Springs reservatene. Samburu kulturen er spennende og har historiske så vel som språklige bånd til Masai folket lenger sør i Kenya.

Samburu området er vakkert og ligger ved elven Ewaso Nyiro hvor man i skumringen ofte ser leoparder. Den dyp røde solnedgangen med silhuetter av palmene langs elven gjør et uutslettelig inntrykk på de fleste. Alle måltider og overnatting i Sarova Shaba Game Lodge.
 
Alternativ aktivitet, ikke inkludert i prisen:
Mulighet til å besøke en lokal landsby for å se hvordan denne stammen bor og lever.
 
Dag 3, Mount Kenya nasjonalpark
Etter frokost går turen videre til Mount Kenya Nasjonalpark hvor du inntar lunsjen på Mountain Lodge i skyggen av det hellige fjellet Mount Kenya. Lodgen er bygget i tre og ligger vakkert i skråningen av Kenyas legendariske fjell. Sjeldent finner du en vakrere panoramautsikt med kombinasjon av gammel regnskog, klar og frisk fjelluft, ro og en fargerik kavalkade av dyr og vekster. Du kan observere dyrene som kommer for å drikke, bade eller spise rundt vannhullet. 

Mount Kenya Nasjonalpark er på UNESCOs verdensarvliste. På Serena Mountain Lodge kan man våkne av lyden av elefanter og sovne til en symfoni av Afrikas mange andre spennende lyder. Lunsj, middag og overnatting Serena Mountain Lodge.
 
Dag 4, Lake Nakuru Nasjonalpark
Etter frokost forsetter reisen til Lake Nakuru Nasjonalpark. Du stopper underveis ved Thomson fossen med et vannfall på 72 m. Området er grønt og frodig og utsikten er flott.

Lake Nakuru er hjem for de flotte røde flamingoene som slår seg ned her på grunn av algene i innsjøen. Siden 2012 har de blitt færre, men fremdeles kan man se disse vakre fuglene. I denne parken kan man også se vortesvin, giraffer, leoparder og den største konsentrasjonen av sorte og hvite nesehorn i Kenya. Det er fantastisk utsikt fra Baboon Cliff til strendene rundt innsjøen. Lunsj, middag og overnatting Sarova Lion Hill Lodge
 
Dag 5, Masai Mara reservatet
Etter frokost går turen videre til Kenyas mest kjente reservat Masai Mara. Her finnes alle «The Big Five»; nemlig løve, leopard, elefant, bøffel og (sort) nesehorn. Lunsj ved ankomst til lodgen.

På ettermiddagen er det tid for safari. Her er sjansen stor for å se flere, om ikke alle av de store dyrene. Savannene strekker seg helt inn i horisonten, gressende dyr sees overalt og du blir bortskjemt med variasjonen i fugle- og dyreliv. Her blir ingen skuffet, bare overveldet av å se så mange dyr på nært hold sammen med fantastiske guider som kjenner parken godt. Lunsj, middag og overnatting på Sarova Mara Tented Camp 
 
Dag 6, Masai Mara
Hele dagen i dag er dedikert Masai Mara – med håp om igjen å få se flere av «De fem store». Du kan også se store flokker av gnuer, sebra, gaseller og antiloper gresse på savannen og iblant oppdage en leopard som lurer i gresset for å få seg et måltid mat.

Tidligere var Kenya en stor jaktdestinasjon hvor jakt på «De fem store» var det store målet. Heldigvis er denne jakten i dag forbudt. Etter en dag ute på savannen går turen tilbake til lodgen. Alle måltider og overnatting på Sarova Mara Tented Camp
 
Alternativ aktivitet, ikke inkludert i prisen:
Ballong safari over savannen fulgt av champagne frokost eller besøk til en tradisjonell Masai Manyatta (landsby). Her lever de slik de har gjort i århundrer. Du kan lære om dette nomade folket, deres tradisjoner og måten de lever på.
  
Dag 7, Nairobi
Ditt afrikanske eventyr er ved sin slutt og det blir retur til flyplassen i Nairobi, forhåpentligvis med gode minner og ikke minst flott bilder i hodet og kamera. Fly i henhold til din bestilling.
 
Priser (minimum 2 personer)
Per person i dobbeltrom 16.395kr (avreise 14.04, 12.05)
Per person i dobbeltrom 17.795kr (avreise 02.06, 16.06)
Per person i dobbeltrom 18.195kr (avreise 10.11, 08.12)
Per person i dobbeltrom 18.795kr (avreise 07.01, 21.01, 11.02, 10.03)
Per person i dobbeltrom 21.995kr (avreise 06.10, 20.10)
Per person i dobbeltrom 23.395kr (avreise 07.07, 21.07, 04.08, 18.08, 08.09, 22.09)

Basert på at dere deler landcruiser med max 4 andre personer. Egne priser for privat safari på forespørsel.

Alt dette er inkludert:
 • Ankomst/avreise service Nairobi
 • 6 netter på førsteklasses lodger/camps
 • Helpensjon under oppholdet
 • Safari hatt og egen safaripakke
 • Inngang til alle parker
 • Engelsktalende sjåførguide
 • Ubegrenset med mineralvann under safarier
 • Bruk av Safari Land Cruiser med åpent tak under safariene
 • Gratis dekning av «Flying Doctors» under safarien

Prisen inkluderer ikke:
 • Fly Oslo – Nairobi t/r
 • Flyskatter
 • Visum for norske borgere
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Besøk til Masai landsby (Manyatta)
 • Ballongsafari over Masai Mara
 • Drikke til måltidene
 • Tips til guider, sjåfører, bærere eller de som jobber i campene

Lodger/camps:
 
Sarova Shaba Game Lodge ligger i Shaba Game Reserve rett øst for Samburu Nasjonalpark, nær Ewaso Nyiro River, og omkranset av en liten skog med gamle trær og en liten fiskedam. Lodgen består av 8 chalet-style rom og 5 suiter. 
 
Serena Mountain Lodge har 42 rom og ligger på 2194 moh. i skråningen av Mt. Kenya, omgitt av tett regnskog. Nær ett av de mest aktive vannhullene i området som gir mange gode opplevelser. Spesial bunker hvor man ubemerket kan studere dyrene som blir fôret ved vannhullet.
 
Sarova Lion Hill Lodge ligger i hjertet av Rift Valley og Lake Nakuru nasjonalpark. Stedet har 64 rom og 3 suiter, nydelig restaurant og spafasiliteter. Området er et av stedene hvor det har vært flest flamingoer å se samtidig med et hundretalls andre fugler – et ornitologisk paradis.
 
Sarova Mara Tented Camp kalles på folkemunne verdens åttende under. En fullstendig harmonisering av mennesker, dyr og natur. Campen har 50 komfortable telt, nydelig svømmebasseng, restaurant med internasjonal standard og mulighet for utendørs «bush massage» .
 
Disse lodger og camps er 4 *, hvis du ønsker en enda mer luksuriøs innkvartering, ta kontakt.