Safari i Afrika

Safari betyr reise på swahili, og safari i Afrika er en reise hvor du opplever gjestfrie mennesker, vakkert naturlandskap og eminent dyreliv. Gjør barndomsdrømmen til en realitet. Overvær de store kattene som er fulle av energi om morgenen, de bedårende giraffene som strekker halsen opp mot noen blader for å spise og de intelligente elefantene som viser så mye omsorg for hverandre. 

 
Populære safari destinasjoner i Afrika:
  • Kenya - rikt på dyreliv og prisfornuftig
  • Tanzania - åpne savanner og løver som klatrer i trær
  • Sør-Afrika - familievennlig og tett på dyrene

Safari i Kenya:
Den store fordelen med safari i Kenya er det store utvalget av nasjonalparker, og at de alle ligger i nærheten av hovedstaden Nairobi. Det gjør det enkelt å sette sammen en spennende og variert safari opplevelse. 

Masai Mara er angivelig den mest kjente safariparken i verden, og spesielt kjent for den store gnu migrasjonen i juli/august og oktober/november. Lake Nakuru er idyllisk og berømt for flamingoene. Amboseli byr på store flokker av elefanter og en utsøkt utsikt over fjelltoppen Kilimanjaro. Mount Kenya er på UNESCO sin verdensarvliste og Samburu er kjent for sitt rike og varierte dyreliv. 

En safaripakke i Kenya er ofte rimeligere enn nabolandet Tanzania, årsakene er kortere reiseavstander og at Kenya har et betydelig større utvalg av overnattingssteder. Safari i Kenya passer som hånd i hanske med sol & bad i Mombasa, Zanzibar, Seychellene eller på Mauritius. 

Safari i Tanzania:
Akkurat som Kenya så har Tanzania veldig spennende nasjonalparker. Avstanden mellom parkene er større sammenliknet med Kenya.

Den to mest kjente nasjonalparkene er Serengeti og Ngorongoro. Serengeti grenser til Masai Mara og det er mellom disse to parkene dyrene vandrer under gnu migrasjonene. Det korte gresset i Serengeti gjør det lett å se dyrene, og dyr finnes det mye av, spesielt leoparder er populære her. Ngorongoro er verdens største intakte krater og over 25.000 dyr har funnet sitt hjem her. Selv om det er strenge regler om å ikke kjøre utenfor veiene så kommer du tett på dyrene. Lake Manyara er kjent for sine treklatrede løver og frodige vegetasjon. 

Det er ikke mulig å snakke om safari i Tanzania uten å nevne det majestestiske fjellet Kilimanjaro. Det ruver med sine 5.895 meter over havet, det høyeste punktet i Afrika. En fjelltur opp på toppen er populært og kan lett kombineres med en safari opplevelse. Du flyr inn til samme flyplass!

Safari i Sør-Afrika:
Safari i Sør-Afrika er noe annerledes sammenliknet med safari i Kenya og Tanzania. Nasjonalparkene er mindre og det er et mindre antall dyr i parkene. Dog er det er lettere å komme tett på dyrene, mange av nasjonalparkene er private og det er ikke så mange turister samlet på et sted, for eksempel når en leopard eller gepard ønsker å vise seg frem. I tillegg er dyrene i Sør-Afrika ikke like mye på vandring.

Det kan argumenteres for at safari i Sør-Afrika er mer familievennlig enn Kenya og Tanzania, men et tips er uansett at barna må være minimum 6 år gamle. Til forskjell fra Kenya og Tanzania, hvor man reiser fra park til park, så har du i Sør-Afrika en base ved lodgen du bor på og kjører ut på daglige safariturer.

Sør-Afrika kan friste med gripende historie, livfull kultur og scenisk natur. Gastronomien er viden kjent og en idyllisk strand eller god golfbane er aldri langt unna. Vi anbefaler å kombinere safari med en rundreise i Sør-Afrika eller noen avsluttende netter ved stranden. Det er også mulig å kombinere med strandferie på Mauritius eller Seychellene.