Elvecruise i Ukraina fra Kyjiv til Odesa

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Kiev
 • Gyldig fra
  11-09-2021
 • Gyldig til
  19-09-2021
 • Varighet
  9 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 17.990,-
Vi seiler på Ukrainas mektige elv, Dnipro, fra hovedstaden Kyjiv (tidligere Kiev) til den populære feriebyen Odesa (Odessa) ved Svartehavet. Underveis får vi oppleve UNESCO-kirken St. Sofia, et forrykende kosakkshow og båttur i Dniprodeltaet. Det blir god tid til å utforske både Kyjiv og Odesa.

Høydepunkter:
 • Kyjiv, Ukrainas hovedstad
 • St. Sofia-katedralen (UNESCO)
 • Zaporizjza – kosakkenes hovedbase på1400- og 1500-tallet
 • Et forrykende kosakkshow med ryttere ikledd tradisjonelle drakter
 • Båttur i Dniprodeltaet
 • Odesa – Svartehavets perle

Program

Dag 1
Oslo – Kyjiv

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Kyjiv (Kiev). Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien hvor MS Dnieper Princess venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord før vi møtes til en velkomstdrink etterfulgt av middag. Skipet ligger ved kai i Kyjiv de to første nettene.

Dag 2
Kyjiv

Kyjiv ble grunnlagt på 400-tallet og var tidligere, takket være sin strategiske beliggenhet ved Dnipro, en viktig by langs handelsruten mellom Skandinavia og Konstantinopel i Tyrkia. I våre dager har Kyjiv rundt 2,5 millioner innbyggere og består av en blanding av gamle religiøse bygninger og moderne sovjetarkitektur. På en høyde med utsikt over elven troner den 62 meter høye Moderland­statuen. 
Om morgenen skal vi på byrundtur og ser blant annet Uavhengighetsplassen og St. Michael­katedralen med sine gylne kupler og karakteristiske lyseblå fasade. Rundturen avsluttes med et besøk i St. Sofia-katedralen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Den vakre kirken er oppkalt etter Hagia Sofia i Istanbul og har mye av den samme bysantinske arkitekturen. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Kanskje en rusletur i sentrum frister? Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Tsjernobyl-museet. Her får man et innblikk i hva som skjedde på kjernekraftverket i Tsjernobyl i 1986 og konsekvensene av ulykken som regnes som den mest alvorlige kjernekraftulykken i verden. Etter middag tilbys en valgfri båttur med folkloreshow.  

Dag 3
Kyjiv

I dag har du hele dagen til å utforske Kyjiv videre på egen hånd. Alternativt arrangeres det en valgfri utflukt til Petsjerskaja Lavra, også kalt Grotteklosteret. Klosteret ble bygget på 1100-tallet, og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1990. Du kan også bli med på en valgfri konsert med Ukrainas nasjonalkor.
Klokken 18.00 kaster skipet loss og seilasen på Dnipro begynner.

Dag 4
Om bord

Dnipro (tidligere Dnepr) har sitt utspring nordvest for Moskva, og renner gjennom både Hviterussland og Ukraina før den munner ut i Svartehavet. Med sine nesten 2200 kilometer er Dnipro den fjerde lengste elven i Europa. Vi tilbringer hele dagen om bord mens vi seiler sørover gjennom et landskap med små byer og store innsjøer. Om bord arrangeres det ulike aktiviteter, blant annet ukrainsk språk- og matlagingskurs. 

Dag 5
Zaporizjzja

Tidlig om morgenen passerer vi slusen ved Dneproges, et av Europas største vannkraftanlegg som ligger like nord for Zaporizjza.  På 1400–1500-tallet var Zaporizjzja et tilfluktsted for polske og især russiske bønder som flyktet fra sine godseiere. De kalte seg selv for kosakker («frie mennesker») og Khortitsa-øyen ved Zaporizjzja ble deres hovedbase. Kosakkene var tradisjonelt dyktige ryttere og krigere, og livnærte seg av plyndringstokter til nabolandene og skatter fra alle som brukte handelsrutene til vanns. I våre dager er Zaporizjzja en viktig industriby. I tillegg til vannkraftverket Dneproges har byen et stort stålverk. Nitti kilometer sør for byen ligger Europas største kjernekraftverk. 
Om morgenen blir vi med på en byrundtur, inkludert besøk i Kosakkmuseet hvor vi hører mer om kosakkenes historie og kultur. Etter lunsj skal vi oppleve et forrykende kosakkshow på Khortitsa-øyen, hvor ryttere, ikledd tradisjonelle kosakkdrakter, utfører akrobatiske triks på hesteryggen. Cruiset fortsetter om ettermiddagen.

Dag 6
Kherson
 
Ved frokosttid kommer vi til Kherson, som ligger ved munningen av Dnipro og er en travel havneby med flere skipsverft. Kherson ble grunnlagt i 1778 av Grigorij Potjomkin, etter ordre fra Katarina den store. En av de første bygningene som ble reist innenfor festningsmurene var St. Katarina-kirken, hvor Potjomkin senere ble begravd. Kherson er utgangspunkt for en utflukt med småbåter i Dnipro­deltaet. Det store elvedeltaet har et rikt dyre- og planteliv og flere små fiskelandsbyer.
Vi returnerer til skipet for lunsj og mens vi spiser seiler skipet videre. Fra Kherson fortsetter cruiset langs Svartehavskysten og sent om kvelden ankommer vi turens siste anløpshavn, Odesa.

Dag 7
Odesa

Odesa er Ukrainas største havneby og en populær ferieby som gjerne kalles Svartehavets perle. Den gamle delen av byen har mange klassiske hus i art nouveau-stil. 
Etter frokost skal vi på byrundtur og ser Potjomkin-trappen, operahuset og Odesas livlige hovedgate – Deribasivska. Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt til Odesas kunstmuseum. Etter middag er det valgfri ballett- eller operaforestilling i Odesas opera­hus. Skipet ligger ved kai i Odesa de to siste nettene av cruiset.

Dag 8
Odesa

I dag har du hele dagen til å utforske Odesa i ditt eget tempo. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Odesas vakre kirker eller en bussutflukt til oldtidsbyen Belgorod-Dnestrovski og den store Akkerman-festningen. 

Dag 9
Odesa – Oslo

Etter frokost sier vi farvel til MS Dnieper Princess og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.
Utflukter
Nedenfor finner du en oversikt over alle utflukter i løpet av reisen. Syv av de er inkludert i reisens pris. De andre må bestilles og betales om bord.
 
DagStedInkluderte utflukterValgfrie utflukter (pris om bord)
1Kyjiv  
2Kyjiv Tsjernobyl-museet (EUR 25)
Båttur med folklore (EUR 38)
3KyjivByrundturGrotteklosteret (EUR 32)
Ukrainas nasjonalkor (EUR 33)
4Om bord  
5ZaporizjzjaByrundtur og kosakkshow 
6KhersonBåttur i Dneprdeltaet 
7OdesaByrundturKunstmuseet (EUR 25)
Ballet eller opera (EUR 61)*
8Odesa Odesas kirker (EUR 28)
Belgorod-Dnestrovski (EUR 59)
9Odesa  
* Med forbehold om forestilling den aktuelle dagen.
Reiseleder og foredragsholder
Knut A. Mugaas
Knut A. Mugaas er utdannet i russisk, statsvitenskap, økonomi og ved Norsk journalistskole, og startet sin karriere som journalist i Aftenposten. I 22 år har han arbeidet i utlandet for Norges Eksportråd, Innovasjon Norge og Utenriksdepartementet, blant annet Bagdad, Madrid, Milano og Murmansk. Han har bodd i Moskva i flere perioder, hvor han har hatt ulike stillinger ved ambassaden, blant annet som handelsattaché.

MS Dnieper Princess 3*+
Rederi: Chervona Ruta
Byggeår: 1976, renovert 2017
Lengde: 129 m
Passasjerer: 230
Fasilitetene om bord inkluderer resepsjon, to restauranter, tre barer, salong med dansegulv, bibliotek, suvenir­butikk og stort soldekk. Det er lege om bord.
Alle lugarene er utvendige med vindu som kan åpnes. Standard­lugarene er små (9–10 m²), men praktisk innredet med to separate senger, bad med dusj, aircondition og radio. Enkeltlugarene er 7 m². På standardlugarene er det kombinert vask og dusj. Deluxelugarene er 12–14 m² og juniorsuitene er 16–19 m². Deluxelugarene og juniorsuitene har dobbeltseng og bad med dusjhjørne.
Pris
Standardlugar, Main Deckkr 17 990
Standardlugar, Upper Deckkr 18 590
Deluxelugar, Upper Deck/Boat Deckkr 22 870
Juniorsuite, Boat Deckkr 23 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugarkr 19 990

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Kyjiv/Odesa–Oslo 
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Kunnskapsrik, norsk foredragsholder/reiseleder fra Vista Travel

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Frem til vi ser at situasjonen for å kunne gjennomføre reiser under trygge former normaliserer seg kan du vise din interesse for denne reisen ved å klikke på "Send forespørsel". Fyll inn dine detaljer og vi vil føre deg opp på listen over denne turen. Når vi ser at reisen vil bli gjennomført vil vi gjøre om til bestillinger i henhold til listen (med forbehold om ledige plasser).

Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, ombordguiden, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Det anbefales  cirka fem euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, 12 euro til ombordguiden og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Skipet har ikke heis,  det er bratte trapper mellom dekkene og på utfluktene er det ofte mye gåing i tidvis ulendt terreng. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Pass og visum 
Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Ukraina. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Vær nøye på at passet er helt og uten skader eller riper. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
 
Prisene er basert på valutakurser pr. september 2020. Våre avbestillingsregler og øvrige reise­betingelser finner du på vistatravel.no