Fra Europas yttergrense til hjertet av Russland
Elvecruise fra Rostov til Volgograd og Moskva

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Volgaregionen
 • Gyldig fra
  30-04-2020
 • Gyldig til
  13-05-2020
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 20.990,-

Fra Rostov-na-Donu, nær Azovhavet, seiler vi først på Don og deretter på mektige Volga gjennom områder sjelden besøkt av turister. Vi får oppleve Volgograd – tidligere Stalingrad, Kazan – største by i tatarenes land, Nizjnij Novgorod som tidligere var stengt for utlendinger, og tre av byene i Den gylne ring – Kostroma, Jaroslavl og Uglitsj. Reisen ender i Russlands hovedstad, Moskva – nesten tre tusen kilometer fra utgangspunktet.


Utflukter inkludert.


 
Høydepunkter:
 • Volgograd - tidligere Stalingrad
 • Nizjnij Novgorod, som tidligere var stengt for utlendinger
 • Kazan, hovedstad i Tatarstan
 • Den gylne ring-byene Kostroma og Jaroslavl
 • Uglitsj med Blodskirken
 • Den røde plass og Kreml i Moskva
 • Førsteklasses skip
 • Foredrag om bord med kontre­admiral Geir A. M. Osen


Program

Dag 1, torsdag 30. april
Oslo – Moskva – Rostov

Du møter Vista Travels reiselederen på Oslo lufthavn om kvelden. Sammen flyr vi med Aeroflot til Moskva med ankomst like etter midnatt. Flyet videre til Rostov har avgang halvannen time senere. 

Dag 2, fredag 1. mai
Ankomst Rostov

Vi lander i Rostov like ved fire-tiden lokal tid. Fra flyplassen blir vi kjørt direkte til skipet, hvor vi sjekker inn og får noen timers søvn. 
Rostov-na-Donu («Rostov ved Don») er en millionby i det sydvestlige Russland, 45 kilometer fra utløpet i Azovhavet. Byen ble grunnlagt i 1749, som en tollstasjon, og ble raskt befestet og utviklet til en større festning. Rostovs historiske sentrum har mange flotte bygninger og monumenter. Blant de vakreste er byens store katedral med gullforgylte kupler. Om ettermiddagen blir vi med på en byrundtur i Rostov.

Dag 3, lørdag 2. mai
Cruiset begynner

Like etter frokost kaster skipet loss og cruiset begynner. Første strekning går på elven Don. Når vi seiler mellom to havner arrangeres det mange ulike aktiviteter om bord, blant annet film, språkkurs og russisk teseremoni. Vår foredragsholder vil i tillegg holde flere interessante kåserier i løpet av cruiset. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

Dag 4, søndag 3. mai
Om bord

Vi tilbringer hele dagen om bord, mens skipet fortsetter seilasen på Don og etterhvert på Volga-Don-kanalen. 

Dag 5, mandag 4. mai
Volgograd

Volgograd er en av de mest historisk interessante byene langs Volga. Byen het tidligere Stalingrad og er best kjent for et av de blodigste slagene under andre verdenskrig, som foregikk fra august 1942 til februar 1943. Slaget om Stalingrad var et avgjørende vendepunkt for krigen. 
Byrundturen inkluderer et stopp på høydedraget Mamayev Kurgan – åstedet for de intense kampene. I dag er dette et minnested som domineres av den 85 meter høye Moderlandstatuen. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Vi anbefaler et besøk på Panoramamuseet, hvor du kan lære mer om slaget om Stalingrad. Skipet seiler videre om kvelden

Dag 6, tirsdag 5. mai
Om bord

Vi tilbringer nok en avslappende dag om bord, mens skipet seiler nordover på Volga.

Dag 7, onsdag 6. mai
Samara

Samara er den sjette største byen i Russland, og er en moderne industriby i en umiskjennelig russisk stil og over én million innbyggere. Like utenfor byen ligger en av verdens største kunstige sjøer, Samarareservoaret. Etter ankomst blir vi med på en byrundtur. Deretter kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til Stalins bunker. Den tidligere hemmelige bunkeren ble bygget i 1942 og ligger 37 meter under bakkenivå, men ble aldri tatt i bruk. 

Dag 8, torsdag 7. mai
Kazan

Kazan er en av Russlands eldste byer og hovedstad i delrepublikken Tatarstan. Omkring førti prosent av byens 1,1 millioner innbyggerne er tatarer. Med flere moskeer og et livlig gateliv, minner Kazan mer om Sentral-Asia enn Europa. Byens Kreml, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget på oppdrag fra Ivan den grusomme, og er den eneste gjenstående tatarfestningen i Russland. Området består av en rekke historiske bygninger, blant annet Kul Sjarif-moskeen med fire minareter, og Maria bebudelseskatedral. Før cruiset fortsetter tar vi byens severdigheter i nærmere øyesyn. 

Dag 9, fredag 8. mai
Tsjeboksary

I dag besøker vi Tsjeboksary, en viktig havneby langs Volga. Byen ble grunnlagt på midten av 1500-tallet og har en festning fra denne tiden. På byrundturen ser vi flere av monumentene og kirkene Tsjeboksary er kjent for, blant annet Vvedensky katedralen fra 1657. Skipet seiler videre om ettermiddagen. 

Dag 10, lørdag 9. mai
Nizjnij Novgorod

Nizjnij Novgorod ble grunnlagt 1221 og er et av Russlands tidligst industrialiserte områder. I 1932 ble byen døpt om til Gorkij, for å hedre forfatteren Maksim Gorkij som ble født her. Gorkij ble under Sovjettiden brukt til militær forskning og var forbudt område for utlendinger. Byen huskes kanskje best i Vesten som stedet hvor vitenskapsmannen og nobelprisvinneren Andrej Sakharov og hans kone Jelena Bonner satt i intern forvisning på 1980-tallet. Parets enkle hjem er nå museum. Nizjnij Novgorod fikk tilbake sitt opprinnelige navn i 1991. I byens historiske sentrum ligger Kreml, med en fire meter tykk bymur. Elleve av de opprinnelige tretten tårnene i muren er fremdeles intakte. Før vi seiler videre blir vi med på en byrundtur, inkludert besøk i Kreml.

Dag 11, søndag 10. mai
Kostroma og Jaroslavl

Dagens første anløpshavn er Kostroma, en av kulturbyene i Den gylne ring – en turistrute som går gjennom en rekke middelalderbyer beliggende nord og nordvest for Moskva. Byene i Den gylne ring er historiske byer med arkitektoniske skatter i form av kirker, klostre og festninger fra det 12. til det 18. århundre. Byrundturen gir oss et inntrykk av den historiske byen, og vi ser bygninger med både gammel russisk arkitektur og provinsiell nyklassisistisk stil. De største severdighetene omfatter den femkuplede Åpenbaringskatedralen fra 1500-tallet og Ipatievklosteret, like utenfor sentrum. 
Om ettermiddagen kommer vi til Jaroslavl, en annen av byene i Den gylne ring. Jaroslavl ble grunnlagt av fyrst Jaroslav 1. i 1010 og sentrum av byen har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2005. På bussrundturen gjennom byen ser vi blant annet Spassy­klosteret og profeten Elias-kirken.

Dag 12, mandag 11. mai
Uglitsj

I dag skal vi besøke Uglitsj, en av de vakreste byene i Russland. Uglitsj ble grunnlagt i 1148, men er best kjent for et mørkt kapittel i Russlands historie. Ivan den grusommes sønn, tsarevitsj Dimitrij, ble drept i Uglitsj mens han og hans mor var forvist hit i 1591. Den røde Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, er reist til minne om hendelsen. Uglitsj er ikke større enn at byrundturen kan gjøres til fots. Vi ser både byens Kreml og Blodskirken, samt Gjenoppstandelsesklosteret. 

Dag 13, tirsdag 12. mai
Moskva

Siste etappe av cruiset går på den 125 kilometer lange Moskvakanalen, som ble gravet for hånd av Stalins straffanger mellom 1932 og 1937. Ved lunsjtid legger vi til kai i Moskva, Russlands hovedstad. Moskva ble grunnlagt midt på 1100-tallet og er i dag en metropol med over tolv millioner innbyggere. 
Etter lunsj skal vi på byrundtur med buss. Vi ser Den røde plass, Vasilijkatedralen med sine fargerike løkkupler, Kreml, GUM varehuset og andre kjente landemerker.

Dag 14, onsdag 13. mai
Moskva – Oslo

Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr med Aeroflot direkte tilbake til Oslo.

Reiseleder og foredragsholder
Geir A.M. Osen

Pensjonert kontreadmiral siden 1. juni 2015. Utdannet fra Sjøkrigsskolen 1978 og NATO Defense College (Roma) 1998. Skipssjef på minesveiper, mine­legger og kystvaktfartøyet Andenes, samt skvadronssjef for kystvakten i Nord-Norge. Sjef for den norske Kyst­vakten og forsvarsattaché ved den norske ambassaden i Moskva 2007–2011. Sjef for NATOs militære delegasjon i Moskva 2012–2015. Osen snakker russisk.

MS Peter Tchaikovsky 4*
Rederi: Orthodox
Byggeår: 1981, renovert i 2011
Lengde: 125 m
Passasjerer: 205
 
MS Peter Tchaikovsky er et av de bedre elvecruiseskipene i Russland. Om bord er det restaurant, to barer, suvenirbutikk, et lite bibliotek, konferanserom, resepsjon og stort soldekk. Interiøret er lyst og elegant. Det er medisinsk personell om bord. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe, radio og aircondition. Spenningen er 220V. Vinduet i lugaren kan åpnes. Lugarene er små, men praktisk innredet. Standardlugarene er cirka 9 m², enkeltlugarene 7,5 m², og junior­suitene 14–18 m².


Pris
Standardlugar, Main Deck kr 20 990
Standardlugar, Upper Deck kr 21 890
Jr. Suite (14 m²), Upper Deck kr 25 480
Jr. Suite (18 m²), Boat Deck kr 28 790
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar, Boat Deck kr 23 990


Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Rostov/Moskva–Oslo med Aeroflot (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 1716 pr. juni 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • 13 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra frokost dag 2 til frokost siste dag  
 • Utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Reiseleder/foredragsholder fra Vista Travel 
 

Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka fem euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 

Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum til Russland. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise. Vista Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. I god tid før avreise sender vi ut informasjon om hvordan du går frem videre i søknadsprosessen. 
Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler.
 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Gjestene refunderes ikke for manglende gjennomføring av program som er forårsaket av force majeure, det vil si forhold som ingen av partene er herre over. Rederiet vil ordne med alternativt program hvis mulig.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019.