Fra hjertet av Russland til Europas yttergrense
Elvecruise på Volga fra Moskva til Astrakhan - med Geir Osen

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Russland
 • Gyldig fra
  12-09-2021
 • Gyldig til
  25-09-2021
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 24.990,-
Fra Russlands hovedstad, Moskva, seiler vi på mektige Volga, gjennom områder sjelden besøkt av turister. I tillegg til Moskva får du oppleve storslått natur, byer tidligere stengt for utlendinger, Den gylne ring-byene Uglitsj og Jaroslavl, Kazan i tatarenes land, Lenins fødeby Uljanovsk, og Volgograd – kjent fra slaget under andre verdenskrig. Reisen ender i Astrakhan, nær Det kaspiske hav – tre tusen kilometer fra utgangspunktet.

Høydepunkter:
 • Den røde plass og Kreml i Moskva
 • Uglitsj med Blodskirken
 • Den gylne ring-byen Jaroslavl
 • Kazan, hovedstad i Tatarstan
 • Lenins fødeby Uljanovsk
 • Volgograd - tidligere Stalingrad
 • Astrakhan nær Det kaspiske hav
 • Førsteklasses skip
 • Foredrag om bord med kontreadmiral Geir A. M. Osen

Program

Dag 1
Oslo – Moskva

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Moskva. Videre med buss til skipet. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi til et infomøte med reiselederen før vi spiser middag. Skipet ligger ved kai i Moskva over natten.

Dag 2
Moskva

Moskva ble grunnlagt midt på 1100-tallet og er i dag en storby med over tolv millioner innbyggere. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss. Vi ser Den røde plass, Vasilijkatedralen med sine fargerike løkkupler, GUM-varehuset og andre kjente landemerker. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen kan du utforske Moskva i ditt eget tempo. Vi anbefaler en rusletur på Arbat – byens livlige gågate, eller se verdens største samling av russisk kunst på Tretjakov­galleriet. Om kvelden tilbys en valgfri bussrundtur, «Moscow by Night», inkludert besøk på en av byens vakre metrostasjoner. 

Dag 3
Moskva

I dag skal vi til Kreml, Moskvas byborg, som imponerer med en 20 meter høy ringmur, forsterket med 19 tårn. Innenfor murene ligger flere palasser og katedraler. Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på den 125 kilometer lange Moskvakanalen, som forbinder hovedstaden med Volga. Kanalen ble gravd ut av Stalins straffanger fra 1932 til 1937. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

Dag 4
Uglitsj

Vi nyter en avslappende formiddag om bord. Når skipet seiler mellom to havner arrangeres det mange ulike aktiviteter om bord, blant annet russisk språkkurs, teseremoni, film og andre aktiviteter. Vista Travels reiseleder vil i tillegg holde flere interessante kåserier i løpet av cruiset. 
Om ettermiddagen kommer vi til Uglitsj. Byen ble grunnlagt i 1148, men er best kjent for et mørkt kapittel i Russlands historie. Ivan den grusommes sønn, tsarevitsj Dimitrij, ble drept i Uglitsj mens han og hans mor var forvist hit i 1591. Den røde Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, er reist til minne om hendelsen. Uglitsj er ikke større enn at vi kan oppleve byen til fots, og vi ser både Kreml, Blodskirken og Gjenoppstandelsesklosteret. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 5
Jaroslavl

Jaroslavl ble grunnlagt av fyrst Jaroslav 1. i 1010, og er en av byene langs Den gylne ring – en turistrute som går gjennom en rekke middelalderbyer beliggende nord og nordvest for Moskva. Dette er historiske steder med arkitektoniske skatter i form av kirker, klostre og festninger fra 1100- til 1700-tallet. Sentrum av Jaroslavl har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2005. Vi blir med på en bussrundtur gjennom byen og ser blant annet Spassky­klosteret og profeten Elias-kirken.

Dag 6
Nizjnij Novgorod

I dag skal vi besøke Nizjnij Novgorod, grunnlagt i 1221. Den russiske forfatteren Maksim Gorkij ble født i Nizjnij Novgorod 1868, og i 1932 endret Stalin byens navn til Gorkij for å hedre forfatteren. I Sovjettiden ble Gorkij brukt til militær forskning og var forbudt område for utlendinger. Byen huskes kanskje best i Vesten fordi nobelprisvinneren Andrej Sakharov og hans kone Jelena Bonner satt i intern forvisning her på 1980-tallet. Parets enkle hjem er nå museum. Nizjnij Novgorod fikk tilbake sitt opprinnelige navn i 1991. I byens historiske sentrum ligger Kreml, med en fire meter tykk bymur. Elleve av de opprinnelige tretten tårnene i muren er fremdeles intakte. Før vi seiler videre blir vi med på en byrundtur.

Dag 7
Kazan

Neste havn er Kazan – en av Russlands eldste byer og hovedstad i delrepublikken Tatarstan. Omkring førti prosent av byens 1,1 millioner innbyggerne er tatarer. Med flere moskeer og et livlig gateliv, minner Kazan mer om Sentral-Asia enn Europa. Byens Kreml, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget på oppdrag fra Ivan den grusomme, og er den eneste gjenstående tatarfestningen i Russland. Området består av en rekke historiske bygninger, blant annet Kul Sjarif-moskeen med fire minareter og Maria bebudelseskatedral. Etter ankomst tar vi byens severdigheter i nærmere øyesyn. 

Dag 8
Uljanovsk

Om morgenen legger vi til kai i Uljanovsk, best kjent som Lenins fødeby. Byen het tidligere Simbirsk, men til ære for byens store sønn ble den i 1924 døpt om til Uljanovsk etter Lenins opprinnelige navn, Vladimir Uljanov. På byrundturen ser vi huset der Lenin bodde som liten, og besøker museet reist til hans minne.

Dag 9
Samara

Samara er en moderne industriby i en umiskjennelig russisk stil med over én million innbyggere. Like utenfor byen ligger Samarareservoaret, en av verdens største kunstige sjøer. Under andre verdenskrig bygget Stalin i hemmelighet en stor bunker nær Samara. Bunkeren ligger 37 meter under bakkenivå, men ble aldri tatt i bruk. Etter byrundturen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til Stalins bunker.

Dag 10
Saratov

Neste havn er Saratov, som i Sovjettiden, frem til 1991, var en lukket by for utlendinger fordi det ble produsert militærfly her. Saratov var tidligere en viktig havneby langs Volga, men etter at jernbanelinjen til Moskva åpnet i 1870 utviklet byen seg mer industrielt. Den første kosmonauten, Jurij Gagarin, kom fra Saratov, og etter sin berømte romferd landet han på et jorde like utenfor byen. På byrundturen lærer vi mer om byens historie.

Dag 11
Volgograd

Cruiset nærmer seg slutten og om morgenen kommer vi til Volgograd, reisens nest siste havn. Volgograd er en av de mest historisk interessante byene langs Volga. Byen het tidligere Stalingrad og huskes best for et av de blodigste kampene under andre verdenskrig. Slaget om Stalingrad foregikk fra august 1942 til februar 1943 og ble et avgjørende vendepunkt for krigen. Byrundturen inkluderer et stopp på høydedraget Mamayev Kurgan – åstedet for de intense kampene. I dag er dette et minnested som domineres av den 85 meter høye Moderlandstatuen. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 12
Om bord

Vi tilbringer hele dagen om bord og får god tid til å fordøye alle inntrykkene fra reisen mens skipet seiler mot Astrakhan.

Dag 13
Astrakhan

Cruisets siste havn, Astrakhan, ligger i Volgadeltaet, cirka ti mil fra Det kaspiske hav. Byen ble innlemmet i Russland av Ivan den grusomme i 1558 og er en smeltedigel av ulike folkeslag. I sentrum ligger byens Kreml, med blant annet Maria Himmelfartskatedral, som tsar Peter den store kalte den vakreste katedralen i hele Russland. Etter ankomst blir vi med på byrundtur. Om skipet ankommer Astrakhan tidlig på dagen tilbys det en valgfri utflukt til naturreservatet i Volgadeltaet etter byrundturen. Deltaet er et eldorado for naturinteresserte og kjent for sitt rike fugle- og dyreliv.

Dag 14
Astrakhan–Moskva–Oslo

Etter en tidlig frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr med Aeroflot fra Astrakhan til Moskva, og derfra videre til Oslo med ankomst om kvelden.
Reiseleder og foredragsholder
Geir A.M. Osen
Pensjonert kontreadmiral siden 1. juni 2015. Utdannet fra Sjøkrigsskolen 1978 og NATO Defense College (Roma) 1998. Skipssjef på minesveiper, mine­legger og kystvaktfartøyet Andenes, samt skvadronssjef for kystvakten i Nord-Norge. Sjef for den norske Kyst­vakten og forsvarsattaché ved den norske ambassaden i Moskva 2007–2011. Sjef for NATOs militære delegasjon i Moskva 2012–2015. Osen snakker russisk.
MS Kandinsky 4*
Rederi: Orthodox
Byggeår: renovert 2013/14
Lengde: 129 m
Passasjerer: 190

MS Kandinsky er et av de bedre elvecruiseskipene i Russland. Om bord er det restaurant, tre barer, lite bibliotek, suvenirbutikk,  skjønnhetssalong, konferanserom, resepsjon og stort soldekk. Det er medisinsk personell om bord, samt mulighet for å få vasket tøy. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe, radio og aircondition. Spenningen er 220V. Vinduet i lugaren kan åpnes. Lugarene er små, men praktisk innredet. Standardlugarene er cirka 9 m², enkeltlugarene 7,5 m², og junior­suitene cirka 18 m².
Priser
Standardlugar, Main Deckkr 24 990
Standardlugar, Upper Deckkr 25 960
Jr. Suite, Upper Deckkr 30 250
Jr. Suite, Boat Deckkr 34 120
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
  
Enkeltlugar, Boat Deckkr 28 690

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Moskva/Astrakhan–Oslo med Aeroflot (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • 13 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra frokost andre dag til frokost siste dag  
 • Utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Geir Osen er Vista Travels reiseleder/foredragsholder på reisen

Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfrie utflukter 
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka fem euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Valgfrie utflukter
Med forbehold om  hvilke valgrie utflukter som tilbys i løpet av cruiset. Endelig oversikt over valgfrie utflukter blir opplyst om bord på skipet.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum til Russland. Det er den reisendes eget ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise. Vista Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. I god tid før avreise vil vi sende ut informasjon om hvordan du går frem videre i søknadsprosessen. 
Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 

Prisene er basert på valutakurser pr. 23. september 2020. Avbestillingsregler og øvrige reise­betingelser finner du på vistatravel.no

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Frem til vi ser at situasjonen for å kunne gjennomføre reiser under trygge former normaliserer seg kan du vise din interesse for denne reisen ved å klikke på "Send forespørsel". Fyll inn dine detaljer og vi vil føre deg opp på listen over denne turen. Når vi ser at reisen vil bli gjennomført vil vi gjøre om til bestillinger i henhold til listen (med forbehold om ledige plasser).