Fra hjertet av Russland til Europas yttergrense.
Elvecruise på Volga fra Moskva til Astrakhan. Lesertur MOTOR. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Russland
 • Gyldig fra
  31-08-2019
 • Gyldig til
  12-09-2019
 • Varighet
  13 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 21.290,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.
- med kontreadmiral Geir A.M. Osen.

Fra Russlands hovedstad, Moskva, seiler vi på mektige Volga, gjennom områder sjelden besøkt av turister. I tillegg til Moskva får du oppleve storslått natur, byer tidligere stengt for utlendinger, Den gylne ring-byene Uglitsj og Jaroslavl, Kazan i tatarenes land, Lenins fødeby Uljanovsk, og Volgograd – kjent fra slaget under andre verdenskrig. Reisen ender i Astrakhan,  nær Det kaspiske hav – tre tusen kilometer fra utgangspunktet.

Høydepunkter:
 • Den røde plass og Kreml i Moskva
 • Uglitsj med Blodskirken
 • Den gylne ring-byen Jaroslavl
 • Kazan, hovedstad i Tatarstan
 • Lenins fødeby Uljanovsk
 • Volgograd - tidligere Stalingrad
 • Astrakhan nær Det kaspiske hav
 • Førsteklasses skip
 • Foredrag om bord med pensjonert kontreadmiral Geir A. M. Osen

Program

Dag 1, lørdag 31. august
Oslo – Moskva

Du møter reiselederen på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til Moskva med Aeroflot. Fra flyplassen er det buss til skipet. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til vår første middag om bord. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 2, søndag 1. september
Moskva

Moskva ble grunnlagt midt på 1100-tallet og er i dag en metropol med over tolv millioner innbyggere. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss. Vi ser Den røde plass, Vasilij­katedralen med sine fargerike løkkupler, Kreml, GUM varehuset  og andre kjente landemerker. Retur til skipet for lunsj
Klokken 16.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på den 125 kilometer lange Moskvakanalen, som forbinder hovedstaden med Volga. Kanalen ble gravet for hånd av Stalins straffanger mellom 1932 og 1937. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

Dag 3, mandag 2. september
Uglitsj

Vi nyter en avslappende formiddag på skipet. Når skipet seiler mellom to havner arrangeres det mange ulike aktiviteter om bord, blant annet foredrag, russisk språkkurs og undervisning i russisk sang og dans. Vista Travels reiseleder vil også holde interessante kåserier i løpet av cruiset.  
Om ettermiddagen ankommer vi til Uglitsj, Byen ble grunnlagt i 1148, men er best kjent for et mørkt kapittel i Russlands historie. Ivan den grusommes sønn, tsarevitsj Dimitrij, ble drept i Uglitsj mens han og hans mor var forvist hit i 1591. Den røde Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, er reist til minne om hendelsen. Uglitsj er ikke større enn at byrundturen kan gjøres til fots. Vi ser både byens Kreml og Blodskirken.
Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 4, tirsdag 3. september
Jaroslavl

Jaroslav ble grunnlagt av fyrst Jaroslav 1. i 1010 og er en av Den gylne ring-byene – en samling historiske byer beliggende nord og nordvest for Moskva med arkitektoniske skatter i form av kirker, klostre og festninger fra 1100- til 1700-tallet. Sentrum av Jaroslavl har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2005. Vi kommer til Jaroslavl like etter frokost og blir med på en byrundtur hvor vi får se Spassy-klosteret fra 1100-tallet og profeten Elias-kirken med sine vakre fresker. Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter.

Dag 5, onsdag 4. september
Nizjnij Novgorod

Vi seiler videre på Volga og om ettermiddagen ankommer vi Nizjnij Novgorod, hvor den russiske forfatteren Maksim Gorkij ble født i 1868. Josef Stalin endret i 1932 byens navn til Gorkij for å hedre forfatteren. I Sovjettiden ble Gorkij brukt til militær forskning og var forbudt område for utlendinger. Byen huskes kanskje best i Vesten fordi nobelprisvinneren Andrej Sakharov og hans kone Jelena Bonner satt i intern forvisning her på 1980-tallet. Parets enkle hjem er nå museum. Nizjnij Novgorod fikk tilbake sitt opprinnelige navn i 1991. I det historiske sentrum ligger  byens Kreml, med en fire meter tykk bymur. Elleve av de opprinnelige tretten tårnene i muren er fremdeles intakte.
Før vi seiler videre blir vi med på en byrundtur, inkludert besøk i Kreml.

Dag 6, torsdag 5. september
Kazan

Nyt utsikten fra soldekket og hør på et kåseri med vår reiseleder. Neste havn er Kazan – en av Russlands eldste byer og hovedstad i delrepublikken Tatarstan. Omkring førti prosent av byens 1,1 millioner innbyggerne er tatarer. Med flere moskeer og et livlig gateliv, minner Kazan mer om Sentral-Asia enn Europa. Byens Kreml, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget på oppdrag fra Ivan den grusomme, og er den eneste gjenstående tatarfestningen i Russland. Området består av en rekke historiske bygninger, blant annet Kul Sjarif-moskeen med fire minareter og Maria bebudelseskatedral, tegnet av samme arkitekt som tegnet Vasilijkatedralen på Den røde plass i Moskva. 
Vi kommer til Kazan etter lunsj og drar rett på en byrundtur for å ta Kazans severdigheter i nærmere øyensyn. Cruiset fortsetter om kvelden. 

Dag 7, fredag 6. september
Uljanovsk

Om morgenen legger vi til kai vi til Uljanovsk, best kjent som Lenins fødeby. Fram til 1924 het byen Simbirsk, men til ære for byens store sønn ble den døpt om til Uljanovsk etter Lenins opprinnelige navn, Vladimir Uljanov. I sentrum av Uljanovsk ligger flere museer, deriblant Lenins minnemuseum. 
Byrundturen inkluderer besøk i Leninmuseet. Retur til skipet for lunsj og vi seiler videre. 

Dag 8, lørdag 7. september 
Samara

I dag besøker vi Samara, en stor industriby med over én million innbyggere. Like utenfor byen ligger en av verdens største kunstige sjøer, Samarareservoaret. I 1942 bygget Stalin en stor bunker nær Samara. Det store bunkerkomplekset ligger 37 meter under bakkenivå, men ble aldri tatt i bruk. 
Vi blir med på en byrundtur i Samara før cruiset fortsetter om ettermiddagen.

Dag 9, søndag 8. september
Saratov

Neste havn er Saratov, som i Sovjettiden og frem til 1991 var en «lukket by» for utlendinger fordi det ble produsert militærfly her. Den første kosmonauten, Jurij Gagarin, kom fra Saratov, og etter sin berømte romferd landet han på et jorde rett utenfor byen. Saratov var tidligere en viktig havneby langs Volga, men etter at jernbanenlinjen til Moskva åpnet i 1870 utviklet byens seg mer industrielt.  
På byrundturen ser vi severdighetene og lærer litt mer om byens historie.

Dag 10, mandag 9. september
Volgograd

Cruiset nærmer seg slutten og om morgenen kommer vi til Volgograd, reisens nest siste havn. Volgograd er en av de mest historisk interessante byene langs Volga. Byen het tidligere Stalingrad er best kjent for kampene som  foregikk her mellom august 1942 og februar 1943. Dette regnes som et av de blodigste slagene under andre verdenskrig, og var et avgjørende vendepunkt for krigen. På byrundturen om ettermiddagen besøker vi høydedraget Mamayev Kurgan – åstedet for de intense kampene. I dag er dette et minnested som domineres av den 85 meter høye Moderland-statuen.
Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 11, tirsdag 10. september
Om bord

I dag tilbringer vi hele dagen om bord mens vi seiler siste etappe mot Astrakhan. Bruk dagen til å fordøye alle inntrykkene fra reisen.

Dag 12, onsdag 11. september
Astrakhan

Cruisets siste havn, Astrakhan, ligger i Volgadeltaet, cirka ti mil fra Det kaspiske hav. Astrakhan ble innlemmet i Russland av Ivan den grusomme i 1558 og er en smeltedigel av ulike folkeslag. I sentrum ligger byens Kreml, med blant annet Maria Himmelfartskatedral, som tsar Peter den store kalte den vakreste katedralen i hele Russland. 
Etter ankomst blir vi med på byrundtur. Avhengig av når vi kommer til Astrakhan blir det eventuelt mulig å bli med på en valgfri utflukt til Volgadeltaet etter byrundturen. Deltaet er et eldorado for naturinteresserte og kjent for sitt rike fugle- og dyreliv. Skipet ligger ved kai i Atrakhan over natten.

Dag 13, torsdag 12. september
Astrakhan–Moskva–Oslo

Grytidlig om morgenen tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr fra Astrakhan til Moskva, og derfra videre til Oslo med ankomst midt på dagen.
Reiseleder og foredragsholder
Geir A.M. Osen

Pensjonert kontreadmiral siden 1. juni 2015. Utdannet fra Sjøkrigsskolen 1978 og NATO Defense College (Roma) 1998. Skipssjef på minesveiper, mine­legger og kystvaktfartøyet Andenes, samt skvadronssjef for kystvakten i Nord-Norge. Sjef for den norske Kyst­vakten og forsvarsattaché ved den norske ambassaden i Moskva 2007–2011. Sjef for NATOs militære delegasjon i Moskva 2012–2015. Osen snakker russisk.
MS Peter Tchaikovsky 4*
Rederi: Orthodox
Byggeår: 1981, renovert 2011
Lengde: 125 m
Passasjerer: 205

MS Peter Tchaikovsky er et av de bedre elvecruiseskipene i Russland. Om bord er det restaurant, to barer, suvenirbutikk, et lite bibliotek, konferanserom, resepsjon og stort soldekk. Interiøret er lyst og elegant. Det er medisinsk personell om bord.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe, radio og aircondition. Strømstyrken er 220V. Vinduet i lugaren kan åpnes. Lugarene er små, men praktisk innredet. Standardlguarene er ca 9 m², enkeltlugarene 7,5 m², og junior­suitene 14–18 m².
Priser
Standardlugar, Main Deckkr 21 290
Standardlugar, Upper Deckkr 21 990
Jr. Suite (14 m²), Upper Deckkr 26 460
Jr. Suite (18 m²), Boat Deckkr 30 870
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
  
Enkeltlugar, Boat Deckkr 24 140

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Moskva/Astrakhan–Oslo med Aeroflot (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 1539 pr. oktober 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • 12 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Geir Osen er reiseleder 

Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfrie utflukter 
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka fem euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum til Russland. Det er den reisendes eget ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise. Vista Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. I god tid før avreise vil vi sende ut informasjon om hvordan du går frem videre i søknadsprosessen. 
Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Gjestene refunderes ikke for manglende gjennomføring av program som er forårsaket av force majeure, det vil si forhold som ingen av partene er herre over. Rederiet vil ordne med alternativt program hvis mulig.
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2018.