Paris og Normandie - elvecruise på Seinen. På forespørsel

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Normandie
 • Gyldig fra
  20-08-2019
 • Gyldig til
  24-08-2019
 • Varighet
  5 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.560,-
Seinen flyter stille gjennom det vakre franske landskapet, fra storbyen Paris til Normandiekysten. Vår reise starter i den franske hovedstaden. Derfra seiler vi til middelalderbyen Rouen og gjennom området hvor vikingene herjet. Vi besøker den pittoreske havnebyen Honfleur, som har inspirert flere av de store impresjonistene. På veien tilbake til Paris får vi med oss ytterligere høydepunkter i Rouen.

Merk: drikkevarer er inkludert i prisen.

Høydepunkter:
 • Paris – Lysets by
 • Pittoreske Honfleur 
 • Den historiske gamlebyen i Rouen
 • Drikke inkludert, både til ­måltidene og i baren
 • Det franske rederiet CroisiEurope er kjent for sitt gode kjøkken

Program

Dag 1, tirsdag 20. august
Oslo – Paris

Vi flyr med SAS fra Oslo Lufthavn ved 11-tiden direkte til Paris. Fra flyplassen er det busstransport til skipet, som ligger ved kai nær Eiffeltårnet. Ombordstigningen starter ikke før kl. 18.00, så vi setter fra oss bagasjen og har litt tid til å utforske Paris på egen hånd.  Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, inviteres vi til en velkomstdrink og presentasjon av besetningen før vi går til middag. Dersom vannstanden tillater det, seiler skipet på et kveldscruise gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Paris over natten.
 
Dag 2, onsdag 21. august
Paris – Les Andelys – Rouen

I morgentimene kaster vi loss og cruiset begynner. I utkanten av Paris seiler vi forbi den futuristiske bydelen La Défense – et av verdens største kontor- og forretningsdistrikter. Blant høyhus i betong og glass ruver den moderne triumfbuen, Arche de la Défense.
Etter lunsj gjør skipet et kort stopp i Les Andelys, som er utgangspunkt for en utflukt* til Château de Martainville. Etter en kjøretur på rundt førti minutter gjennom små koselige landsbyer langs Andelle, kommer vi til slottet som ble bygget på slutten av 1500-tallet av Jacques Le Pelletier. Siden 1961 har Martainville-slottet vært et museum og på omvisning får vi et innblikk i Normandies interessante historie.
Retur til skipet som i mellom­tiden har seilt til Rouen. Cruiset fortsetter på Seinen, som bukter seg mot kysten. Bratte kalksteinsklipper og små byer dekorerer elvebredden.
 
Dag 3, torsdag 22. august
Honfleur

Ankomsten til Honfleur er avhengig av tidevannet, som kan variere med hele åtte meter. Rett før vi ankommer Honfleur seiler vi under den imponerende Normandiebroen ved utløpet av Seinen. Med et brospenn på 2147 meter var dette verdens lengste bro da den åpnet i 1995.
Honfleur, med sin strategiske beliggenhet nær Seinen, har gjennom tidene vært en viktig sjøfartsby. Krigshistorien med de nærliggende landingsstrendene fra D-dagen, virker lysår unna den sjarmerende havnebyen med trange gater, små butikker, hyggelige kafeer og ferierende parisere. For litt over hundre år siden var Honfleur også populær blant impresjonistene. Gustave Courbet og Claude Monet pleide å sitte nede ved havnen og male.
Etter ankomst er det byvandring* i Honfleur. Vi begynner i Vieux Bassin (den gamle havnen), med sine maleriske hus og skiferkledde fasader. Derfra spaserer vi gjennom smale gater til trekirken Saint Catherine fra 1400-tallet, saltlageret Greniers à Sel fra 1670, før turen avsluttes med et besøk i Saint Léonard-kirken.
Om ettermiddagen kan du bli med på en utflukt* til Côte d’Albâtre (Alabastkysten), som strekker seg 120 kilometer østover fra Le Havre. Kyststrekningen har tatt navnet fra de høye, hvite kalkklippene man finner her. Alabasterkysten var et av favorittmotivene til impresjonistene og de bratte klippene er for­eviget i maleriene til både Claude Monet, Camille Pissarro og Pierre-Auguste Renoir. Det blir et stopp i sjarmerende Etretat, som på 1800-tallet var en populær ferieby for både kunstnere og adlige.
Om kvelden forlater skipet Honfleur og vi  begynner på seilasen tilbake mot Paris.
 
Dag 4, fredag 23. august
Rouen

Om morgenen kommer vi til Rouen, hvor vi, som våre forfedre – vikingene – gjør et landhugg. Rouen er Normandies historiske hovedstad. På 800-tallet ble dette området invadert av plyndrende menn fra nord. Vikingene slo seg ned som jordeiere, og ved hjelp av sterke allianser og skarpe sverd sikret etterkommerne, normannerne, seg makten. Under andre verdenskrig ble Rouen hardt bombet, men den historiske bykjernen med sine vakre bindingsverkshus, og den gotiske katedralen, hvor Olav den Hellige ble døpt i 1014, er nøysomt restaurert. Claude Monet malte flere bilder av katedralfasaden. 
Etter frokost kan du bli med på en byrundtur* i Rouen. Vi spaserer forbi katedralen, gjennom klokkeporten Gros-Horloge, og til den gamle markedsplassen hvor jomfruen av Orléans, Jeanne d’Arc, ble brent på bålet av engelskmennene i 1431. Et sølvkors markerer stedet. I 1979 ble det bygget et minnesmerke, Jeanne d’Arc-kirken, for å hedre hennes minne.
Mens vi spiser lunsj legger skipet ut på siste etappe av cruiset, og vi nyter en avslappende ettermiddag. I kveld er det festmiddag om bord.
 
Dag 5, lørdag 24. august
Paris – Oslo

Vi våkner opp i Paris, og etter en god frokost sjekker ut og sier farvel til skipet. Buss tilbake til flyplassen. Vi flyr om ettermiddagen med SAS til Stockholm og derfra videre til Oslo.  
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, samt at utfluktene kan være utsolgt. 

Program utflukter
DagStedUtfluktspakke
1Paris 
2Les AndelysChâteau de Martainville
3HonfleurByvandring i Honfleur
  Côte d’Albâtre
4RouenByvandring
5Paris 

MS Renoir 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999, totalrenovert i 2017
Lengde: 110 m
Passasjerer: 158
Et hyggelig, førsteklasses skip med restaurant, salong med bar og dansegulv, samt stort soldekk med solstoler. Gratis Wi-Fi i salong og bar. 
Alle lugarer er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV og minisafe. Lugarene har enten en smal dobbelt­seng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbelt­seng. På øvre dekk har lugarene fransk balkong.
Reiseleder
Annika Groven

Annika er lidenskapelig opptatt av vin og brennevin, som  også inkluderer geografi, politikk, historie, kultur og kjemi. Hun har over 20 års erfaring med vinimport til Norge. Hun innehar Advanced Certificate fra The Wine & Spirit Educational Trust og Gastronomisk Institutt. Annika er en erfaren reiseleder og har kjørt en rekke turer for Vista Travel, spesielt i Frankrike.
Pris
Hoveddekkkr 12 560
Øvre dekkkr 13 840
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 15 370
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar.
NB: Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar 
 
Utfluktspakke (fire utflukter) kr 1250
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Paris t/r med SAS 
 • Flyskatter (kr 559 pr. januar 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon på cruiset fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice, kaffe og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Oslo
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (fire utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Skipet har ikke heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2019.