Tre land på Balkan - Kroatia, Bosnia og Serbia
Elvecruise på Sava fra Zagreb til Beograd

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Kroatia
 • Gyldig fra
  12-04-2019
 • Gyldig til
  19-04-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.780,-
Sava er hele 945 kilometer lang og en av de store bielvene til Donau. På sin vei renner den gjennom fire land: Slovenia, Kroatia, Bosnia-Hercegovina og Serbia, samt tre hovedsteder: Ljubljana, Zagreb og Beograd. Vi besøker to av disse i løpet av cruiset. Byene og kulturlandskapene vi seiler gjennom er ukjent for mange, en omfatter viktige deler av den europeiske historien, både den eldre og den nyere.

Høydepunkter:
 • Kroatias hovedstad Zagreb
 • Naturreservatet Lonjsko Polje og storkelandsbyen Cigoc
 • Brcko – en vakker by i Bosnia
 • Fruska Gora nasjonalpark – serbisk-ortodokse klostre fra middelalderen
 • Beograd – Serbias hovedstad 
 • MS Prinzessin Sisi – førsteklasses elvecruiseskip

Program

Dag 1, fredag 12. april
Oslo – Zagreb – Sisak

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig formiddag og sammen flyr vi med Austrian Airlines via Wien til Zagreb. Ved ankomst Zagreb blir vi kjørt med buss til Sisak hvor vårt elvecruiseskip MS Prinzessin Sisi venter. Kjøreturen er en knapp time. Sisak ligger der elven Kupa renner ut i Sava, og herfra er Sava seilbar. 
Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren før vi møtes til en velkomstdrink etterfulgt av middag. Skipet ligger ved kai i Sisak over natten. 

Dag 2, lørdag 13. april
Zagreb – Jasenovac

Etter frokost skal vi på byrundtur* til Kroatias hovedstad Zagreb. Byen ble grunnlagt på 1100-tallet og ligger vakkert til ved Sava, mellom Medvednica-fjellene. Den gamle bydelen kalles Gornij Grad (Øvrebyen) og her ligger det mange gamle bygninger, blant annet Sankt Markus’ kirke, parlamentet, Stenporten og Lortscak-tårnet. På vår rundtur får vi oppleve både den øvre- og nedre delen av byen.
Ved retur til Sisak kaster skipet loss og vi seiler på den rolige Sava-elven inntil vi kommer til Jasenovac om kvelden.

Dag 3, søndag 14. april
Jasenovac – Slavonski Brod

Jasenovac er det perfekte utgangspunktet for en utflukt til Lonjsko Polje*, Kroatias største og et av Europas best bevarte våtmarksområder. Naturreservatet Lonjsko Polje har et areal litt større enn Oslo, og strekker seg langs Savaelven fra det østlige Sisak til områdene vest for Nova Gradiška. Reservatet er et viktig stoppested for trekkfugler, og er spesielt kjent for storkelandsbyen Cigoc. 
Om ettermiddagen fortsetter cruiset til Slavonski Brod, hvor vi legger til kai om kvelden.

Dag 4, mandag 15. april
Slavonski Brod – Brcko

Den kroatiske byen Slavonski Brod har alltid vært en viktig grenseby mot Bosnia-Hercegovina. Her kan du bli med på en valgfri byvandring gjennom det historiske sentrum til den stjerneformede festningen bygget på 1700-tallet for å forsvare byen mot Ottomanene som stadig var på krigsstien. Ved lunsjtid seiler vi videre langs grensen mellom Kroatia og Bosnia-Hercegovina. Om kvelden kommer vi til Brcko, den eneste bosniske havn som besøkes på dette cruiset. 

Dag 5, tirsdag 16. april
Brcko – Sremska Mitrovica

Brcko var et svært utsatt sted under krigs­kaoset på Balkan på 1990-tallet. Byen ble utsatt for store ødeleggelser, men har  blitt gjenoppbygd. Vi blir med reiselederen på en rusletur gjennom sentrum av byen. Det blir også tid på egen hånd hvor du kan sette deg på kafé for å se nærmere på folkelivet eller kikke rundt i byens forretninger. Vi returnerer til skipet for lunsj og seilasen fortsetter til Sremska Mitrovica hvor vi ligger i ro for natten.

Dag 6, onsdag 17. april
Sremska Mitrovica – Fruska Gora ­nasjonalpark – Beograd

Etter frokost er det klart for en utflukt* til den sjarmerende regionen Vojvodina. Her ligger blant annet nasjonalparken Fruska Gora, kjent for mer enn et dusin serbisk-­ortodokse klostre fra middelalderen. Med sin blanding av bysantiske og barokke detaljer er de et imponerende skue. 
Om ettermiddagen seiler vi videre til Beograd med ankomst om kvelden. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 7, torsdag 18. april
Beograd – Novi Sad

Serbias hovedstad ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier – det habsburgske og det ottomanske. Beograd er en av Europas eldste byer, og mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by. Etter frokost kan du bli med på en byrundtur* hvor du får du se Republikkplassen, Kalemegdan-festningen, rådhuset, St. Sava kirken og prinsesse Ljubicas palass. 
Vi returnerer til skipet for lunsj og seiler så videre på Donau til cruisets siste havn, Novi Sad. Om aftenen er det avskjedsmiddag i skipets restaurant og vi hygger oss med nye og gamle bekjentskaper.

Dag 8, fredag 19. april
Novi Sad – Beograd – Oslo 

Vi nyter en siste frokost om bord før vi sier  farvel til skipet og legger ut på en byrundtur til fots. Novi Sad er Serbias tredje største by og en historisk universitetsby. Etter byvandringen fortsetter vi med buss til den lille landsbyen Jarak hvor vi er invitert på lunsj i hagen hos en av landsbyens familier. Her får vi servert lokale spesialiteter og smake på den serbiske plommebrandyen Sljivovica, mens musikere fra landsbyen underholder. 
Gode og mette, både på mat og ukens opplevelser, kjører til flyplassen i Beograd på ettermiddagen. Vi flyr med Austrian Airlines via Wien og lander på Oslo lufthavn sent om kvelden.
Utfluktspakke
kr 1 790

Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det.  Er det færre enn 40 deltagere på utflukten er det mulig at utflukten kjøres på to språk (vanligvis tysk og engelsk). 

Program utflukter
DagStedUtfluktspakkeInkludert utflukt
1Sisak  
2SisakZagreb 
3JasenovacNasjonalparken Lonjsko Polje 
  med storkelandsbyen Cicog 
4Slavonski Brod  
5Brcko  
6Sremska MitrovicaVojvodina og Fruska Gora 
7BeogradByrundtur 
8Novi Sad Byrundtur
   Landsbylunsj i Jarak
 
MS Prinzessin Sisi 4*
Rederi: Regina River Cruises
Byggeår: 2000, renovert 2016
Lengde: 111 m
Passasjerer: 157
 
Hyggelig førsteklasseskip med resepsjon, restaurant og panoramasalong med bar. Soldekk med et lite boblebad. Lite bibliotek og butikk, frisør, vaskeriservice, heis og Wi-Fi.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, telefon, hårtørrer, safe og aircondition. Standard­lugarene er på 12 m² og har to separate senger. Den ene sengen slås opp mot veggen mens den andre gjøres om til sofa på dagtid. Lugarene på hoveddekk har et lite vindu, mens lugarene på midtdekk har et vanlig vindu. Deluxelugarene på midtdekk og øvre dekk er på 15 m² og har dobbeltseng og fransk balkong. 

Pris
Standard, midtdekkkr 15 780
Deluxe, midtdekk akterutkr 17 980
Deluxe midtdekkkr 18 975
Deluxe, øvre dekkkr 19 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 11 575
Enkeltlugar*, midtdekkkr 15 780
Enkeltlugar**, midtdekkkr 18 975
* standardlugar
** deluxelugar

Utfluktspakke (fire utflukter): kr 1790
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Zagreb, Beograd–Oslo med Austrian Airlines
 • Flyskatter (kr 1014 pr. august 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Velkomstcocktail
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag, inkludert én festmiddag
 • Underholdning om bord på kveldene
 • Byvandring i Novi Sad
 • Landsbylunsj i Jarak
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke:
 • Utfluktspakke (fire utflukter)
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. august 2018.