Fire land på Balkan - Slovenia, Kroatia, Bosnia og Serbia. Kansellert
Elvecruise på Sava fra Zagreb til Beograd

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Zagreb
 • Gyldig fra
  08-04-2020
 • Gyldig til
  15-04-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.690,-
Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april. Som en direkte konsekvens av dette gjennomfører ikke Vista Travel noen reiser frem til 14. april og denne reisen er kansellert. Vi kommer til å ta kontakt med alle reisende som er berørt av kanselleringen. Du trenger ikke å kontakte oss, vi kontakter deg.

Sava er en av de store sideelvene til Donau og er hele 945 kilometer lang. På sin vei renner den gjennom fire land: Slovenia, Kroatia, Bosnia-Hercegovina og Serbia og tre europeiske hovedsteder: Ljubljana i Slovenia, Zagreb i Kroatia og Beograd i Serbia. På vår reise besøker vi alle fire land og de tre hovedstedene. Både i Zagreb og Beograd deler Sava gamle og nye deler av byen (Zagreb-Novi Zagreb, Beograd-Novi Beograd). Byene og kulturlandskapene vi seiler gjennom er ukjent for mange og holder viktige deler av vår historie, både den eldre og den nyere.

Noen av høydepunktene:
 • Brcok – en vakker by i Bosnia
 • Cigoc – storkelandsbyen
 • Fruska Gora nasjonalpark – serbisk-ortodokse klostre fra middelalderen
 • Hovedstedene Zagreb, Ljubljana og Beograd
 • MS Prinzessin Sisi – førsteklasses elvecruiseskip

Program

Dag 1, onsdag 8. april
Oslo – Zagreb – Ljubljana

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi med Lufthansa via München til Zagreb på formiddagen. Ved ankomst blir vi hentet i buss og kjørt til Lubljana, Slovenias vakre hovedstad. Kjøretiden er knappe to timer. Her sjekker vi inn på vårt hotell og går til middag på en restaurant i gangavstand fra hotellet. (M)

Dag 2, torsdag 9. april
Ljubljana

Ljubljana er en liten hovedstad som det er enkelt å orientere seg i, og er en perfekt by å oppleve til fots. Den sjarmerende brosteinslagte gamlebyen er bilfri sone, og her ligger butikker og spisesteder tett i tett langs den hyggelige gågaten. Gjennom byen snirkler elven Ljubljanica seg. Langs bredden ligger kafeer og restauranter som perler på en snor, med yrende folkeliv og god stemning, ikke minst takket være byens universitet. Over elven går det flere flotte broer, hvor både Dragebroen og Trippelbroen er kjente turistattraksjoner. Sistnevnte ble konstruert på slutten av 1200-tallet, og er et kjært landemerke. På en høyde over byen troner Borg Ljubljana, som er verd et besøk hvis tiden tillater det.
Vi benytter formiddagen til en byrundtur for å se på sentrale severdigheter og for å få et inntrykk av byen. Resten av dagen er din til å rusle rundt på egen hånd, spise en god lunsj eller bare å sitte å se på byens folkeliv. På kvelden vil du kanskje bli med reiseleder og finne et hyggelig sted å spise? (F)

Dag 3, fredag 10. april
Ljubljana – Zagreb

Etter frokost sjekker vi ut og kjører til Kroatias hovedstad Zagreb som ligger ved elven Sava. Byen ligger vakkert til mellom Medvednica-fjellene og er delt av Sava-elva. Zagreb ble grunnlagt på 1100-tallet, og gamlebyen kalles «Gornij Grad» (Øvrebyen) som kan vise til mange gamle bygninger, blant annet Sankt Markus’ kirke, parlamentet, Stenporten og Lortscak-tårnet. Her blir det en halvdags byrundtur hvor vi får vi oppleve både den øvre- og nedre del av byen. Etter litt tid på egen hånd fortsetter vi til elvebyen Sisak (ca. 1 times kjøring) hvor vårt elvecruiseskip MS Prinzessin Sisi venter. Innsjekk og velkomstdrink før middag i skipets restaurant. Skipet letter anker kl. 23.00 og setter kurs mot Jasenovac. (F, L, M)

Dag 4, lørdag 11. april
Jasenovac – Lonjsko Polje natur­reservat – Slavonski Brod

Tidlig på morgenen legger vi til kai i Jasenovac. Stedet er et perfekt utgangspunkt for en utflukt* til et av Europas best bevarte våtmarksområder, og det største i Kroatia. Med en utstrekning litt større enn Oslo, strekker naturreservatet Lonjsko Polje* seg langs Sava-elven, fra det østlige Sisak til områdene vest for Nova Gradiška. Parken, som er et viktig stoppested for trekkfugler, er spesielt kjent for sin «storkelandsby» Cigoc. Reservatet har sitt hovedsenter i landsbyen Jasenovac. Etter lunsj seiler vi videre langs Sava til Slavonski Brod, hvor vi ankrer opp om kvelden. (F, L, M)

Dag 5, søndag 12. april
Slavonski Brod – Brcko

Slavonski Brod har alltid vært en viktig grenseby. På en sightseeingtur* får vi høre mer om byens historiske senter med blant annet et stjerneformet fort bygget på 1700-tallet for å forsvare seg mot osmanerne, som stadig var på krigsstien. Ved lunsjtider fortsetter vi videre til Brcko, den eneste bosniske havn som besøkes på dette cruiset. Ankomst etter middag. (F, L, M)

Dag 6, mandag 13. april
Brcko – Sremska Mitrovica

Brcko var et svært utsatt sted under krigskaoset på Balkan på 1990-tallet, og led store ødeleggelser. Stedet er imidlertid blitt flott gjenoppbygd. De som ønsker det kan bli med på en rundtur* til fots som også inkluderer et besøk til fransiskaner-klostret nær Tolisa, som går tilbake til 1800-tallet og har den største katolske kirken i landet. Lunsj om bord og videre seiling langs Sava, fram til byen Sremska Mitrovica hvor skipet ankrer opp for natten. (F, L, M)

Dag 7, tirsdag 14. april
Sremska Mitrovica – Fruska Gora ­nasjonalpark – Beograd

Etter frokost er det klart for en utflukt* til den sjarmerende regionen Vojvodina. Her ligger blant annet nasjonalparken Fruska Gora, kjent for mer enn et dusin serbisk-ortodokse kloster fra middelalderen. Med sin blanding av bysantiske og barokke detaljer er de et imponerende skue. Vi returnerer til skipet for lunsj og seiler så videre mot Beograd. Om aftenen møtes vi til avskjedsmiddag i skipets restaurant og ser tilbake på ukens opplevelser. Ankomst Beograd ved 22-tiden. (F, L, M)

Dag 8, onsdag 15. april
Beograd – Oslo

Vi nyter en siste frokost om bord før vi sjekker ut og drar på en byrundtur i Beograd, Serbias hovedstad, som ligger hvor elvene Donau og Sava møtes. Vi ser blant annet Republikkplassen, Beogradfortet, kafeen med det merkelige navnet «Spørsmålstegnet», Prinsesse Ljubicas residens og den ortodokse kirken St. Sava.  Vi avslutter turen med en hyggelig lunsj i sentrum av byen før vi ved 14.30-tiden reiser til flyplassen. Avreise med Lufthansa via München til Oslo Lufthavn hvor vi lander sent på kvelden. (F, L)
Utfluktspakke
kr 1 990

Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass. Du kan også bestille enkeltstående utflukter om bord på skipet, men da med forbehold om plass. Utfluktene går med engelsktalende guide, men Vista Travels reiseleder vil være med å oversette for dem som ønsker det. Er det færre enn 40 deltagere på utflukten er det mulig at den kjøres på to språk (vanligvis tysk ved siden av engelsk).

Program utflukter
 
Dag   StedUtfluktspakkeInkludert utflukt
1   Ljubljana  
2   Ljubljana Byrundtur
3   Zagreb Byrundtur
4   JasenovacNasjonalparken Lonjsko Polje med storkelandsbyen Cicog 
5   Slavonski BrodByrundur 
6   BrckoByrundur 
7   Sremska Mitrovica    Vojvodina og Fruska Gora 
8   Beograd Byrundtur
 
MS Prinzessin Sisi 4*
Rederi: Regina River Cruises
Byggeår: 2000, renovert 2016
Lengde: 111 m
Passasjerer: 157
 
Hyggelig førsteklasseskip med resepsjon, restaurant og panoramasalong med bar. Soldekk med et lite boblebad. Lite bibliotek og butikk, frisør, vaskeriservice, heis og Wi-Fi.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, telefon, hårtørrer, safe og aircondition. Standard­lugarene er på 12 m² og har to separate senger. Den ene sengen slås opp mot veggen mens den andre gjøres om til sofa på dagtid. Lugarene på hoveddekk har et lite vindu, mens lugarene på midtdekk har et vanlig vindu. Deluxelugarene på midtdekk og øvre dekk er på 15 m² og har dobbeltseng og fransk balkong.

Reiseleder
Vladimir Kozlov

Vladimir er født i Russland, men snakker flytende norsk. Han er utdannet ved det filologiske fakultetet, Statsuniversitetet i St. Petersburg og har også studert i Oslo. Vladimir har flere års erfaring som reiseleder og har kjørt dette cruiset tidligere.
Pris
Standard, hoveddekkkr 15 690
Standard, midtdekkkr 16 690
Deluxe, midtdekk akterutkr 18 760
Deluxe midtdekkkr 19 275
Deluxe, øvre dekk akterutkr 19 830
Deluxe, øvre dekk kr 20 295
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
  
Standard enkeltlugar, midtdekkkr 18 385
Deluxe enkeltlugar, midtdekkkr 20 970
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Zagreb/Beograd–Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 938 pr. sep. 2019)
 • Transport flyplass, hotell og skip
 • Havneavgifter
 • To netter på førsteklasses hotell med frokost
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Velkomstcocktail på skipet
 • Helpensjon fra middag dag 3 til og med frokost dag 8
 • Daglig ettermiddagste og kake, samt kveldssnacks ved midnatt på cruiset
 • Underholdning på skipet om kveldene
 • Middag dag 1
 • Byrundtur i Ljubljana med elvecruise og 1 glass vin
 • Entré til taubane til Ljubljana slott, Det virtuelle museum og tårnet
 • Byrundtur i Zagreb
 • Entré til Naive kunstmuseum i Zagreb
 • Byrundtur i Beograd
 • Entré til Prinsesse Ljubicas residens
 • Lunsj i Beograd inkludert 2 glass husets vin/øl og kaffe
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Utfluktspakke (fire utflukter)
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. september 2019.