Tsarens vannveier
Elvecruise fra St. Petersburg til Moskva

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  St Petersburg
 • Gyldig fra
  29-08-2021
 • Gyldig til
  08-09-2021
 • Varighet
  11 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 19.490,-

Bli med på et elvecruise fra tsarens by St. Petersburg til Russlands hovedstad Moskva. I tillegg til de to metropolene får du oppleve den russiske landsbygden og de historiske byene Jaroslavl og Uglitsj. Vi seiler på elvene Neva, Svir og Volga, gjennom sluser og på kanaler, og over Ladoga og Onega – Europas to største innsjøer. På alle våre elvecruise i Russland har vi med en dyktig norsk foredragsholder, som har bodd i Russland og kjenner landet godt.
 
Høydepunkter:
 • Eremitasjen i St. Petersburg
 • Museumsøya Kishi 
 • Besøk et privat hjem og opplev russisk gjestfrihet
 • Jaroslavl med St. Eliaskirken
 • Blodskirken i Uglitsj
 • Moskva med Den røde plass og Kreml
 • Kåserier om bord med kunnskapsrik, norsk foredragsholder 

Program 

Dag 1
Oslo – St. Petersburg

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til St. Petersburg. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen er det buss til havnen, hvor vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette om bord. De to første nettene ligger skipet ved kai i St. Petersburg.

Dag 2
St. Petersburg

St. Petersburg ble grunnlagt i 1703 av tsar Peter den store, og ligger på 42 øyer ved utløpet til Nevaelven i Finskebukten. Byen var Russlands ansikt mot Vesten, og er preget av datidens overdådige, vestlige arkitektur og byplanlegging. Sentrum består av et nettverk av kanaler, brede avenyer, flotte parker og storslåtte bygninger. St. Petersburg var Russlands hovedstad fra 1712 til 1918, og er i dag landets nest største by med cirka fem millioner innbyggere. Vi begynner dagen med en byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over byens største severdigheter. Vi ser Oppstandelseskirken, Isak-katedralen og Peter-Paul festningen. 
Om ettermiddagen kan du utforske byen videre på egen hånd. Kanskje det frister med en spasertur på Nevskij Prospekt – byens hovedgate? Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Pusjkin for å besøke Katarinapalasset med det berømte ravrommet. Utflukten inkluderer også et besøk i den vakre parken til Peterhof, kalt Russlands Versailles. 
Om kvelden tilbys det en valgfri utflukt for å se en ballettforestilling.

Dag 3
St. Petersburg

Etter frokost står Eremitasjen, et av verdens største kunstmuseer, på programmet. Det enorme museet strekker seg over fire sammenhengende bygninger, deriblant Vinterpalasset – hjemmet til de seks siste tsarene. Samlingen inkluderer arbeider av blant annet Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rubens, Rembrandt, Picasso og Matisse. 
Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Kvelden avsluttes med dans og musikk i baren.

Dag 4
Mandrogi

Vi seiler på Svir mellom Europas to største innsjøer, Ladoga og Onega. Om formiddagen kommer vi ti Mandrogi, en liten landsby bygget på 1990-tallet i tradisjonell russisk stil. Besøk det lille vodkamuseet og verkstedene hvor det lages tradisjonelt kunsthåndverk. Her kan du kjøpe håndlagde suvenirer som keramikk, treskjæringer og matrosjkadukker. Hvis været tillater det spiser vi grillet lunsj i land. Cruiset fortsetter om ettermiddagen.

Dag 5
Kishi

I dag skal vi besøke den lille øyen Kishi, som ligger omtrent midt i Onega. Kishi er kjent for sine unike UNESCO-vernede trehus. Den mest imponerende bygningen er Kristi Forklarelseskirke med 22 løkformede kupler, bygget uten en eneste spiker. Om ettermiddagen fortsetter cruiset og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Du kan høre på interessante foredrag eller delta på ulike aktiviteter, som russisk språkkurs eller teseremoni. 

Dag 6
Goritsy

Dagens anløpshavn er Goritsy, som ligger omtrent halvveis mellom St. Petersburg og Moskva. Goritsy er utgangspunkt for en utflukt til den lille byen Kirillov. Her besøker vi en lokal skole og et privat hjem. Vi opplever russisk gjestfrihet og får et inntrykk av dagens Russland.

Dag 7
Jaroslavl

Jaroslavl ble grunnlagt av fyrst Jaroslav 1 i 1010. Byen ligger ved Volga ble etterhvert et viktig handelssenter og elvehavn. Den historiske bykjernen har siden 2005 stått på UNESCOs verdensarvliste. Jaroslavl er én av kulturbyene i Den gylne ring – utvalgte middelalderbyer som ligger nord og nordvest for Moskva. Dette er historiske byer med arkitektoniske skatter i form av kirker, klostre og festninger fra 1100- til 1700-tallet. Byene i Den gylne ring regnes som arnested for den russisk­ortodokse kirken. Etter ankomst blir vi med på en byrundtur og ser severdigheter som Spasskij­klosteret og St. Elias-kirken. 

Dag 8
Uglitsj

Uglitsj ble grunnlagt i 1148 og er best kjent for et mørkt kapittel i Russlands historie. Ivan den grusommes sønn, tsarevitsj Dimitrij, ble drept i Uglitsj da han og hans mor var forvist hit i 1591. Den røde Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, er reist til minne om hendelsen. Byrundturen i Uglitsj er til fots, og vi ser både Blodskirken og byens Kreml (byborg). 

Dag 9
Moskva

Siste etappe av cruiset går på den 125 kilometer lange Moskvakanalen, som ble gravd ut av Stalins straffanger fra 1932 til 1937, før vi ankommer Moskva ved lunsjtid. Russlands hovedstad ble grunnlagt på 1100-tallet, og er i dag landets største by med rundt tolv millioner innbyggere. Etter ankomst skal vi på byrundtur med buss. Vi ser Vasilij­katedralen med sine fargerike løkkupler, Den røde plass, GUM varehuset og andre kjente landemerker.
Om kvelden tilbys det ulike valgfrie utflukter, for eksempel sirkus eller bussrundtur «Moscow by Night» som inkluderer besøk på en av byens elegante metrostasjoner.

Dag 10
Moskva

I dag skal vi besøke Kreml – Moskvas historisk byfestning som består av flere palasser og katedraler og omringet av høye murer med flere tårn. Om ettermiddagen kan du utforske Moskva i ditt eget tempo. Vi anbefaler en rusletur på Arbat – byens livlige gågate, eller se verdens største samling av russisk kunst på Tretjakov­galleriet.

Dag 11
Moskva – Oslo

Etter frokost tar vi farvel med skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo.
Program utflukter
DagStedInkluderte utflukterValgfrie utflukter
1St. Petersburg  
2St. PetersburgByrundturKatarinapalasset
3St. PetersburgEremitasjen 
4Mandrogi  
5KishiFriluftsmuseum 
6GoristyUtflukt til Kirillov 
7JaroslavlByrundtur 
8UglitsjByvandring 
9MoskvaByrundturValgfrie utflukter
10MoskvaKremlValgfrie utflukter
11Moskva  

Foredragsholder og reiseleder

Knut A. Mugaas
Knut A. Mugaas er utdannet i russisk, statsvitenskap, økonomi og ved Norsk journalistskole, og startet sin karriere som journalist i Aftenposten. I 22 år har han arbeidet i utlandet for Norges Eksportråd, Innovasjon Norge og Utenriksdepartementet, blant annet i Bagdad, Madrid, Milano og Murmansk. Han har bodd i Moskva i flere perioder, hvor han har hatt ulike stillinger ved ambassaden, blant annet som handelsattaché.
MS Shostakovich 4*
Rederi: 
Orthodox
Byggeår: 1980, renovert 2011
Lengde: 129 meter
Passasjerer: 190
 
Fasilit etene inkluderer to restauranter, to barer, suvenirbutikk, et lite bibliotek, resepsjon og stort soldekk. Det er medisinsk personell om bord. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer (ikke standardlugarene), TV, minisafe, radio, lite kjøleskap (ikke standardlugarene) og aircondition. Vinduet i lugaren kan åpnes. Lugarene er små, men praktisk innredet. Standardlugarene er 8–9 m², premium-lugarene 10–12 m², juniorsuitene 15–17 m².

Priser fra Oslo:
Standard, Main deckkr 19 490
Premium, Main Deckkr 20 990
Premium, Upper Deckkr 21 690
Premium, Boat Deckkr 22 290
Juniorsuite, Upper Deckkr 27 590
Juniorsuite, Boat Deckkr 29 490
Enkeltlugar*, Main Deckkr 26 390
Prisene er per person.
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Frem til vi ser at situasjonen for å kunne gjennomføre reiser under trygge former normaliserer seg kan du vise din interesse for denne reisen ved å klikke på "Send forespørsel". Fyll inn dine detaljer og vi vil føre deg opp på listen over denne turen. Når vi ser at reisen vil bli gjennomført vil vi gjøre om til bestillinger i henhold til listen (med forbehold om ledige plasser).
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–St. Petersburg/Moskva–Oslo (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Ti netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • Dyktig norsk foredragsholder/reiseleder
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Visum til Russland
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er 6–7 euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Valgfrie utflukter
De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord. Det kreves et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre utflukten.
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Skipet har ikke heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum til Russland. Vista Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. I god tid før avreise sender vi ut informasjon om hvordan du går frem i søknadsprosessen. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler. Det er den reisendes eget ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise.
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 

Prisene er basert på valutakurser pr. 11. mars 2020.