Russiske vannveier - førsteklasses elvecruise fra St. Petersburg
Privat balkong. Kun to lugarer igjen

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  St Petersburg
 • Gyldig fra
  14-09-2019
 • Gyldig til
  21-09-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 22.890,-
Opplev tsarens by St. Petersburg, og Russlands hovedstad Moskva. På cruiset mellom de to metropolene seiler vi på elvene Neva, Svir og Volga, gjennom sluser og på kanaler, og over Ladoga og Onega – Europas to største innsjøer. I tillegg til St. Petersburg og Moskva får du oppleve den russiske landsbygden og den historiske byen Uglitsj. Med på cruiset er vår kunnskapsrike reiseleder og foredragsholder, Erik Holtedahl, som har bodd i Russland og kjenner landet godt.

Høydepunkter:
 • Eremitasjen i St. Petersburg
 • Museumsøya Kishi 
 • Blodskirken i Uglitsj
 • Moskva med Den røde plass og Kreml
 • Lugarer med privat balkong
 • Kåserier om bord med dyktig, norsk foredragsholder

Program

Dag 1
Oslo – St. Petersburg

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til St. Petersburg. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen er det busstransport til skipet, som ligger ved kai litt utenfor sentrum. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Skipet ligger ved kai i St. Petersburg over natten.

Dag 2
St. Petersburg

St. Petersburg ble grunnlagt i 1703 av tsar Peter den store, og ligger på 42 øyer ved utløpet til Nevaelven i Finskebukten. Byen var Russlands ansikt mot vesten, og er preget av datidens overdådige, vestlige arkitektur og byplanlegging. Sentrum består av et nettverk av kanaler, brede avenyer, flotte parker og storslåtte bygninger. St. Petersburg var Russlands hovedstad fra 1712 til 1918, og er i dag landets nest største by med cirka fem millioner innbyggere. 
Vi begynner dagen med en byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over byens største severdigheter; Oppstandelseskirken, Isak-katedralen og Peter-Paul festningen. 
Etter lunsj på en restaurant i byen står Eremitasjen på programmet. Det enorme museet, som er et av verdens største kunstmuseer, strekker seg over fire sammenhengende bygninger, deriblant Vinterpalasset – hjemmet til de seks siste tsarene. Samlingen inkluderer arbeider av blant annet Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rubens, Rembrandt, Picasso og Matisse.
Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag inviteres vi på en drink og ønskes velkommen om bord av kapteinen. Kvelden avsluttes med dans og musikk i baren.

Dag 3
Mandrogi

Vi seiler på Svir mellom Europas to største innsjøer, Ladoga og Onega. Om formiddagen ankommer vi Mandrogi, en liten landsby bygget på 1990-tallet, men med tradisjonelle russiske hus. Besøk det lille vodkamuseet og verkstedet hvor det lages tradisjonelt russisk kunsthåndverk. Her kan du kjøpe håndlagde suvenirer som keramikk, treskjæringer og matrosjkadukker. Er været bra serveres det grillet lunsj i land. Cruiset fortsetter om ettermiddagen.

Dag 4
Kishi

Om morgenen kommer vi til den lille øya Kishi, som ligger omtrent midt i Onega. Kishi er kjent for sine unike UNESCO-vernede trehus, og kalles gjerne museumsøya. Den mest imponerende bygningen er Kristi Forklarelseskirke med 22 løkformede kupler, bygget uten en eneste spiker. Vi fortsetter seilasen før lunsj og nyter en avslappende ettermiddag om bord. Du kan høre på foredrag eller delta på ulike aktiviteter, som russisk språkkurs eller teseremoni. 

Dag 5
Goritsy

Dagens anløpshavn er Goritsy, som ligger omtrent halvveis mellom St. Petersburg og Moskva. Goritsy er utgangspunkt for en utflukt til Kirillo ­Belozersk-klosteret, i fordums dager det største klosteret i Nord-Russland. I våre dager er klosteret omgjort til museum, som inkluderer fjorten kirker og en utstilling med ikoner.

Dag 6
Uglitsj

Uglitsj ble grunnlagt i 1148 og er best kjent for et mørkt kapittel i Russlands historie. Ivan den grusommes sønn, tsarevitsj Dimitrij, ble drept i Uglitsj da han og hans mor var forvist hit i 1591. Den røde Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, er reist til minne om hendelsen. Byrundturen i Uglitsj er til fots og vi ser både Blodskirken og byens Kreml. 

Dag 7
Moskva

På siste etappe av cruiset seiler vi på den 125 kilometer lange Moskvakanalen, som ble gravd ut av Stalins straffanger mellom 1932 og 1937. Ved lunsjtid legger skipet til kai i Moskva. Russlands hovedstad ble grunnlagt på 1100-tallet. I dag bor det rundt tolv millioner mennesker her. Etter ankomst skal vi på byrundtur med buss. Vi ser Vasilij­katedralen med sine fargerike løkkupler, Den røde plass og besøker Kreml, Moskvas byborg med en 20 meter høy ringmur som er forsterket med 19 tårn. Innenfor murene ligger flere palasser og katedraler. Skipet ligger ved kai i Moskva over natten.

Dag 8
Moskva – Oslo

Etter frokost tar vi farvel med skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo.
Inkluderte utflukter
 
DagStedInkluderte utflukter
1St. Petersburg 
2St. PetersburgByrundtur
  Eremitasjen
3Madrogi 
4KishiFriluftsmuseum
5GoritsyKirillo ­Belozersk-klosteret
6UglitsjByvandring
7MoskvaByrundtur
  Besøk i Kreml
8Moskva 

Reiseleder og foredragsholder
Erik Holtedahl
er utdannet siviløkonom, har universitetseksamen i russisk språk og litteratur, og har i mange år arbeidet med investeringer, prosjekter og handel med Russland. Han kjenner landet, språket og folket godt, har bodd i Russland i to perioder og har jobbet og reist i hele landet – fra Murmansk til Vladivostok. Han snakker russisk og har vært foreleser i russisk økonomi i en årrekke.
MS Rostropovich 4*+
Rederi: Volga-Balt Tour
Byggeår: 1980, totalrenovert i 2009
Lengde: 135,7 m
Passasjerer: 212
 
MS Rostropovich er et førsteklasses skip, bygget i Tsjekkoslovakia i 1980, og totalrenovert og ombygget i 2009. Om bord er det restaurant, barer, salong, heis, trimrom, suvenirbutikk, et lite bibliotek, konferanserom, resepsjon og stort soldekk. Det er medisinsk personell om bord. 
Lugarene har privat balkong og to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, kjøleskap, TV, radio og aircondition. Lugarene er store etter russisk standard. Lugarene i kategori C+, B+ og A+ er fra 15 til 17 m² og med privat balkong. 
Pris
Kategori C+, Middle Deckkr 22 890
Kategori B+, Boat Deckkr 23 570
Kategori A+, Sun Deckkr 24 190
Pris pr. person i delt dobbeltlugar med privat balkong.
På grunn av spesielle betingelser fra rederiet forfaller restbeløp på denne reisen 80 dager før avreise.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–St. Petersburg/Moskva–Oslo med SAS og Aeroflot (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 938 pr. januar 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Vann til alle måltider, samt en flaske vann som leveres til lugaren hver dag 
 • Et glass vin/øl/juice/minralvann pr. person til middag
 • Te-/kaffe stasjon tilgjengelig store deler av dagen
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Underholdning om bord, inkludert kapteinen cocktail, konserter, film og foredrag 
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • Dyktig norsk foredragsholder/reiseleder
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer utover de som er nevnt over
 • Visum til Russland
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiet anbefaler åtte til ti euro pr. person pr. natt til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å gi én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum til Russland. Vista Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. I god tid før avreise sender vi ut informasjon om hvordan du går frem i søknadsprosessen. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler. Det er den reisendes eget ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise.

Med forbehold om endringer i dags­programmet og seilingsruten. 
Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2019.