Tsarens vannveier
Elvecruise fra St. Petersburg til Moskva. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  St Petersburg
 • Gyldig fra
  12-06-2020
 • Gyldig til
  22-06-2020
 • Varighet
  11 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 17.690,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Opplev tsarens by St. Petersburg, og Russlands hovedstad Moskva. På cruiset mellom de to metropolene seiler vi på elvene Neva, Svir og Volga, gjennom sluser og på kanaler, og over Ladoga og Onega – Europas to største innsjøer. I tillegg til St. Petersburg og Moskva får du oppleve den russiske landsbygden og de historiske byene Jaroslavl og Uglitsj. På alle våre elvecruise i Russland har vi med en dyktig norsk foredragsholder, som har bodd i Russland og kjenner landet godt.
 
Høydepunkter:
 • Eremitasjen i St. Petersburg
 • Museumsøya Kishi
 • Jaroslavl med St. Eliaskirken
 • Blodskirken i Uglitsj
 • Moskva med Den røde plass og Kreml
 • Firestjerners skip
 • Kåserier om bord med dyktig, norsk foredragsholder som ­kjenner landet godt

Program 

Dag 1
Oslo – St. Petersburg

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til St. Petersburg. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen er det busstransport til skipet, som venter i havnen litt utenfor sentrum. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. De to første nettene ligger skipet ved kai i St. Petersburg.

Dag 2
St. Petersburg

St. Petersburg ble grunnlagt i 1703 av tsar Peter den store, og ligger på 42 øyer ved utløpet til Nevaelven i Finskebukten. Byen var Russlands ansikt mot vesten, og er preget av datidens overdådige, vestlige arkitektur og byplanlegging. Sentrum består av et nettverk av kanaler, brede avenyer, flotte parker og storslåtte bygninger. St. Petersburg var Russlands hovedstad fra 1712 til 1918, og er i dag landets nest største by med cirka fem millioner innbyggere. 
Vi begynner dagen med en byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over byens største severdigheter. Vi ser Oppstandelseskirken, Isak-katedralen og Peter-Paul festningen. 
Om ettermiddagen står Eremitasjen, et av verdens største kunstmuseer, på programmet. Det enorme museet strekker seg over fire sammenhengende bygninger, deriblant Vinterpalasset – hjemmet til de seks siste tsarene. Samlingen inkluderer arbeider av blant annet Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rubens, Rembrandt, Picasso og Matisse. Om kvelden tilbys det valgfrie utflukter, for eksempel ballett- eller operaforestilling.

Dag 3
St. Petersburg

I dag kan du utforske byen videre på egen hånd. Kanskje det frister med en handletur på Nevskij Prospekt – byens hovedgate? Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Pusjkin hvor vi besøker Katarinapalasset med det berømte ravrommet. Utflukten inkluderer også et besøk i den imponerende parken til Peterhof slott, kalt Russlands Versailles. 
Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag inviteres vi på en drink og ønskes velkommen om bord av kapteinen. Kvelden avsluttes med dans og musikk i baren.

Dag 4
Mandrogi

Vi seiler på Svir mellom Europas to største innsjøer, Ladoga og Onega. Om formiddagen ankommer vi Mandrogi, en liten landsby bygget på 1990-tallet, men med tradisjonelle russiske hus. Besøk det lille vodkamuseet og verkstedet hvor det lages tradisjonelt russisk kunsthåndverk. Her kan du kjøpe håndlagde suvenirer som keramikk, treskjæringer og matrosjkadukker. Er været bra serveres det grillet lunsj i land. Cruiset fortsetter om ettermiddagen.

Dag 5
Kishi

I dag skal vi besøke den lille øya Kishi, som ligger omtrent midt i Onega. Øya er kjent for sine unike UNESCO-vernede trehus. Den mest imponerende bygningen er Kristi Forklarelseskirke med 22 løkformede kupler, bygget uten en eneste spiker.
Skipet seiler videre og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Du kan høre på foredrag eller delta på ulike aktiviteter, som russisk språkkurs eller teseremoni. 

Dag 6
Goritsy

Dagens anløpshavn er Goritsy, som ligger omtrent halvveis mellom St. Petersburg og Moskva. Goritsy er utgangspunkt for en utflukt litt inn i landet til den lille byen Kirillov. Her besøker vi en lokal skole og et privat hjem, og får oppleve russisk gjestfrihet samt får et inntrykk av dagens Russland.

Dag 7
Jaroslavl

Jaroslavl ble grunnlagt i 1010 av fyrst Jaroslav 1, og ble etterhvert et viktig handelssenter og elvehavn. I dag bor det rundt 600 000 personer her og den historiske bykjernen har siden 2005 stått på UNESCOs verdensarvliste. Jaroslavl er én av kulturbyene i Den gylne ring – utvalgte middelalderbyer beliggende nord og nordvest for Moskva. Dette er historiske byer med arkitektoniske skatter i form av kirker, klostre og festninger fra det 12. til det 18. århundre. Byene i Den gylne ring regnes som arnested for den russisk­ortodokse kirken. Etter ankomst blir vi med på en byrundtur og ser severdigheter som Spasskij­klosteret og St. Elias-kirken. 

Dag 8
Uglitsj

Uglitsj ble grunnlagt i 1148 og er best kjent for et mørkt kapittel i Russlands historie. Ivan den grusommes sønn, tsarevitsj Dimitrij, ble drept i Uglitsj da han og hans mor var forvist hit i 1591. Den røde Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, er reist til minne om hendelsen. Byrundturen i Uglitsj er til fots og vi ser både Blodskirken og byens Kreml. 

Dag 9
Moskva

På siste etappe av cruiset seiler vi på den 125 kilometer lange Moskvakanalen, som ble gravd ut av Stalins straffanger fra 1932 til 1937. Ved lunsjtid legger skipet til kai i Moskva. Russlands hovedstad ble grunnlagt på 1100-tallet. I dag bor det rundt tolv millioner mennesker her. Etter ankomst skal vi på byrundtur med buss. Vi ser Vasilij­katedralen med sine fargerike løkkupler, Den røde plass, GUM varehuset og andre kjente landemerker.
Om kvelden tilbys det ulike valgfrie utflukter, for eksempel sirkus eller busstur gjennom den vakkert opplyste byen.

Dag 10
Moskva

I dag skal vi besøke Kreml, Moskvas byborg med en 20 meter høy ringmur som er forsterket med 19 tårn. Innenfor murene ligger flere palasser og katedraler. Om ettermiddagen kan du utforske Moskva i ditt eget tempo. Vi anbefaler en rusletur på Arbat – byens livlige gågate, eller se verdens største samling av russisk kunst på Tretjakov­galleriet.

Dag 11
Moskva – Oslo

Etter frokost tar vi farvel med skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo.
Program utflukter
DagStedInkluderte utflukterValgfrie utflukter
1St. Petersburg  
2St. PetersburgByrundturKatarinapalasset
3St. PetersburgEremitasjen 
4Mandrogi  
5KishiFriluftsmuseum 
6GoristyUtflukt til Kirillov 
7JaroslavlByrundtur 
8UglitsjByvandring 
9MoskvaByrundturValgfrie utflukter
10MoskvaKremlValgfrie utflukter
11Moskva  

Foredragsholder og reiseleder

Geir A. M. Osen
Pensjonert kontre­admiral. Utdannet fra Sjøkrigsskolen og NATO Defense College (Roma). Sjef for den norske Kystvakten og forsvarsattaché ved den norske ambassaden i Moskva 2007–2011. Sjef for NATOs militære delegasjon i Moskva 2012–2015. Osen snakker russisk.
MS Peter Tchaikovsky 4*
Rederi: 
Orthodox
Byggeår: 1981, renovert 2011
Lengde: 125 meter
Passasjerer: 205
 
MS Peter Tchaikovsky er et av de bedre elvecruiseskipene i Russland. Fasilitetene inkluderer restaurant, to barer, suvenirbutikk, et lite bibliotek, konferanserom, resepsjon og stort soldekk. Interiøret er lyst og elegant. Det er medisinsk personell om bord. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe, radio og aircondition. Vinduet i lugaren kan åpnes. Lugarene er små, men praktisk innredet. Standardlugarene er ca. 9 m², junior­suite på midtdekk 14 m² eller 18 m², juniorsuite på øvre dekk 18 m² og enkeltlugarene 7,5 m². 

Priser fra Oslo:
Hoveddekk (Main Deck)kr 17 690
Midtdekk (Upper Deck)kr 19 260
Juniorsuite, midtdekk (Upper Deck)kr 22 870
Juniorsuite, øvre dekk (Boat Deck)kr 26 470
Enkeltlugar øvre dekk (Boat deck) *kr 20 960
Prisene er per person.
* Dedikert enkeltlugar

Alt dette er inkludert i prisen:
 • Flyreise Oslo–St. Petersburg/Moskva– Oslo (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport fra flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Ti netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • Dyktig norsk reiseleder/foredragsholder

Prisen inkluderer ikke
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Visum til Russland
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Valgfrie utflukter
De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord, og krever et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføres.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiet anbefaler seks til syv euro pr. person pr. natt til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å gi én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum til Russland. Vista Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. I god tid før avreise sender vi ut informasjon om hvordan du går frem i søknadsprosessen. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler. Det er den reisendes eget ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden på kort varsel. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. mai 2019.