Elvecruise på Rhône og Saône
Fra Lyon til Bourgogne og romerske byer i Provence

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Provence
 • Gyldig fra
  11-08-2021
 • Gyldig til
  18-08-2021
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 20.780,-
Duften av lavendel fyller sinnet når du seiler på Saône og Rhône. Vårt utgangspunkt er storbyen Lyon, der de to elvene møtes. Vi seiler forbi vinmarkene i Bourgogne og Rhônedalen, til pittoreske landsbyer og romerske byer i Provence. Det er lett å tape sitt hjerte til denne vakre delen av Frankrike.
 
Høydepunkter:
 • Lyons gamleby som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Den romerske arenaen i Arles
 • Pittoreske Viviers
 • Våtmarksområdet Camargue med rosa flamingoer
 • Pavebyen Avignon
 • Drikkevarer om bord inkludert 

Program 

Dag 1
Oslo–Lyon

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi til Lyon. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen er det busstransport til skipet. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og mannskapet. Skipet ligger ved kai i Lyon over natten.

Dag 2
Lyon – Mâcon

Lyon ble grunnlagt som romersk koloni (Lugdunum) i 43 f.Kr., og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. Mye har skjedd siden den gang, og dagens Lyon er Frankrikes tredje største by. Elvene Saône og Rhône møtes i Lyon og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere middelalderkirker, blant annet den gotiske katedralen St.-Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Sentrum ligger på den smale halvøya mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône med elegante varehus og kulturelle institusjoner. Tradisjonelt har Lyon vært Europas ledende land innen silkeindustrien, men er i våre dager bedre kjent som Frankrikes gourmetby takket være Michelin-kokken Paul Bocuse. Etter frokost kan du bli med på byrundtur*. Vi ser de vakre renessansebygningene og trange brosteinsgatene i Vieux Lyon, samt de tidligere hemmelige passasjene og gangveiene, kalt «traboules», som er typiske for byen.
Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går nordover på Saône, med kurs for Mâcon i Bourgogne.

Dag 3 
Mâcon – Vienne

Den lille byen Mâcon er omkranset av vinmarker hvor det primært dyrkes Chardonnay-druer. Om morgenen er det utflukt* til benediktinerklosteret i Cluny. Klosteret ble grunnlagt i 910 av Vilhelm 1 og var på 1000-tallet et av Europas mektigste klostre. Under den franske revolusjonen ble klosteret plyndret og led store ødeleggelser. Vil du heller utforske Mâcon på egen hånd kan du spasere til det lille torget Place aux Herbes i hjertet av gamlebyen. Her ligger Mâcons eldste hus, Maison de Bois (trehuset), med en fasade bestående av en rekke underlige trefigurer av mennesker, aper og fantasidyr. Ta en pause på en av kafeene på torget og se på folkelivet.
Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser seiler vi tilbake nedover elven og forbi Lyon. Sent om kvelden ankommer vi Vienne, hvor skipet blir liggende ved kai til neste dag.

Dag 4
Vienne

Vienne ble grunnlagt for over to tusen år siden, og har tydelige spor fra romertiden. Før romerne koloniserte området, var det en gallisk bosetning her. På byvandringen* ser vi blant annet det antikke teateret fra cirka år 40 f.Kr, St. Maurice katedralen og Augustus-tempelet. Seilasen fortsetter ved lunsjtid og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Fra soldekket har du panoramautsikt til det vakre landskapet vi seiler igjennom.
 
Dag 5
Arles og Camargue

Arles ble grunnlagt cirka seks hundre år f.Kr., og var en viktig by i romertiden. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Her bukter de smale gatene seg naturlig mellom antikkens byggverk. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Vincent van Gogh flyttet hit i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles. Paul Gauguin bodde også en periode i Arles. 
Dagens utflukt* starter med byvandring i Arles, hvor vi ser den romerske arenaen, amfiteateret og de romerske badene. Deretter skal vi besøke en provencalsk gård og lære litt om produksjon av olivenolje. Om ettermiddagen er det utflukt* til Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhône. Camargue er Frankrikes ville vesten – med en røff sjarm og hjem for de hvite Camargue­hestene og mer enn fire hundre fuglearter, deriblant rosa ­flamingoer. Vi besøker en manade, en gård hvor det avles Camargue-hester, og ser hvordan en manadier arbeider med dyrene. Skipet ligger ved kai i Arles over natten. Etter middag er det musikk og underholdning i salongen.

Dag 6
Avignon og Viviers

Tidlig om morgenen seiler vi den korte strekningen fra Arles til pavebyen Avignon. Etter Romerrikets fall i 1378 flyttet paven til Avignon og fikk bygget et stort palass ved elven. Ved foten av pavepalasset ligger den postkortvakre historiske bykjernen med smale gågater, fargeglade butikker og vakre kirker.
På byvandringen* besøker vi pavepalasset som står på UNESCOs verdensarvliste, katedralen Notre-Dame des Doms og den delvis ødelagte broen Pont Saint-Bénézet fra 1100-tallet – kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».
Tidlig ettermiddag fortsetter cruiset til Viviers. Den lille byen er som et friluftsmuseum, med historie i hver stein. Avslutt dagen med en guidet byvandring* gjennom Viviers’ snirklete, smale gater til Cathédrale Saint-Vincent de Viviers – Frankrikes minste katedral. Skipet ligger ved kai i Viviers til neste dag.

Dag 7
Tournon

Vi forlater Viviers om morgenen, og kommer til Tournon tidlig ettermiddag. Tournon har en sjarmerende gamleby med en labyrint av smale, brosteinsbelagte gater, og et slott fra 1400-tallet som dominerer den historiske bykjernen. Romerne dyrket vin i dette området for over to tusen år siden, og vinmarkene her er blant de eldste i Frankrike. På den andre siden av elven ligger vinbyen Tain-l’Hermitage kjent for Hermitage-rødvinene. De to byene er forbundet med en gangbro over elven. Etter ankomst er det byvandring* gjennom byen til Chateau-Musée de ­Tournon-sur-Rhône. Slottet ligger på en høyde med utsikt over elven. Utflukten avsluttes med vinsmaking og smaksprøver på lokale delikatesser. 
Om kvelden inviterer kapteinen til festmiddag. Mens vi spiser legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

Dag 8
Lyon – Oslo

Vi er tilbake i Lyon og etter en god frokost sjekker vi ut av skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.     
MS Camargue 4*+
Rederi: CroisiEurope   
Byggeår: 1995, renovert i 2015
Lengde: 110 m
Passasjerer: 104
 Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og stort soldekk. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, aircondition, tv, radio, safe og hårtørrer. Det er separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, mens det på øvre dekk er store panoramavinduer. Standardlugarene er 14 m². MS Camargue har én suite som er 23 m².
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av åtte utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Utfuktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men vil samlet koste mer enn om du forhåndskjøper pakken. Velger du å kjøpe utfluktene om bord riskerer du at noen av turene kan være utsolgt.  

Program utflukter
Dag
Sted
Utfluktspakke
Pris om bord

1Lyon  
2LyonByrundturEUR 41
3MâconBenediktinerklosteret i ClunyEUR 59
4VienneByvandringEUR 20
5ArlesByvandring i Arles og besøk på en olivengårdEUR 52
  Camargue med besøk på en manadeEUR 72
6AvignonByvandring med besøk i PavepalassetEUR 33
 ViviersByvandringEUR 24
7TournonByvandring med vinsmakingEUR 51
8Lyon  

Priser:
DekkPris
Dobbeltlugar: 
Hoveddekkkr 20 780
Øvre dekk (fransk balkong)kr 22 980
Enkeltlugar (dobbel som singel): 
Enkeltlugar hoveddekkkr 25 780
Priser er pr. person

Utfluktspakke (åtte utflukter): kr 2 970

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Frem til vi ser at situasjonen for å kunne gjennomføre reiser under trygge former normaliserer seg kan du vise din interesse for denne reisen ved å klikke på "Send forespørsel". Fyll inn dine detaljer og vi vil føre deg opp på listen over denne turen. Når vi ser at reisen vil bli gjennomført vil vi gjøre om til bestillinger i henhold til listen (med forbehold om ledige plasser).

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Lyon t/r (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Wi-Fi om bord
 • Engelsktalende lokalguider og hode­telefoner på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
 • Utfluktspakke (åtte utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
Prisene er basert på valutakurser pr. 11. mars 2020.