Vårcruise på Rhinen med MS Leonora

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  01-04-2019
 • Gyldig til
  06-04-2019
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 8.490,-
Møt våren i Europa om bord på populære MS Leonora. Reisen starter i Tysklands fjerde største by, Köln, med en av Europas største og vakreste byggverk – Kölnerdomen. Fra Köln seiler vi nordover på Rhinen med kurs for Nederland. I Arnhem besøker vi museet til minne om et av de viktigste slagene under andre verdenskrig. Et annet høydepunkt er utflukten til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Cruiset avsluttes i kanalbyen Amsterdam.

Høydepunkter:
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Arnhem – kjent fra slaget under andre verdenskrig
 • Dordrecht - Nederlands eldste by
 • Keukenhof
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Utflukter inkludert
 • Førsteklasses skip med hyggelig atmosfære

Program

Dag 1, mandag 1. april
Oslo – Köln

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med SAS direkte til Düsseldorf. Fra flyplassen er det en knapp times kjøretur til Köln hvor MS Leonora venter. Etter at vi har funnet oss til rette om bord, inviteres vi til en drink og kanapeer i salongen. Skipets danske cruisesjef ønsker velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. Skipet ligger ved kai i Köln over natten. De som ønsker kan ta en tur i land etter middag. Kanskje frister det å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

Dag 2, tirsdag 2. april
Köln – Arnhem

Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost blir vi med reiselederen på en spasertur gjennom sentrum til den imponerende katedralen.
Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi tilbringer en avslappende ettermiddag om bord. Nyt utsikten fra soldekket eller slapp av i salongen med en god bok. I løpet av kvelden krysser vi grensen mellom Tyskland og Nederland. Vi legger til kai i Arnhem nærmere midnatt, og blir liggende til neste dag.

Dag 3, onsdag 3. april
Arnhem – Gorinchem

Arnhem vil for alltid være forbundet med slaget om Arnhem, et av de mest kjente slagene under andre verdenskrig, som fant sted i september 1944. De allierte, ledet av general Montgomery, planla et overraskelsesangrep for å ta kontrollen over broen som går over Rhinen ved Arnhem. Men det gikk fullstendig galt da tett tåke forhindret troppene i å nå fram og angrepet ble knust av tyskerne. I løpet av ni dager med kamper  ble mer enn to tusen soldater drept og mer enn fem tusen såret eller etterlatt i den ødelagte byen. 
Etter lunsj drar vi på utflukt til Airborne Museum Hartenstein i Oosterbeek, en halv times kjøring fra skipet. Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerte som hovedkvarter for britenes First Airborne Division, og museet forteller på en enestående måte historien om slaget. Etter museumsbesøket er det tid til et besøk i selve Arnhem. Byen er gjenoppbygget og har en lang gågate med mange butikker. 
Om kvelden seiler MS Leonora videre mot Gorinchem i provinsen Zuid-Holland, sentralt i Nederland.

Dag 4, torsdag 4. april
Gorinchem – Dordrecht

Gorinchem ligger der elvene Linge og Boven-Merwede møtes, omgitt av et flatt, grønt polderlandskap med vindmøller, elver og diker. Den lille byen har en hyggelig historisk bykjerne, med hus i typisk nederlandsk stil langs Linge-elven, som renner tvers igjennom sentrum. Om morgenen kan du utforske Gorinchem på egen hånd. Skipet seiler videre kl. 13.00 og et par timer senere kommer vi til Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland. Dordrecht ligger på en øy der tre elver møtes, og var i sin tid en viktig handelsby. Elvekrysset ved Dordrecht er en av Nederlands mest trafikkerte vannveier. Vi blir med reiselederen på en rusletur i Dordrecht før middag. Skipet ligger ved kai over natten.  

Dag 5, fredag 5. april
Dordrecht – Amsterdam

Etter frokost skal vi på utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof – et av de absolutt største høydepunktene på turen. Keukenhof kalles Europas vakreste vårhage og er kun åpen fra midten av mars til midten av mai hvert år. Parken dekker 335 mål og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Vi får med lunsjpakker fra skipet, som vi spiser i parken. 
Fra Keukenhof kjører vi direkte til Amsterdam. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Kanalene, som går på kryss og tvers gjennom sentrum danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjerte av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter ankomst drar vi direkte på en båttur på byens kanaler. Kanalrundturen tar cirka en time, og etterpå har du tid til å rusle en tur i sentrum på egen hånd. I mellomtiden har MS Leonora også ankommet Amsterdam, og lagt til kai nær Sentralbanestasjonen. Vi spaserer på egen hånd tilbake til skipet. 
Om kvelden hygger vi oss med avskjedsmiddag og dans i salongen. De som ønsker kan ta en tur i land og oppleve Amsterdams natteliv.

Dag 6, lørdag 6. april
Amsterdam – Oslo

Etter en tidlig frokost sier vi farvel til MS Leonora og kjører til flyplassen. Vi flyr direkte tilbake til Oslo med SAS.
Program inkluderte utflukter
DagStedInkluderte aktiviteter og utflukter
1Köln 
2KölnByvandring med reiselederen
3ArnhemUtflukt til Airborne Museum Hartenstein
4Gorinchem 
 DordrechtByvandring med reiselederen
5DordrechtUtflukt til Keukenhof
 AmsterdamKanalrundtur
6Amsterdam 

MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong og bar, lite treningsrom, delvis overbygget soldekk med jacuzzi. Heis mellom alle dekkene. Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Gratis Wi-Fi (med forbehold om dekning).
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, minbar og aircondition. Lugarene på hoveddekk har smale vinduer, som ikke kan åpnes. På midtdekk og øvredekk har lugarene fransk balkong. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Standard lugarene er 16 m². Skipet har to suiter som ligger på øvre dekk. De har fransk balkong og er på cirka 24 m².

Pris
Hoveddekkkr   8 490
Midtdekk (fransk balkong)kr   9 180
Øvre dekk (fransk balkong)kr   9 760
Suite*, øvre dekkkr 14 860
* Suite kun tilgjengelig på forespørsel. 
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar**, hoveddekkkr 11 160
Enkeltlugar**, midtdekkkr 11 770
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. Det er begrenset hvor mange lugarer som kan selges som enkeltlugar. 

Drikkepakke 1 kr 530
Husets vin, øl og mineralvann (servert i glass) til lunsj og middag

Drikkepakke 2 kr 890
Husets vin, øl og mineralvann (servert i glass) mellom kl. 11.00 og 23.00.
Merk: Hvis det er to personer i lugaren, må begge bestille samme drikkepakke.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Düsseldorf/Amsterdam–Oslo med SAS (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 418 pr. oktober 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer. Det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2018.