Vårcruise på Rhinen. Fra Mainz til Amsterdam med MS Crucevita
Spesialcruise med Aftenposten fra Oslo. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  01-05-2019
 • Gyldig til
  08-05-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.390,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Bli med på et herlig vårcruise på Rhinen. Fra Mainz seiler vi til Strasbourg i Frankrike og gjennom Tyskland før cruiset ender i Amsterdam i Nederland. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre gjennom tidene. I løpet av cruiset vil sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, Lars Helle, og tidligere økonomiredaktør i Aftenposten, Ola Storeng, holder kåserier om bord. Gled deg til et cruise med interessante anløpshavner og mange opplevelser.

Spesialcruise med Aftenposten og Stavanger Aftenblad.
Vista Travel har hele skipet og det er kun våre gjester om bord.

Høydepunkter:
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Sjefredaktør i Stavanger Aftenblad og tidligere økonomidirektør i Aftenposten holder kåserier i løpet av cruiset


Program

Dag 1, onsdag 1. mai
Oslo/Stavanger – Frankfurt – Mainz

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn, og sammen flyr vi til Frankfurt. Videre med buss til Mainz, hvor MS Crucevita venter. Mainz er kanskje best kjent som Johann Gutenbergs hjemby. På museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel – en av de første trykte bøkene i verden. 
Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 2, torsdag 2. mai 
Mannheim – utflukt til Heidelberg

Om morgenen kommer vi til Mannheim, som er utgangspunkt for en halvdagsutflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Et av byens landemerker er broen Alte Brücke fra 1788 med en broport fra middelalderen. Vi får en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. Deretter spaserer vi gjennom de smale, sjarmerende gatene i gamlebyen. Retur til skipet i Mannheim for lunsj. Mens vi spiser fortsetter cruiset sørover. Nyt utsikten fra soldekket eller hør på et interessant kåseri med en av våre norske foredragsholdere. Etter middag hygger vi oss med musikk og dans i salongen.

Dag 3, fredag 3. mai
Kehl – utflukt til Strasbourg 

Tidlig om morgenen legger vi til kai i den tyske byen Kehl. På den andre siden av Rhinen ligger franske Strasbourg, den største byen i den tidligere administrative provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske gamleby, som heter La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Etter frokost er det byrundtur* i Strasboug. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Det blir også tid til å rusle en tur i gamlebyen på egen hånd. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene på Place Gutenberg og se på folkelivet. Lokaltrikken i Strasbourg går direkte fra Kehl til gamlebyen. Skipet seiler videre om kvelden

Dag 4, lørdag 4. mai 
Worms og Rüdesheim

Dagens første stopp er Worms, en av Tysklands eldste byer. Worms har vært åsted for mange viktige begivenheter i Tysklands historie. Det var i Worms den tyske riks­dagen møttes i 1521 og keiser Karl V utstedte det berømte ediktet hvor Martin Luther ble erklært som fredløs og kjetter. Byens katedral er en såkalt Keiserkatedral (Kaiserdom), og en av de fremste romanske kirkene i Tyskland. Det tilbys en valgfri byvandring.
Cruiset fortsetter kl. 14.00 og vi tar det med ro om bord. Klokken 17.30 ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Byens hovedgate, Drosselgasse, er kjent for sine pittoreske bindingsverkshus, livlige atmosfære og mange små kneiper og tavernaer. Ta en spasertur i land, nyt stemningen og smak på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste dag.

Dag 5, søndag 5. mai 
Rüdesheim og Koblenz

Etter frokost har du tid til å oppleve mer av Rüdesheim. En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har over tre hundre selvspillende instrumenter utstilt. Eller du kan ta taubanen opp til Niederwald Denkmal, hvor det er flott utsikt over dalen. Klokken 11.00 fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i området som kalles Den romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.
Klokken 15.00 legger vi til kai i Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand  fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Du kan bli med på en valgfri byvandring med lokalguide gjennom den gamle bydelen. Ønsker du et luftig overblikk av området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Cruiset fortsetter kl. 23.00.

Dag 6, mandag 6. mai
Köln 

I dag tilbringer vi hele dagen i Köln. Byen  ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölner­domen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. 
Etter frokost er det guidet byvandring* gjennom gamlebyen og til katedralen. Om ettermiddagen har du god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Besøk gjerne en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet. Sent om kvelden legger vi ut på siste etappe av cruiset.

Dag 7, tirsdag 7. mai 
Amsterdam

I løpet av natten krysser vi grensen mellom Tyskland og Nederland og cruiset fortsetter gjennom det store deltaet hvor Rhinen deler seg opp i flere elver og kanaler før den munner ut i Nordsjøen. Vi ankommer Amsterdam kl. 15.00. 
Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Etter ankomst kan du bli med på en kanalbåttur* gjennom Amsterdams historiske sentrum. 
I kveld inviterer kapteinen på avskjeds­cocktail etterfulgt av festmiddag. Kvelden avsluttes med musikalsk underholdning i salongen. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

Dag 8, onsdag 8. mai
Hjemreise

Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og går i land senest kl. 09.00. Vi kjører med buss til flyplassen og flyr tilbake til Oslo.
Det tilbys en valgfri utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof (kun for de med sen flyavgang til Oslo). Keukenhof kalles gjerne verdens vakreste vårhage, og her får du oppleve et blomstervell du knapt har sett maken til. Fly tilbake til Oslo om kvelden.

Utfluktspakke 
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
De valgfrie utfluktene kan også forhåndsbestilles. Det kreves et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre utfluktene.   

Program utflukter
DagStedUtfluktspakkeValgfrie utflukter
1Mainz  
2MannheimHeidelberg 
3KehlByrundtur i Strasbourg 
4Worms Byvandring
 Rüdesheim  
5Koblenz Byvandring
6KölnByvandring 
7AmsterdamKanalbåttur 
8Amsterdam  


MS Crucevita 4*
Rederi: Crucemundo
Byggeår: Byggeår 1995, sist renovert 2018
Lengde: 105 m
Passasjerer: 110
 
Et hyggelig og elegant skip i klassisk stil. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, trimrom, sauna, lite bibliotek, og delvis overbygget soldekk. Hyggelig resepsjonsområde med åpen peis og kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Wi-Fi (mot tillegg).
Alle lugarene er utvendige og har to separate senger, bad med dusj, hårtørrer, minisafe, TV og aircondition. Standardlugarene er ca. 13 m². Lugarene på Main Deck har stort vindu, som ikke kan åpnes. Lugarene på Promenade Deck har fransk balkong. 

Pris - flyalternativ 1
Fly med Lufthansa 
 Pris med A-kortPris uten A-kort
Hoveddekk (Main Deck)kr 14 390kr 15 390
Øvre dekk (Promenade Deck)kr 17 990kr 18 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 19 790kr 20 790

Pris - flyalternativ 2
Fly med SAS og utflukt til Keukenhof  
 Pris med A-kortPris uten A-kort
Hoveddekk (Main Deck)kr 15 990kr 16 990
Øvre dekk (Promenade Deck)kr 19 790kr 20 790
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 21 360kr 22 360
 

* Dobbeltluger brukt som enkelt. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Utfluktspakke (fire utflukter): kr 1 400
Valgfrie utflukter:
 • Byvandring i Worms kr 220
 • Byvandring i Koblenz kr 220

Abonnenter av Aftenposten (med A-kort) får kr 1000 i rabatt per person. Prisene er oppgitt over og rabatten trekkes fra i bookingforløpet. Abonnentnummer må oppgis i bestillingen.

Prisen inkluderer:
Flyalternativ 1
 • Fly Oslo–Frankfurt/Amsterdam–Frankfurt–Oslo med Lufthansa
 • Flyskatter (kr 618 pr. juli 2018)

Flyalternativ 2
 • Fly Oslo–Frankfurt/Amsterdam–Oslo med SAS
 • Flyskatter (kr 422 pr. august 2018)
 • Utflukt til Keukenhof

Felles for begge flyalternativene:
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Tips til skipets mannskap
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Kåserier om bord med sjefredaktør i Stavanger Aftenblad og tidligere økonomiredaktør i Aftenposten
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (fire utflukter)
 • Valgfri utflukt i Worms og Koblenz
 • Drikkevarer
 • Tips til lokalguider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Vi anbefaler cirka cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til guidene og sjåførene.
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. august 2018.