Tre land langs Rhinen - Tyskland, Frankrike og Sveits

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  14-05-2020
 • Gyldig til
  21-05-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.390,-

Opplev tre land – Tyskland, Frankrike og Sveits, mens vi seiler på Rhinen gjennom Europas kulturhistorie. Elven danner en naturlig grense mellom landene, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et opplevelsesrikt cruise, hvor vi blant annet besøker Strasbourg, Basel, Breisach, Rüdesheim og Koblenz.

Alt dette kan du oppleve:
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Kaiserdomen i Speyer (UNESCO)
 • Strasbourg med gamlebyen 
 • La Petite France (UNESCO)
 • Basel med en av Europas eldste Münster-katedraler
 • Drosselgasse i Rüdesheim
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes


Program

Dag 1
Oslo – Frankfurt – Mainz

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn, og sammen flyr vi direkte til Frankfurt med Lufthansa. Videre med buss til Mainz, hvor MS Crucevita venter. Kjøretiden fra flyplassen er cirka 30 minutter. Mainz er kjent som Johann Gutenbergs hjemby, og på museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel – en av de aller første trykte bøkene i verden. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.
 
Dag 2
Mannheim og Speyer

Tidlig om morgenen kommer vi til Mannheim, en av Tysklands største innenlandshavner. Mannheim har en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er anlagt som et sjakkbrett med bokstaver og tall istedenfor gatenavn. I sentrum ligger også Mannheim slott, et av de største barokk­anlegg i Europe. Slottet huser i våre dager byens universitet. 
Mannheim er utgangspunkt for en halvdagsutflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Utflukten starter med en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Deretter tar vi kabelbanen ned til gamlebyen og spaserer på brosteinsgater forbi små torg, kirker og andre historiske bygninger. Retur til skipet for lunsj.
Cruiset fortsetter og to–tre timer senere ankommer vi Speyer, som har en en viktig plass i Tysklands historie. I 1529 møttes kirkens ledere til riksdagen i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. Gamlebyen i Speyer er et hyggelig sted og rusle rundt og føle historiens sus. Byens landemerke, den tusen år gamle romanske katedralen, er en såkalt Kaiserdom (Keiserkatedral) og trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Bli med reiselederen på en spasertur gjennom gamlebyen til den imponerende domkirken. 
I kveld inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning før middag.

Dag 3
Strasbourg 

Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europarådet, Europaparlamentet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske sentrum ligger på øya Grande Île, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. 
Etter frokost er det byrundtur* i Strasbourg med buss og til fots. Vi ser bindingsverkshusene i bydelen La Petite France, den gotiske Notre-Dame katedralen og de moderne Europainstitusjonene. Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg videre på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørs­kafeene ved katedralen og se på folkelivet. Skipet seiler videre ved middagstid. 

Dag 4
Basel

Om morgenen legger vi til kai i Basel, hovedstad i den sveitsiske halvkantonen Basel-Stadt. Basel er Sveits’ tredje største by, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sin rikt dekorert fasade, og Spalentor fra 1370 – en av landets vakreste byporter. 
Etter frokost kan du bli med på en byvandring* og bli bedre kjent med Basel. Om ettermiddagen er det god tid til å oppleve byen i eget tempo før skipet om kvelden starter ferden tilbake nordover på Rhinen.

Dag 5
Breisach

I dag våkner vi opp i Breisach am Rhein. Vi har hele dagen til å utforske den lille tyske byen. Fra elven er det en kort spasertur til byens landemerke, St. Stephan katedralen, som ligger på en liten bakketopp midt i byen. Er det klarvær kan man fra katedralen se helt til Schwarzwald i øst og Vosges-fjellene i Alsace i vest. Breisach er også kjent for sin vinproduksjon, og i den historiske bykjernen kan man besøke Geldermann vinkjeller som lager musserende viner (sekt). Cruiset fortsetter om kvelden.
 
Dag 6
Worms og Rüdesheim

Vi nyter en avslappende formiddag om bord før vi kommer til Worms midt på dagen. Worms har vært åsted for mange viktige begivenheter i Tysklands historie. I 1521 møttes den tyske riksdagen i Worms, som resulterte i at keiser Karl V utstedte ediktet hvor Martin Luther ble erklært som fredløs og kjetter. Byens katedral er en av de fremste romanske kirkene i Tyskland.
Ved middagstid fortsetter cruiset. Vi passerer Mainz og ved 22-tiden ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. I gangavstand fra skipet ligger den smale gågaten, Drosselgasse, kjent for sin livlige atmosfære og mange små kneiper. Ta gjerne en kveldstur i land for å smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

Dag 7
Rüdesheim og Koblenz

Om morgenen har du tid til å oppleve mer av Rüdesheim. Besøk Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har over tre hundre selvspillende instrumenter på utstilling, eller ta taubanen opp til Niederwald Denkmal for å beundre utsikt over vinmarkene og dalen. 
Midt på dagen seiler vi videre. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, som kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.
Utpå ettermiddagen kommer vi til Koblenz, en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. Koblenz ligger der Mosel munner ut i Rhinen. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammen­smeltingen av de to elvene. Bli med reiselederen på en rusletur i gamlebyen eller utforsk den på egen hånd. 
I kveld inviterer kapteinen på en avskjedsdrink etterfulgt av festmiddag. 

Dag 8
Mainz

Vi er tilbake i Mainz tidlig om morgenen. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen i Frankfurt. Direktefly tilbake til Oslo om ettermiddagen.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder er med og oversetter for de som ønsker. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om du forhåndskjøper pakken. 
Skipet tilbyr i tillegg valgfrie utflukter i enkelte havner. Informasjon om disse får du om bord. Tilbudet av valgfrie utflukter kan variere. 

Program utflukter:
DagStedUtfluktspakkeValgfrie utflukter
1Mainz  
2MannheimUtflukt til Heidelberg 
 Speyer Byvandring
3StrasbourgByrundtur med buss og til fots 
4BaselByvandring 
5Breisach  
6Worms Byvandring
 Rüdesheim  
7Rüdesheim Byvandring
 Koblenz Byvandring
8Mainz  
 

MS Crucevita 4*
Rederi: Crucemundo
Byggeår: 1995, sist renovert 2018
Lengde: 105 m
Passasjerer: 110
 
Et hyggelig skip i klassisk stil. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, trimrom, sauna, lite bibliotek, og delvis overbygget soldekk. Hyggelig resepsjonsområde med flere sittegrupper og kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Wi-Fi (mot tillegg).
Alle lugarene er utvendige og har to separate senger (som gjøres om til stoler på dagtid), bad med dusj, hårtørrer, minisafe, TV og aircondition. Standardlugarene er ca. 13 m². Lugarene på Main Deck har vanlig vindu, som ikke kan åpnes, mens lugarene på Promenade Deck har fransk balkong. 

Pris
Main Deckkr 14 390
Promenade Deckkr 16 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar*fra kr 16 290

* Dobbeltugar brukt som enkeltlugar 
NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.
 
Utfluktspakke (tre utflukter) kr 1 600 
 
Prisen inkluderer:
 • Flyreise Oslo–Frankfurt t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 608 pr. aug.19)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Underholdning om bord  
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Utfluktspakke (tre utflukter)
 • Valgfrie utflukter (kan kun bestilles om bord)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. september 2019.