Sykkelcruise i Rhindalen - fra Köln til Mainz

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  18-09-2021
 • Gyldig til
  25-09-2021
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 16.660,-
Vi sykler gjennom Rhindalens naturskjønne og UNESCO-vernede landskap – forbi bratte vinmarker, pittoreske småbyer og middelalderborger. På sykkelturene trår du i ditt eget tempo, mens skipet seiler videre og venter på oss i neste havn. Cruiset starter i Köln og ender i Mainz. Underveis besøker vi Bonn, Andernach, Koblenz og Rüdesheim. Sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av aktivitet og avslapping.

Høydepunkter:
 • Sykkelturer gjennom et vakkert landskap
 • Köln med Kölnerdomen (UNESCO)
 • Bonn – Vest-Tysklands tidligere hovedstad
 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes 
 • UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Burg Rheinfels i St. Goar
 • Vinbyen Rüdesheim

Program

Dag 1, lørdag
Oslo – Frankfurt – Köln

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt, og videre med buss til Köln hvor MS Olympia venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette om bord. De som ønkser kan ta en tur i land før eller etter middag. Kanskje frister det å smake på det lokale ølet, Kölsch, på en av ølstuene i Altstadt (gamlebyen)? Skipet ligger ved kai i Köln over natten.

Dag 2, søndag
Köln – Bonn

Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden. Byen er i dag Tysklands fjerde største med over en million innbyggere. I sentrum ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den praktfulle Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Katedralen er en av de største i Europa, og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. 
Før vi legger ut på vår første sykkeletappe, tar vi oss tid til en rusletur gjennom gamlebyen i Köln.  Deretter starter ferden på to hjul langs Rhinen mot Bonn. Vi får med oss en matpakke fra skipet, som vi spiser underveis, for eksempel på øya Groov, som er et populært rekreasjonsområde. Sykkelveien langs Rhinen er en del av EuroVelo – det europeiske sykkelrutenettverket. Vi sykler på EuroVelo 15, også kalt Rheinradweg, som følger Rhinen hele 1233 kilometer fra Nederland til Sveits. Mens vi nyter utsikten fra sykkelsetet, seiler MS Olympia til Bonn. Vel fremme i Bonn setter fra oss syklene på skipet og tar en spasertur i byen på egen hånd. Den kjente komponisten Ludwig van Beethoven er fra Bonn, og huset hvor han ble født er i dag museum. Andre severdigheter er Dobbeltkirken (Doppelkirche) fra 1151, Godesburg-festningen, Poppelsdorf-slottet og den store universitetsbygningen, hvor blant annet pave Benedict XVI var professor. I den gamle bydelen er det mange hyggelige kafeer hvor du kan sette deg og se på folkelivet. 
Skipet ligger ved kai over natten i Bonn.

Dag 3, mandag
Bonn – Andernach

Fra Bonn fortsetter vi sykkelturen sørover. Rundt ti kilometer sør for Bonn passerer vi Königswinter og Drachenburg-slottet, som ligger vakkert til ved foten av fjellkjeden Siebengebirge (De syv fjell). Videre sykler vi forbi Remagen, kjent for slaget ved Remagen under andre verdenskrig. Den heroiske kampen, hvor amerikanske styrker i mars 1945 lyktes å erobre den delvis ødelagte jernbanebroen ved Remagen, har senere blitt filmatisert. Det eneste som er igjen av broen er brotårnene på hver side av elven. Brotårnet på vestsiden av Rhinen er i dag et fredsmuseum, til minne om slaget. 
Om ettermiddagen kommer vi til Andernach. Den lille byen har et sjarmerende bysentrum med en rekke godt bevarte middelalderbygninger. Ta en rusletur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen, og se den gamle byporten, Rundtårnet og St. Josephs hospitalkirke med sine vakre takmalerier. Litt nord for byen kan man oppleve Andernachgeysiren, verdens høyeste kaldtvannsgeysiren som har jevnlige utbrudd opp til seksti meters høyde. Skipet ligger i Andernach til neste dag.

Dag 4, tirsdag
Andernach – Koblenz

Dagens sykkeletappe går fra Andernach til Koblenz og er turens korteste – kun 25 kilometer. Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd, og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. Du har ettermiddagen til å utforske Koblenz på egen hånd. I gåavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet) der Mosel og Rhinen møtes. Her står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt over Koblenz og Rhinen. Skipet ligger til ro for natten i Koblenz.

Dag 5, onsdag
Koblenz – Sankt Goar

I dag tar vi fatt på sykkelstrekningen som går gjennom Øvre mellomrhindalen – den mest naturskjønne delen av Rhinen. Gamle borger, pittoreske små landsbyer og skråninger dekket av vinranker bidrar til et idyllisk og unikt kulturlandskap det er en sann glede å sykle gjennom. Mesteparten av tiden sykler vi langs elvebredden. Vi passerer Marksburg – den eneste borgen langs Rhinen som aldri har blitt ødelagt, og Boppard, før vi om ettermiddagen kommer til Sankt Goar. Ovenfor Sankt Goar troner Burg Rheinfels – den største borgruinen langs Rhinen. På den andre siden av elven ligger festningene Katz og Maus ovenfor Sankt Goarshausen. Skipet ligger ved kai i Sankt Goar (eller Sankt Goarshausen – avhengig av kaiplass) over natten.

Dag 6, torsdag
Sankt Goar – Rüdesheim

Etter frokost tar vi igjen frem sykkelen, og setter kurs for Rüdesheim. Like etter avgang ser vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter. Videre langs elven passere vi flere små landsbyer og vakre slott som Bacharach, Burg Reichenstein og Burg Rheinstein. 
Rüdesheim er en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Vi tar en spasertur i sentrum på egen hånd eller sammen med reiselederen for å oppleve den spesielle atmosfæren Rüdesheim er kjent for. Langs den livlige gågaten, Drosselgasse, ligger små kneiper og tavernaer som perler på en snor. Ta en pause for å smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste dag.

Dag 7, fredag
Rüdesheim – Mainz

Turens siste sykkeletappe går fra Rüdesheim til Mainz og vi sykler gjennom et idyllisk landskap med vinmarker. Underveis passerer vi Kürfürstliche-borgen og Eltville am Rhein. I dette området finner man også noen av Tysklands mest berømte vinprodusenter, som Steinberg og Kloster Erbacher. Dagens mål er Mainz, som ligger der Main munner ut i Rhinen. Byen er kanskje best kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg ble født her i cirka 1400, og på museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel, verdens eldste trykksak. En rusletur gjennom den gamle bydelen, med sine trivelige smågater og torg, bindingsverkshus og weinstuben, er en hyggelig avslutning på cruiset.

Dag 8, lørdag
Mainz – Frankfurt – Oslo

Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører med buss til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar en drøy halvtime. Vi flyr direkte tilbake til Oslo.
Sykkeletapper
DagFra-tilDistanse
2Köln - Bonn37 km
3Bonn - Andernach45 km
4Andernach - Koblenz25 km
5Koblenz - Sankt Goar 38 km
6Sankt Goar - Rüdesheim32 km
7Rüdesheim - Mainz 32 km
Alle oppgitte distanser er omtrentlige. Terrenget er godt egnet for fritids­syklister. Det informeres om dagens tur om bord, og deles ut kart. Det er ingen guiding på sykkelturene, men Vista Travels reiseleder sykler sammen med de fra gruppen som ønsker å sykle samlet.  

Sykkel
Cruiseprisen inkluderer leie av lette unisex tursykler med syv gir og liten sykkelveske. Velg mellom håndbrems eller pedalbrems. Oppgi din høyde ved bestilling. Det er mulig å betale et tillegg for el-­sykkel. 

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med lett jakke, regntøy, sykkelhjelm og gode sko (ikke sykkelsko). Skipet har ikke sykkelhjelmer til utlån.

Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta små ferger over Rhinen. Fergebilletter er ikke inkludert. Ta med euro i små valører til å kjøpe billett.

Ikke-syklist
Du velger selv om du vil være med på sykkelturene eller ikke. Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord i stedenfor å sykle. Vi gjør oppmerksom på at lunsjen som serveres om bord, er svært enkel.
MS Olympia 3*+
Rederi: SE-Tours
Byggeår: 1984, renovert 2016
Lengde: 88,5 m
Passasjerer: 96
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, og delvis overbygget soldekk.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, lite kjøleskap og aircondition. Lugarene er cirka 11 m² og har to separate senger som gjøres om til sofa på dagtid. Vinduet i lugarene på øvre dekk kan åpnes. Enkeltlugarene på øvre dekk er 9 m².

Priser
Dobbeltlugar, Main Deckkr 16 660
Dobbeltlugar, Upper Deckkr 18 860
Enkeltlugar*, Main Deckkr 19 290
Enkeltlugar, Upper Deckkr 19 790
Pris pr. person.
*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan selges som enkeltlugar)
Prisen inkluderer bruk av unisex tursykkel. Eventuelt tillegg for el-sykkel kr 1000 (på forespørsel).

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Frem til vi ser at situasjonen for å kunne gjennomføre reiser under trygge former normaliserer seg kan du vise din interesse for denne reisen ved å klikke på "Send forespørsel". Fyll inn dine detaljer og vi vil føre deg opp på listen over denne turen. Når vi ser at reisen vil bli gjennomført vil vi gjøre om til bestillinger i henhold til listen (med forbehold om ledige plasser).

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag (lunsj består av nistepakke, som man smører selv under frokosten, eller enkel lunsj om bord for de som ikke sykler)
 • Leie av unisex tursykkel
 • Informasjonspakke med rutebok (én pr. lugar)
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer
 • Fergebilletter (1–3 euro pr. ferge)
 • Tips til skipets mannskap
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
Prisene er basert på valutakurser pr. 11. mars 2020.