Skip to main content

Sykkelcruise langs Rhinen - fra Mainz til Strasbourg

Tenk deg kombinasjonen av historiske byer, imponerende slott og hyggelige sykkelturer gjennom varierte landskap. Turen starter i tyske Mainz. Derfra sykler og seiler vi sydover langs Rhinen til Nierstein, Worms, Mannheim, Speyer, Germersheim og ender opp i franske Strasbourg. Det blir en avstikker til eventyrlige Heidelberg ved elven Neckar. Du velger selv om du vil tilbringe dagen på sykkelsetet eller om bord – uansett vil inntrykkene være mange. Sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av aktivitet og avslapping.  

Høydepunkter:

 • Sykkelturer gjennom vakre landskaper
 • Gutenbergs by – Mainz
 • Domkirken i Speyer
 • Eventyrlige Heidelberg 
 • Worms – Tysklands eldste by
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt – Mainz

  Du møter reiselederen på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa til Frankfurt. Fra flyplassen fortsetter vi med buss til Mainz hvor vårt skip, MS Olympia, venter. Kjøreturen tar cirka en time. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Skipet ligger ved kai i Mainz over natten.
  Mainz ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er hovedstaden i Rheinland-Pfalz. Byen er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455.

 • Dag 2: Mainz – Nierstein – Worms

  Når skipet kaster loss med retning Nierstein i 10.00 tiden har første sykkeletappe startet. På de 20 kilometerne langs Rhinen kan vi nyte utsikten fra sykkelsetet til vinmarker og landsbygden. Med nesten tusen hektar vinmarker er Nierstein det største området for vinproduksjon langs Rhinen. Vi sykler gjennom den historiske gamlebyen i Nierstein og ser torget fra middelalderen med sine noble hus. De som ønsker kan gå om bord i skipet i Nierstein, men ønsker du å avslutte med en lengre sykkeletappe, kan du sykle de ca 40 km ekstra til Worms.

  Mainz – Nierstein – Worms
 • Dag 3: Worms – Mannheim

  Keiserbyen Worms er utgangspunktet for dagens sykkeletappe. Nyt sykkelturen gjennom vie enger på sykkelstier langs Friesenheim. Noen kilometer lenger fremme kommer vi til punktet der Rhinen og Neckar møtes i Mannheim. Skipet venter på oss her. Mannheim, også kalt «kvadratbyen» (die Quadratestadt) på grunn av den særegne bykjernen hvor gatene er lagt ut som et sjakkbrett.
  Du får hele ettermiddagen til rådighet for å oppleve Mannheim på egen hånd eller sammen med reiselederen. Se Mannheim palasset – Europas nest største barokkpalass, og byens landemerke – Wasserturm (vanntårnet), som er bygget i jugendstil. Skipet ligger til ro for natten i Mannheim.

  Worms – Mannheim
 • Dag 4: Mannheim – Heidelberg – Mannheim

  I dag tar vi en liten avstikker fra Rhinen for å besøke Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby som ligger vakkert til ved elven Neckar. Den gamle romerske byen Ladenburg, med sin vakre gamleby, er verdt et stopp på sykkelturen langs Neckar. Lenge før vi vi kommer frem til dagens mål ser vi Heidelberg slott trone på en høyde over byen. Slottet er omringet av en park hvor poeten Johann Wolfgang von Goethe i sin tid vandret omkring. Ved elven, i den historiske bykjernen, ligger en annen av byens landemerker – broen fra 1788 med en broport fra middelalderen. Ta en rusletur i gamlebyen som oser av historie, eller la deg friste av butikkene i byens 1,8 kilometer lange gågate – Tysklands lengste. Hvis du ønsker å besøke slottet går det en kabelbane fra sentrum direkte opp til slottet. Veien tilbake til Mannheim tar vi på Kurpfalzroute mot Schwetzingen slott. Slottets hage er et perfekt sted for en pause før vi fortsetter på sykkelveien langs Rhinen. Sykkelveien langs Rhinen er en del av den europeiske sykkelrutenettverket EuroVelo. Vi sykler på EuroVelo 15, også kalt Rheinradweg, som følger Rhinen hele 1233 kilometer, fra Sveits til Nederland.

  Mannheim – Heidelberg – Mannheim
 • Dag 5: Mannheim – Speyer

  Etter frokost tar vi igjen fram syklene og setter kurs for Speyer. Dagens etappe er cirka 20 kilometer lang. Vi sykler langs vakre innsjøer og gjennom et naturreservat før vi kommer til Speyer, best kjent for sin tusen år gamle domkirke som står på UNESCOs verdensarvliste. Speyer-katedralen er en av verdens best bevarte romanske kirker. Vi tar en spasertur i Speyer før middag for å ta den imponerende domkirken i nærmere øyesyn. Skipet ligger ved kai i Speyer over natten.

  Mannheim – Speyer
 • Dag 6: Speyer – Germersheim – Gambsheim

  Gjennom den uberørte naturen i Pfalz-regionen, langs de gamle innsjøene ved Rhinen, skal vi sykle ca 20 km på dagens etappe. Vi kommer etter hvert frem til den gamle befestede byen Germersheim, med sine mange sjarmerende gater og torg. Her går vi om bord i skipet igjen, og benytt gjerne tiden på soldekket med noe godt i glasset mens vi seiler mot Gambsheim.

 • Dag 7: Lock Gambsheim – Strasbourg

  Cruisets siste sykkeletappe er på ca 25 km og tar oss gjennom Rhin-sletten før vi ankommer Strasbourg, hovedstaden i Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourg er den største byen i den franske provinsen Alsace, men best kjent for sin sjarmerende gamleby, La Petite France, som ligger på en øy i elven Ill. La Petite France har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Besøk gjerne katedralen, byens landemerke som ble ferdigbygget i 1439. Et spesielt kjennetegn ved katedralen er mangelen av det ene tårnet, som var planlagt, men aldri bygget. Vi tar oss tid til å oppleve den hyggelige byen, før vi samles til avskjedsmiddag om bord for å oppsummere alle inntrykkene fra turen.

  Lock Gambsheim – Strasbourg
 • Dag 8: Strasbourg – Frankfurt – Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut av skipet, og kjører med buss til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar cirka to og en halv time. Fly med Lufthansa direkte tilbake til Oslo på ettermiddagen.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis og på eventuelle utflukter.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Reiseleder

Eeva-Liisa Støvne

Eeva-Liisa har jobbet for Vista Travel som reise­leder siden 2016. Hun er fra Finland, men har bodd i Norge i mer enn 30 år. Eeva-Liisa er opprinnelig økonom. De siste årene har hun imidlertid byttet ut PC og regneark med mennesker, og trives veldig godt med det. I tillegg til å være reiseleder på langtidsferie, er hun også reiseleder på elvecruise i Europa. Eeva-Liisa er en aktiv dame som glad i turer og friluftsliv, og sykkelcruisene til Vista Travel rangeres høyt på hennes favorittliste.

 

Sykkeletapper og generell informasjon

Sykkeletapper og generell informasjon

Sykkeletapper

 Dag  Fra-til Distanse
2 Mainz - Nierstein 20 km
3 Worms - Mannheim 25 km
4 Mannheim - Heidelberg - Mannheim   60 km
5 Mannheim - Speyer  20 km
6 Speyer - Germersheim 25 km
7 Gambsheim - Strasbourg 25 km


Alle oppgitte distanser er omtrentlige. Terrenget er godt egnet for fritids­syklister. Det informeres om dagens tur om bord, og deles ut kart. Det er ingen guiding på sykkelturene, men Vista Travels reiseleder sykler sammen med de fra gruppen som ønsker å sykle samlet.  

Sykkel
Cruiseprisen inkluderer leie av lette unisex tursykler med syv gir og liten sykkelveske. Oppgi din høyde ved bestilling. Det er mulig å betale et tillegg for el-­sykkel. 

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med lett jakke, regntøy, sykkelhjelm og gode sko (ikke sykkelsko). Skipet har ikke sykkelhjelmer til utlån.

Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta små ferger over Rhinen. Fergebilletter er ikke inkludert. Ta med euro i små valører til å kjøpe billett.

Ikke-syklist
Du velger selv om du vil være med på sykkelturene eller ikke. Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord i stedenfor å sykle. Vi gjør oppmerksom på at lunsjen som serveres om bord, er svært enkel.

Prisoversikt

Dobbeltlugar, Main Deck kr 15 980
Dobbeltlugar, Upper Deck     kr 17 980
Enkeltlugar*, Main Deck kr 18 980
Enkeltlugar*, Upper Deck kr 23 980

Pris pr. person.
*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan selges som enkeltlugar)

Prisen inkluderer bruk av unisex tursykkel. Eventuelt tillegg for el-sykkel kr 1000 (på forespørsel).

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag (lunsj består av nistepakke, som man smører selv under frokosten, eller enkel lunsj om bord for de som ikke sykler)
 • Leie av unisex tursykkel
 • Informasjonspakke med rutebok (én pr. lugar)
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel


Prisen inkluderer ikke: 

 • Drikkevarer
 • Eventuelle fergebilletter (1–3 euro pr. ferge)
 • Tips til skipets mannskap
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Gluten- og laktosefri mat (kan forespørres mot et tillegg på 25,- euro pr person som må betales om bord).  


Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Bildegalleri

Skip

MS Olympia
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, og delvis overbygget soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, lite kjøleskap og aircondition. Lugarene...