Romantiske Rhinen. Elvecruise fra Strasbourg til Amsterdam
Utflukter inkludert

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  18-05-2021
 • Gyldig til
  25-05-2021
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 16.990,-
Bli med på et vakkert cruise på Rhinen fra Strasbourg i Frankrike, gjennom Tyskland og Nederland til Amsterdam. Det idylliske landskapet i Øvre mellomrhindalen står på UNESCOs verdensarvliste og har gjennom tidene gitt inspirasjon til mange legender. Fra skipet har du utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Opplev gamlebyen i Strasbourg, universitetsbyen Heidelberg, den imponerende katedral i Köln, Arnhem – kjent fra slaget under andre verdenskrig, og livlige Amsterdam.

Høydepunkter:
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby
 • Øvre mellomrhindalen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Den majestetiske Kölnerdomen (UNESCO)
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Førsteklasses skip med hyggelig atmosfære

Program

Dag 1, onsdag
Oslo–Strasbourg

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Amsterdam og derfra videre til Strasbourg. Fra flyplassen er det en knapp halvtimes kjøretur til kaien hvor MS Leonora venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen hvor skipets danske cruisesjef ønsker velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. Skipet ligger ved kai i Strasbourg de to første nettene.

Dag 2
Strasbourg

Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Den sjarmerende gamle bydelen, La Petite France som ligger på en øy i elven Ill, har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
Etter frokost er det byrundtur. Fra skipet kjører vi buss til sentrum, hvor utflukten fortsetter med båt på byens kanaler og små sideelver. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg videre på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet.

Dag 3
Mannheim – utflukt til Heidelberg

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en rolig morgen om bord før skipet ankommer Mannheim like etter lunsj. Mannheim er utgangspunkt for en halvdags bussutflukt til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sin vakre beliggenhet ved elven Neckar og sitt godt bevarte historiske sentrum. På en høyde bak gamlebyen ligger ruinene av Heidelberg slott. Besøket i Heidelberg foregår på egen hånd. Bussen setter oss av på Neckarmüntz Platz, som er få minutters gange fra den gamle bydelen. Ta en spasertur gjennom sentrum som oser av historie, eller ta kabelbanen opp til Heidelberg slott som byr på flott utsikt over dalen.
Skipet ligger ved kai i Mannheim over natten.

Dag 4
Øvre mellomrhindalen – Koblenz

Vi fortsetter vår ferd nordover på Rhinen og i løpet av morgenen kommer vi til Øvre mellomrhindalen, som kalles Den romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.
Etter lunsj kommer vi til Koblenz og legger til kai nær gamlebyen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. Vi har ettermiddagen til å utforske Koblenz på egen hånd eller sammen med reiselederen. 
I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet) der Mosel og Rhinen møtes. Her står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammen­smeltningen av de to elvene. 
Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt over byen og elven. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Dag 5
Köln 

Vi seiler videre og tidlig om ettermiddagen ankommer vi Köln. Etter ankomst blir vi med reiselederen på en spasertur gjennom gamlebyen til byens berømte katedral. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Skipet blir liggende ved kai til over midnatt. De som ønsker kan ta en tur i land etter middag. Kanskje frister det å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

Dag 6
Arnhem

Vi seiler videre før soloppgang og krysser etter hvert grensen mellom Tyskland og Nederland. Nyt utsikten fra soldekket eller slapp av i salongen med en god bok. Etter lunsj ankommer vi Arnhem, som for alltid vil være forbundet med slaget om Arnhem i september 1944 – et av de mest kjente slagene under andre verdenskrigs. De allierte, ledet av engelske general Montgomery, planla et overraskelsesangrep for å ta kontrollen over broen som gikk over Rhinen ved Arnhem. Men det gikk fullstendig galt da tett tåke forhindret troppene i å nå fram og angrepet ble knust av tyskerne. Om ettermiddagen blir vi med på en bussutflukt til Airborne Museum Hartenstein i Oosterbeek, en halvtimes kjøring fra Arnhem. Tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerte som hovedkvarter for britenes First Airborne Division, og museet forteller på en interessant måte historien om slaget. Etter museumsbesøket er det satt av tid til en rusletur i Arnhem, en hyggelig liten by med omkring 150 000 innbyggere. Skipet ligger ved kai i Arnhem over natten.

Dag 7
Amsterdam

Om morgenen setter vi kursen mot Amsterdam, cruisets siste havn. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Kanalene, som går på kryss og tvers gjennom sentrum, danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjerte av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Er du kunstinteressert er det mange fristelser. Van Gogh-museet huser verdens største samling av verker av Vincent Van Gogh, og et lite steinkast unna ligger Rijksmuseum med kunstskatter av Vermeers, Rembrandt og andre mestere. 
Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og byrundturen etter lunsj er derfor et kanalbåtcruise. Båtturen tar cirka en time, og etterpå har du tid til å rusle en tur på egen hånd. Om kvelden hygger vi oss med avskjedsmiddag og dans i salongen. 

Dag 8
Amsterdam–Oslo

Etter en god frokost tar vi farvel med MS Leonora og kjører til flyplassen. Vi flyr direkte tilbake til Oslo.
Program utflukter
 
DagStedInkluderte utflukter
1Strasbourg 
2StrasbourgByrundtur med buss og kanalbåt
3MannheimUtflukt til Heidelberg
4Koblenz 
5Köln 
6ArnhemAirborne Museum
7AmsterdamKanalbåttur
8Amsterdam 

MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong og bar, lite treningsrom, delvis overbygget soldekk med jacuzzi. Heis mellom alle dekkene. Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Gratis Wi-Fi (dekningen kan variere). 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, minbar og aircondition. Lugarene på hoveddekk har smale vinduer, som ikke kan åpnes. På midtdekk og øvredekk har lugarene fransk balkong. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Standard lugarene er 16 m². Skipet har to suiter (cirka 24 m²) på øvre dekk.
Pris
Hoveddekkkr 16 990
Midtdekk (fransk balkong)kr 18 490
Øvre dekk (fransk balkong)kr 19 580
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 21 190
Enkeltlugar* midtdekkkr 22 690

*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er begrenset hvor mange lugarer som kan selges som enkeltlugar.
Suite øvre dekk kr 22 650 - kun på forespørsel.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Strasbourg/Amsterdam–Oslo med KLM (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet
 • Utflukter iht. program med Vista Travels reiseleder
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer (mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakke
 • Liten drikkepakke kr 850
Husets vin, øl og mineralvann til middag (maks. to glass pr. måltid)
 • Stor drikkepakke kr 1300
Husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00 og 23.00.
NB: Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
Flyreisen kan tidligst bestilles 11 måneder før utreise, og prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke-­prisen når korrekt flypris foreligger.
Prisene er basert på valutakurs pr. 11 mars 2020.