Romantiske Rhinen. Elvecruise fra Strasbourg til Amsterdam
Utflukter inkludert

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  06-05-2020
 • Gyldig til
  13-05-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.990,-
Bli med på et herlig cruise på Rhinen fra Strasbourg i Frankrike, gjennom Tyskland og Nederland, til Amsterdam. Det vakre landskapet i Øvre mellomrhindalen, også kalt Romantiske Rhinen, står på UNESCOs verdensarvliste og har gjennom tidene gitt inspirasjon til mange legender. Fra skipet har du utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Opplev sjarmerende Strasbourg, den gamle universitetsbyen Heidelberg, Koblenz, Kölnerdomen, Arnhem og livlige Amsterdam.

Høydepunkter:
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby
 • Øvre mellomrhindalen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Førsteklasses skip med hyggelig atmosfære

Program

Dag 1, onsdag
Oslo–Strasbourg

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi til Strasbourg via Amsterdam. Fra flyplassen fortsetter vi med buss til kaien hvor MS Leonora venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen hvor skipets danske cruisesjef ønsker velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. Skipet ligger ved kai i Strasbourg de to første nettene.

Dag 2, torsdag
Strasbourg

Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourg er den største byen i den franske provinsen Alsace, og er best kjent for sin sjarmerende gamleby, La Petite France, som ligger på en øy i elven Ill. La Petite France har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
Etter frokost er det byrundtur. Fra skipet kjører vi buss til sentrum av Strasbourg, hvor rundturen fortsetter med båt på byens mange kanaler og småelver. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Etter båtturen kan du spasere en tur på egen hånd og kanskje ta en pause på en av utendørskafeene på plassen foran den imponerende katedralen. 
Retur til skipet for lunsj. Resten av dagen kan du utforske Strasbourg videre på egen hånd.

Dag 3, fredag
Mannheim – utflukt til Heidelberg

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en rolig morgen om bord før skipet ankommer Mannheim like etter lunsj. Mannheim er utgangspunkt for en halvdags bussutflukt til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. På en høyde rett ovenfor byen ligger ruinene av Heidelberg slott. Besøket i Heidelberg foregår på egen hånd. Bussen setter oss av på Neckarmüntz Platz, som er få minutters gange fra den gamle bydelen. Ta en spasertur gjennom sentrum som oser av historie, eller la deg friste av butikkene i den lange gågaten. Heidelberg slott er også verdt et besøk. Det går kabelbane fra sentrum direkte opp til slottet.
Skipet ligger ved kai i Mannheim over natten.

Dag 4, lørdag
Øvre mellomrhindalen – Koblenz

Skipet fortsetter sin ferd nordover på Rhinen. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, som kalles Den romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.
Etter lunsj kommer vi til Koblenz og legger til kai nær gamlebyen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. Du har ettermiddagen til å utforske Koblenz på egen hånd. Et par hundre meter fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet) der Mosel og Rhinen møtes. Her står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. 
Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt over byen og elven. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Dag 5, søndag
Köln 

Vi seiler videre og tidlig ettermiddag ankommer vi Köln. Etter ankomst blir vi med reiselederen på en spasertur gjennom gamlebyen til byens berømte katedral. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Skipet blir liggende ved kai til over midnatt. De som ønsker kan ta en tur i land etter middag. Kanskje frister det å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

Dag 6, mandag
Arnhem

Vi seiler videre før soloppgang og krysser etterhvert grensen mellom Tyskland og Nederland. Nyt utsikten fra soldekket eller slapp av i salongen med en god bok. Ankomst Arnhem etter lunsj. 
Arnhem vil for alltid være forbundet med slaget om Arnhem, som fant sted i september 1944. Dette var et av de mest kjente slagene under andre verdenskrigs. De allierte, ledet av engelske general Montgomery, planla et overraskelsesangrep for å ta kontrollen over broen som går over Rhinen ved Arnhem. Men det gikk fullstendig galt da tett tåke forhindret troppene i å nå fram og angrepet ble knust av tyskerne. Vi blir med på en bussutflukt til Airborne Museum Hartenstein i Oosterbeek, en halvtimes kjøring fra skipet. Tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerte som hovedkvarter for britenes First Airborne Division, og museet forteller på en enestående måte historien om slaget. Etter museumsbesøket er det satt av tid til et besøk i Arnhem, en hyggelig liten by med omkring 150 000 innbyggere. Skipet ligger ved kai i Arnhem over natten.

Dag 7, tirsdag
Amsterdam

Om morgenen setter vi kursen mot Amsterdam, cruisets siste havn. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Kanalene, som går på kryss og tvers gjennom sentrum, danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjerte av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Er du kunstinteressert er det mange fristelser. Van Gogh-museet huser verdens største samling av verker av Vincent Van Gogh, og et par kvartaler unna ligger Rijksmuseum med kunstskatter av Vermeers, Rembrandt og andre mestere. 
Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og byrundturen etter lunsj går derfor med båt på byens kanaler. Båtturen tar cirka en time, og etterpå har du tid til å rusle rundt på egen hånd.
Om kvelden hygger vi oss med avskjedsmiddag og dans i salongen. 

Dag 8, onsdag
Amsterdam–Oslo

Etter en god frokost sier vi farvel til MS Leonora og kjører til flyplassen. Vi flyr med KLM direkte tilbake til Oslo.
Program utflukter
 
DagStedInkluderte utflukter
1Strasbourg 
2StrasbourgByrundtur
3MannheimHeidelberg
4Koblenz 
5Köln 
6ArnhemAirborne Museum
7AmsterdamKanalbåttur
8Amsterdam 

Pris
Hoveddekkkr 14 990
Midtdekk (fransk balkong)kr 16 190
Øvre dekk (fransk balkong)kr 16 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 18 490
Enkeltlugar* midtdekkkr 19 690

*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er begrenset hvor mange lugarer som kan selges som enkeltlugar.
Suite øvre dekk kr 20 190 - kun på forespørsel.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Strasbourg/Amsterdam–Oslo med KLM (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet
 • Utflukter iht. program med Vista Travels reiseleder
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer (mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)+
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakke
 • Liten drikkepakke kr 700
Husets vin, øl og mineralvann til middag (maks. to glass pr. måltid)
 • Stor drikkepakke kr 1260
Husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00 og 23.00.
NB: Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden på kort varsel. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurs pr. juni 2019.
MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong og bar, lite treningsrom, delvis overbygget soldekk med jacuzzi. Heis mellom alle dekkene. Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Gratis Wi-Fi (dekningen kan variere). 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, minbar og aircondition. Lugarene på hoveddekk har smale vinduer, som ikke kan åpnes. På midtdekk og øvredekk har lugarene fransk balkong. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Standard lugarene er 16 m². Skipet har to suiter (cirka 24 m²) på øvre dekk.