Skip to main content
Image: Pfalzgrafenstein-slottet midt i Rhinen i Rhindalen. Et gammelt toll-slott først bygget på 1300-tallet og senere utvidet.

Romantiske Rhinen - Elvecruise fra Amsterdam til Strasbourg

Seil på romantiske Rhinen og opplev tre land – Nederland, Tyskland og Frankrike. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Amsterdam og ender i Strasbourg. Underveis besøker vi Köln, Koblenz, Boppard, Rüdesheim og Speyer, alle med sin unike historie og historiske bygninger. 

Høydepunkter:

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Boppard ved Rhinsløyfen
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Speyer og den imponerende Domkirken (UNESCO)
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France (UNESCO)
 • Valgfrie utflukter til Cochem, Heidelberg og Riquewihr

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Fra Schiphol blir vi kjørt med buss til kaien hvor MS Aurora venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Oslo – Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Amsterdam har en åttehundre år gammel bykjerne og er byen med flest husbåter og verdens største museumstetthet. Her er det like mange sykler som innbyggere og husene kan umulig bli smalere. Det som er så hyggelig med Amsterdam, er at dette er en høyst levende by der kanalene ikke bare brukes av turistbåtene, men fortsatt er en viktig transportåre i bykjernen. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.  Etter frokost kan du bli med på en kanalbåttur* gjennom sentrum av byen. Langs de små̊ og store kanalene kan vi beundre gamle herskapshus og tidligere varehus fra 1500-tallet. Det er få hovedsteder som har et så koselig småbypreg som Amsterdam. Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. I løpet av natten krysser vi grensen til Tyskland. • Dag 3: Köln

  Vi tilbringer en avslappende formiddag om bord før vi ankommer Köln i 13-tiden. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser.  Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1996. Bli med på en byvandring* med lokalguide for å lære mer om denne interessante byen. Turen ender foran Kölnerdomen. Etterpå har du tid til å utforske katedralen og byen videre på egen hånd. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Skipet seiler videre sent om kvelden. • Dag 4: Koblenz – Boppard

  Tidlig om morgenen kommer vi til Koblenz som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt.

  Deutches Eck ved Koblens hvor Mosel renner ut i Rhinen


  Du kan bli med på en byvandring* med lokalguide for å oppleve bybildet som preges av flere historiske slott, borger og kirker, blant annet St. Kastor-kirken i romansk stil. Om ettermiddagen kan du bli med på en valgfri utflukt oppover Moseldalen til pittoreske Cochem. På utflukten blir det også en smak av moselvinen. Ved middagstider fortsetter cruiset til Boppard som ligger der Rhinen gjør en stor sving, kalt Bopparder Hamm. Byen har over 2000 år med kulturhistorie og er hovedstad i et stort vindyrkningsområde for rhinskvin. I år 360 ble det bygget et stort fort her, med tre meter tykke vegger og tyve tårn – kalt Bodobrica. Ruinene av fortet regnes som de best bevarte romerske festningsmurene nord for alpene. Ta gjerne en tur i land og se den sjarmerende lille byen med sine vakre bindingsverkshus. Skipet ligger til kai over natten.

  Bopparder Hamm


 • Dag 5: Boppard – Rüdesheim

  Du har morgenen til fri disposisjon før skipet kaster loss og fortsetter seilasen i 11.00-tiden. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.  Etter lunsj legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker - ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee, men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt. Det tilbys også en valgfri utflukt som går med minitog gjennom vinmarkene. Deretter besøkes Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter, noen fra helt tilbake til 1700-tallet. Vi seiler videre i 21.30-tiden.

  Drosselgasse, hovedgaten i Rüdesheim

 • Dag 6: Speyer – utflukt Heidelberg

  Ved frokost-tider ankommer vi Speyer. Her tilbys en valgfri utflukt til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen.

  Heidelberg


  For de som blir igjen i Speyer anbefales det en spasertur gjennom gamlebyen til den imponerende domkirken. Speyer var en viktig by i middelalderen. På riksdagen i Speyer i 1529 møttes kirkens ledere for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka 50.000 mennesker i Speyer, og det er hyggelig å vandre rundt i gamlebyen og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke er en av verdens best bevarte romanske kirker og trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste.  Tilbake til skipet for lunsj og videre seiling. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag.

 • Dag 7: Strasbourg

  I løpet av morgenen ankommer vi Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Den sjarmerende gamle bydelen, La Petite France (Lille Frankrike) som ligger på en øy i elven Ill, har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.

  Fra La Petite France i Strasbourg


  Etter frokost kan du være med på en byrundtur* med lokalguide. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Etter sightseeingen blir det litt tid til å utforske Strasbourg videre på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet. Alternativt tilbys det på ettermiddagen en valgfri utflukt til Riquewihr, en liten landsby omkranset av vinmarker og ofte omtalt som en av Frankrikes vakreste. En smak av Alsace-vinen blir det også på utflukten. Skipet ligger ved kai i Strasbourg over natten.

  Fra Riquewihr - ofte omtalt som en av Frankrikes vakreste landsbyer

 • Dag 8: Strasbourg – Zürich – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til lufthavnen i Zürich og direktefly tilbake til Oslo hvor vi lander tidlig ettermiddag.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisoversikt

Hoveddekk kr 13 980
Midtdekk standard kr 14 980
Midtdekk superior kr 15 580
Øvre dekk kr 16 680
Enkeltlugar midtdekk standard*     kr 22 980

Alle priser er per person.
*Dobbeltlugar som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Utfluktspakke fire utflukter kr 2000

Alt dette er inkludert: 
- Fly Oslo–Amsterdam/Zürich–Oslo inkludert bagasje (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Wi-Fi om bord
- Reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
-
Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord) 
- Utflukter (utfluktspakke kan kjøpes på forhånd – de valgfrie utfluktene om bord)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring    

Utfluktspakke:
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg risikerer man at noen av utfluktene er utsolgt. 
Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

 Dag   Sted Utfluktspakke Valgfri utflukt
1 Amsterdam    
2 Amsterdam   Kanalbåttur  
3 Köln Byvandring  
4 Koblenz Byvandring  
      Bussuflukt til Cochem ink. vinsmaking
  Boppard    
5 Boppard    
  Rüdesheim   Minitog og musikkabinett
6 Speyer   Utflukt til Heidelberg
7 Strasbourg Byrundtur med buss og til fots     
      Bussutflukt til Riquewihr med vinsmaking
8 Strasbourg    


   
Tips:
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
15.05.2023OsloRomantiske Rhinen - Elvecruise fra Amsterdam til Strasbourg
Reiseledere: Elbjørg Haugsdal
8 dagerMer enn 813 980,-Bestill

Skip

MS Aurora
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med panoramavinduer og bar på øverste dekk, resepsjon, butikk, bibliotek, treningsrom, sauna og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med du...