Skip to main content

Romantiske Rhinen - Elvecruise fra Amsterdam til Basel

Seil på romantiske Rhinen og opplev fire land – Sveits, Frankrike, Tyskland og Nederland. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Amsterdam og ender i Basel. Underveis besøker vi Köln, Koblenz, Rüdesheim, Mannheim (utflukt til Heidelberg) og Strasbourg, Det blir også mulighet til en avstikker opp Mosel hvor man på en utflukt får oppleve Moseldalens perle Cochem. Starten på cruiset gir mulighet for et besøk på det tiårige eventet Floriaden.

Høydepunkter:

 • Floriaden i Nederland
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Cochem – Moseldalens perle
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Videre med buss til sentrum av byen, hvor vårt førsteklasses skip, MS River Diamond, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag inviteres vi på velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og besetningen.
  Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, derav byens navn. Kanalene Amsterdam er kjent for går på kryss og tvers gjennom sentrum og danner rundt nitti øyer og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset som opprinnelig var byens rådhus.
  Etter frokost blir det mulig å besøke Floriaden*, eller Floriade Expo 2022, som den heter. Denne verdensberømte utstillingen avholdes kun hvert tiende år, og i perioden april – oktober 2022 kan man oppleve den syvende utgaven. Utstillingen finner sted i Almere, beliggende øst for Amsterdam. Temaet denne gangen er «Growing Green Cities», et tema som anses å være viktigere enn noen gang da mer enn 70 % av jordens befolkning vil bo i byer innen år 2050. Floriaden vil være et levende laboratorium med inspirerende utstillinger fra land, byer og firmaer. Her blandes overraskende innovasjoner med inspirerende hager, morsomme attraksjoner, et stort kunst- og kulturprogram, deilig mat, samt et unikt utvalg av trær, busker og blomster. En 850 m lang taubane er bygget over hele området og tar besøkende fra nord til sør, samtidig som man får en flott utsikt til hele området i fugleperspektiv. På det høyeste rager den 35 meter over bakken. Selve utstillingsområdet vil bli gjort om til en bydel når utstillingen er over. Retur til skipet for lunsj hvor skipet kaster loss. Første strekning går på Amsterdam-Rijnkanalen.

  Amsterdam
 • Dag 3: Köln

  Denne morgenen kan nytes om bord til vi ankommer Köln tidlig ettermiddag. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1996. Bli med på en byvandring* for å lære mer om denne interessante byen. Turen ender foran Kölnerdomen. Etterpå har du tid til å utforske katedralen og byen videre på egen hånd. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Ved middagstider legger skipet ut på neste etappe av cruiset.

  Köln
 • Dag 4: Koblenz

  I løpet av natten har vi ankommet Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt.
  Etter lunsj kan du bli med på en utflukt* med buss opp Moseldalen til billedskjønne Cochem. Gamlebyen i Cochem består av smale gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Over gamlebyen troner Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Den store borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Det blir en omvisning i selve borgen, og etterpå kan man nyte den storslåtte utsikten over Mosel som lokasjonen byr på. Retur til Koblenz hvor skipet ligger over natten.

  Koblenz
 • Dag 5: Koblenz – Rüdesheim

  Etter en avslappende morgen forlater skipet Koblenz i 10.30-tiden og seiler inn i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.
  Ved 17.30-tiden legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse, kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet seiler videre like før midnatt.

  Koblenz – Rüdesheim
 • Dag 6: Mannheim – utflukt til Heidelberg

  Etter frokost ankommer skipet Mannheim. Byen er utgangspunkt for en halvdags bussutflukt* til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sin vakre beliggenhet ved elven Neckar og sitt godt bevarte historiske sentrum. På en høyde bak gamlebyen ligger ruinene av Heidelberg slott. Besøket i Heidelberg starter på slottet som har bygninger fra ulike tidsperioder og byggestil. I slottets vinkjeller kan du se verdens største vinfat som rommer hele 220 000 liter. Etter besøket i slottet kan du utforske denne romantiske byen på egenhånd. Ta en spasertur gjennom sentrum som oser av historie. Byens hovedgate (Hauptstrasse) er en av Europas eldste gågater og også blant de lengste, med sine 1.8 km.
  Retur til skipet som seiler videre om kvelden.

  Mannheim – utflukt til Heidelberg
 • Dag 7: Strasbourg

  I løpet av morgenen ankommer vi Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Den sjarmerende gamle bydelen, La Petite France som ligger på en øy i elven Ill, har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
  Etter frokost er det byrundtur*. Fra skipet kjører vi buss til sentrum, hvor utflukten fortsetter med båt på byens kanaler og små sideelver. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Etter sightseeingen blir det litt tid til å utforske Strasbourg videre på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet. Transport tilbake til skipet som seiler videre utpå ettermiddagen.

  Strasbourg
 • Dag 8: Basel – Zürich – Hjemreise

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til Zürich og direktefly tilbake til Oslo hvor vi lander sen ettermiddag.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Skipet har ikke heis og på utfluktene er det ofte mye gåing, blant annet på brosteinsgater. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.
 • Video

  Her kan du se en promovideo fra Floriaden 2022:

Prisoversikt

Hoveddekk kr 14 980
Midtdekk (fransk balkong) kr 15 980
Øvre Dekk (fransk balkong) kr 16 890
Suite (fransk balkong) kr 20 280
Pris pr. person i delt dobbeltlugar      
Enkeltlugar*, hoveddekk kr 18 980
Enkeltlugar*, midtdekk kr 20 480


*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

Utfluktspakke fem utflukter kr 2 400,-
 
Alt dette er inkludert: 
Fly Oslo–Amsterdam/Zürich–Oslo inkludert bagasje
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Tips til besetningen om bord
Reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
Drikkevarer
Utflukter (utfluktspakke kan kjøpes på forhånd)
Tips til lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
Tips til besetningen om bord er inkludert i reisens pris, men vi anbefaler cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke Valgfri utflukt Ca. pris om bord
1 Amsterdam      
2 Amsterdam Floriaden   € 82
      Kanalbåttur € 35
3 Köln Byvandring   € 30
4 Koblenz Bussutflukt til Cochem       € 59
      Byvandring € 23
5 Rüdesheim       Tur gjennom vinmarkene     € 35
6 Mannheim Heidelberg slott   € 63
7 Strasbourg Byrundtur   € 58
8 Basel  

Bildegalleri

Skip

MS River Diamond
MS River Diamond er et hyggelig førsteklasses skip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv, lite treningsrom, skjønhetssalong/frisør og delvis overbygget solde...