Påskecruise i Nederland. Møt våren i tulipanens land
Utflukter inkludert. Kun to lugarer ledig

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Nederland
 • Gyldig fra
  16-04-2019
 • Gyldig til
  21-04-2019
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.880,-
Et blomstercruise på Nederlands elver og kanaler er en fin måte å ønske våren velkommen. Nederland er kanskje best kjent for tresko, tulipaner, vindmøller og ost, men landet har mye mer å by på. På denne tiden av året er de store blomsterjordene et fargerikt skue det ikke finnes maken til noe annet sted i verden. De vakre landskapene, sjarmerende Amsterdam og besøket til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof er noe av det du kan se frem til på denne turen.

Høydepunkter:
 • Fargerike tulipanmarker
 • Det store diket Afsluitdijk
 • Blomsterauksjonen i Aalsmeer 
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Arnhem - kjent fra slaget under andre verdenskrig
 • Kanalbyen Amsterdam

Program

Dag 1, tirsdag 16. april
Oslo – Amsterdam – Zaandam

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi med KLM direkte til Amsterdam. Fra Schiphol flyplass fortsetter vi med buss til Zaandam hvor MS Leonora venter. Zaandam ligger litt nord for Amsterdam, ved elven Zaan – en bielv til Nordsjøkanalen. Kjøretiden er drøyt tretti minutter. 
Etter at vi har funnet oss til rette i lugaren, inviteres vi til en drink og kanapeer i salongen. Her ønsker skipets danske cruisesjef oss velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. Skipet ligger ved kai i Zaandam over natten.

Dag 2, onsdag 17. april
Utflukt til Noord-Holland

Etter frokost drar vi på en utflukt til den nordvestlige delen av Nederland, nærmere bestemt området rundt byen Den Helder i Noord-Holland. Mange av jordene i dette området er på denne tiden av året som et stort, fargerikt lappeteppe. Her er den sandrike jorden perfekt for dyrking av tulipanløk. Det er særlig i de lavtliggende, flate områdene vest og nordvest for Amsterdam hvor de store tulipanmarkene nå er i full blomst. Fra Den Helder fortsetter vi nordøstover til Afsluitdijk, et stort og imponerende dike. Afsluitdijk ble bygget mellom 1927 og 1932 og er 32 kilometer lang og nitti meter bred. Da den sto ferdig var resultatet at Zuiderzee, som tidligere var en del av Nordsjøen, ble skilt fra havet og den kunstige ferskvannssjøen Ijsselmeer ble dannet. Vi gjør et stopp ved Afsluitdjik og skuer utover det enorme oppdemmingsprosjektet. 
Et besøk i Nederland er ikke komplett uten at vi ser vindmøller. Utflukten fortsetter derfor til friluftsmuseet Zaanse Schans. Her ser vi tradisjonelle vindmøller og historiske hus, og får mulighet til å kjøpe ost, treutskjæringer og andre nederlandske produkter. 
I mellomtiden har skipet forlatt Zaandam og seilt til Wijk bij Duurstede. Vi kommer om bord igjen tidsnok til lunsj. Om ettermiddagen tar vi det med ro om bord. Skipet blir liggende ved kai i Wijk bij Duurstede til neste dag.

Dag 3, torsdag 18. april
Aalsmeer og Keukenhof

I dag står vi opp ekstra tidlig for å dra på utflukt til blomsterauksjonen i Aalsmeer, nær Schiphol flyplass. Her får vi et innblikk i det yrende livet når flere millioner blomster daglig kjøpes og selges. Besøkende spaserer på gangveier flere meter over det travle lagergulvet, hvor små kjøretøy krysser frem og tilbake med forbløffende fart. Blomstene blir øyeblikkelig distribuert og videresendt, og om ettermiddagen er varehuset tomt og klar for ny forsyning som kommer i løpet av natten. 
Fra Aalsmeer går turen videre til blomsterparken Keukenhof – et av de absolutt største  høydepunktene på turen. Keukenhof kalles Europas vakreste vårhage og er kun åpen fra midten av mars til midten av mai. Parken dekker 335 mål og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Vi vandrer forbi idylliske dammer og ser blomstertepper med de vakreste tulipaner.
Vi returnerer til skipet og spiser en sen lunsj. Cruiset fortsetter kl. 15.00 og om kvelden kommer vi til Arnhem.

Dag 4, fredag 19. april
Arnhem

Dagens utflukt starter med en tjue minutters kjøretur fra Arnhem til forstaden Oosterbeek. Her ligger det imponerende Airborne Museum Hartenstein. Museet forteller historien om Operation Market Garden og slaget ved Arnhem. De allierte, under ledelse av general Montgomery, planla i september 1944 et overraskelsesangrep for å ta kontroll over broen som gikk over Rhinen ved Arnhem. Planen fikk navnet Operation Market Garden og gikk ut på at mer enn ti tusen engelske og polske fallskjermsoldater skulle lande bak fiendens linjer på jordene ved byen Oosterbeek. Men tett tåke forhindret troppene i å nå fram, og angrepet ble knust av tyskerne. Mer enn to tusen soldater ble drept og omkring fem tusen såret. Først 8. april 1945 ble Arnhem befridd av de allierte. Museet om slaget ligger i tidligere Hotel Hartenstein, som var hovedkvarteret for britenes First Airborne Division. Utstillingen omfatter en stor og variert samling av originale våpen, uniformer og utstyr fra slaget. Fotografier og filmer fra slaget, samt intervjuer med allierte soldater, er med på å skape et realistisk bilde av hva som skjedde. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen seiler vi til Nijmegen hvor vi ligger i ro for natten. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag.

Dag 5, lørdag 20. april
Amsterdam

Tidlig om morgenen setter vi kurs mot cruisets siste havn, Amsterdam, med ankomst kl. 13.00. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.Den beste måten å oppleve Amsterdam på er med kanalbåt, og etter ankomst drar vi på kanalbåttur gjennom sentrum av byen. Etter byrundturen er det tid til å utforske byen videre på egen hånd. Kanskje byens handlegater frister?
Skipet ligger ved kai over natten, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

Dag 6, søndag 21. april
Amsterdam–Oslo

Et flott elvecruise har kommer til veis ende, og etter frokost er det på tide å si farvel til MS Leonora og hennes besetning. Transport til flyplassen. Vi flyr direkte tilbake til Oslo med KLM.
Program utflukter (inkludert i reisens pris)
 
DagStedInkluderte utflukter
1Zaandam 
2ZaandamNoord-Holland og Zaanse Schans
3Wijk bij DuurstedeAalsmeer blomsterauksjon
  Keukenhof
4ArnhemAirborne Museum
5AmsterdamKanalbåttur
6Amsterdam 


MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138
Fasilitetene inkluderer restaurant, salong og bar, lite treningsrom, delvis overbygget soldekk med jacuzzi og heis. Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Gratis Wi-Fi (med forbehold om dekning).
Lugarene på 16 m² og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, minbar og aircondition. På hoveddekk har lugarene smale vinduer, som ikke kan åpnes. På midtdekk og øvredekk er det fransk balkong. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.
Pris
Hoveddekkkr 12 880
Midtdekk (fransk balkong)kr 13 650
Øvre dekk (fransk balkong)kr 14 290
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 15 350
Enkeltlugar*, midtdekkkr 15 990

*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. 
NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Drikkepakke 1 kr 530
Husets vin, øl og mineralvann (servert i glass) til lunsj og middag

Drikkepakke 2 kr 890
Husets vin, øl og mineralvann (servert i glass) mellom kl. 11.00 og 23.00.
Merk: Hvis det er to personer i lugaren, må begge bestille samme drikkepakke.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Amsterdam t/r med KLM (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 416 pr. juli 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink og kanapeer
 • Kaffe og te
 • Utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer. Det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. juli 2018.