Skip to main content

Påskecruise i Nederland og Belgia. Med førsteklasseskipet MS Dutch Grace

Nyt våren i Nederland og Belgia om bord på førsteklasseskipet MS Dutch Grace. Cruiset starter i storbyen Amsterdam og ender i Rotterdam – Europas travleste havn. Belgias hovedstad Brüssel og diamantbyen Antwerpen står også på programmet. Et av høydepunktene er besøket i blomsterparken Keukenhof, gjerne kalt verdens vakreste vårhage, som er et fantastisk skue med løkblomster i alle varianter og farger.

Høydepunkter:

 • Blomsterparken Keukenhof
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Rotterdam med sin innovative arkitektur
 • Grand Place i Brüssel
 • Antwerpen – kjent for Rubens-malerier og diamanthandel
 • Dordrecht, en av Nederlands eldste byer


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam – Keukenhof

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Videre med buss de cirka 20 kilometerne til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken er kun åpen fra midten av mars til midten av mai, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyasinter fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Gangveiene og stiene i parken snirkler seg gjennom skogsområder og forbi små dammer og store blomsterbed med de vakreste løkblomster du kan tenke deg.  Etter besøket i Keukenhof fortsetter vi til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Etter middag kan de som ønsker ta en kveldstur i land på egen hånd. MS Dutch Grace ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Oslo – Amsterdam – Keukenhof
 • Dag 2: Amsterdam – Dordrecht

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.
  Etter frokost kan du bli med på byvandring* gjennom Amsterdams historiske sentrum. Retur til skipet for lunsj, og mens vi spiser starter seilingen. Vi ankommer Dordrecht sent om kvelden.

  Amsterdam – Dordrecht
 • Dag 3: Dordrecht – Antwerpen

  Dordrecht er en av de eldste byene i Nederland. Byen ligger på en øy, der tre elver møtes, og var tidligere en viktig handelsby.  Elvekrysset ved Dordrecht er en av Nederlands mest trafikkerte vannveier. Ta en rusletur i Dordrecht på egen hånd eller sammen med reiselederen. Ved lunsjtid fortsetter seilasen gjennom det store elvedeltaet og vi ankommer Antwerpen om kvelden.

  Dordrecht – Antwerpen
 • Dag 4: Antwerpen

  I dag våkner vi opp i Antwerpen og har hele dagen til å bli bedre kjent med Belgias nest største by. Etter frokost er det byvandring*. I sentrum av den gamle bydelen ligger Grote Markt. Dette er byens hovedtorg med den kjente Brabo-fontenen, omkranset av vakre bygninger fra 1500-tallet. Her får vi en følelse av fortidens rikdom – da Antwerpen var Europas viktigste handelsby. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom byen, for så å bli sendt videre. Belgias største havn er fremdeles i Antwerpen. Den flamske 1600-talls maleren Rubens levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i Vår frues katedral kan man se noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa.  Om ettermiddagen frister det kanskje å besøke et av byens museer. Blant de mest kjent er Rubenshuis (Rubens tidligere hjem og atelier), DIVA – det nye diamantmuseet, eller MAS museet – beliggende i en bygning som er en attraksjon i seg selv. Cruiset fortsetter etter midnatt.

  Antwerpen
 • Dag 5: Brussel

  Mens vi spiser frokost legger skipet til kai i Brussel – Belgias hovedstad, men også den administrative hovedstaden i EU. I hjertet av den historiske bykjernen ligger Grand Place, et av verdens vakreste torg, omgitt av gamle laugshus og byens karakteristiske rådhus. EUs og NATOs hovedkvarterer kjennetegnes av store moderne bygninger i glass- og stål. Byens mest fascinerende bygg er utvilsomt Atomium, bygget til verdensutstillingen i 1958. Atomium forestiller enhetscellen til krystallisk jern, forstørret 165 milliarder ganger. Byrundturen* i Brussel går først med buss og deretter til fots.  Ettermiddagen er til fri disposisjon. Gå på oppdagelsesferd på egen hånd og ta en pause på en av de mange kafeene ved Grand Place. Her er det hyggelig å sitte og se på folkelivet. Skipet seiler videre i løpet av natten.

  Brussel
 • Dag 6: Bergen op Zoom

  Etter lunsj ankommer vi Bergen op Zoom, en hyggelig by sørvest i Nederland nær den belgiske grensen. Byen fikk byrettigheter tilbake i 1347. Ta en tur i land på egenhånd eller bli med på en rusletur med reiseleder til Grote Markt, som er det sentrale torget og den eldste delen av byen. Det er omgitt av historiske bygninger som rådhuset og Hotel de Draak. Byens andre store severdighet er Gevangenpoort (fengselsporten), som er det eldste monumentet i byen. Porten er fra 1300-tallet og er et av de gjenværende eksemplene på porter slik de var i middelalderen i nederlandske byer. Den er et nasjonalmonument. Skipet ligger til havn over natten.

  Bergen op Zoom
 • Dag 7: Rotterdam

  Ved lunsjtider ankommer vi Rotterdam, cruisets siste havn. Rotterdam er Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum og lage en ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede nye markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.  Etter lunsj kan du bli med på byvandring* i Rotterdam. Etterpå er det god tid til å utforske byen videre i ditt eget tempo.

  Rotterdam
 • Dag 8: Rotterdam – Amsterdam – Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut av skipet og blir kjørt de snaue 60 kilometerne til flyplassen i Amsterdam. Direktefly tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisoversikt

Haydn deck (hoveddekk) kr 14 980
Strauss deck (midtdekk)     kr 15 980
Mozart deck (øvre dekk) kr 15 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar Haydn deck* kr 19 980

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar.
NB: det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Utfluktspakke (4 utflukter) kr 1 900

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–Amsterdam t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter 
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Utflukt til Keukenhof
- Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
- Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
- Utfluktspakke (fire utflukter)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.   

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert engelsktalende guide. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord, men samlet vil prisen være høyere enn ved forhåndskjøp av pakken. I tillegg risikerer du at noen av utfluktene er utsolgt. De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord.

Program utflukter

  Dag  

Sted Utfluktspakke     Inkludert utflukt    
1 Amsterdam   Keukenhof
2 Amsterdam     Byvandring  
3 Dordrecht    
4 Antwerpen Byvandring  
5 Brussel Byrundtur  
6 Bergen op Zoom       
7 Rotterdam Byvandring  
8 Rotterdam    

Skip

MS Dutch Grace
MS Dutch Grace er et flott førsteklasses skip med et stort soldekk, og er kjent for komfort og et godt kjøkken. Soldekket har et lite svømmebasseng og det er et lite velværesenter om bord. Restaurante...