Påskecruise på Magiske Rhinen - avgang fra Ålesund. Venteliste
Fra Amsterdam til Mainz - opplev Nederland, Tyskland og Frankrike

 • Avreisested
  Ålesund
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  16-04-2019
 • Gyldig til
  23-04-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 13.590,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Seil på magiske Rhinen, hvor elven danner en naturlig grense mellom tre land med ulike tradisjoner, språk og kultur. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Amsterdam og underveis besøkes Arnhem, Köln, Koblenz, Rüdesheim, Mannheim og Strasbourg. Et av høydepunktene er den fantastiske blomsterparken Keukenhof.

Høydepunkter:
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Romantiske Rhindalen
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France


Program

Dag 1
Fly til Amsterdam

Fly fra Ålesund direkte til Amsterdam med KLM. Du møter Vista Travels reiseleder ved ankomst Schiphol flyplass. Fra Schiphol kjører vi med buss til skipet, sjekker inn og finner oss til rette om bord. Etter middag kan du ta en kveldstur i land på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til Red Light District. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

Dag 2
Amsterdam og Keukenhof

Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.
Etter frokost er det guidet byvandring* langs kanalene gjennom Amsterdams historiske sentrum. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen skal vi besøke den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken kalles verdens vakreste vårhage og er kun åpen fra midten av mars til midten av mai. Keukenhof byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyasinter fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Vi vandrer forbi idylliske dammer og ser blomstertepper med de vakreste tulipaner du kan tenke deg.
Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3
Arnhem

Tidlig om morgenen kommer vi til Arnhem. Den tidligere hansabyen vil for alltid være forbundet med slaget om Arnhem, et av de mest kjente slagene under andre verdenskrig. De allierte, under ledelse av general Montgomery, planla i september 1944 et overraskelses­angrep for å ta kontroll over broen som gikk over Rhinen ved Arnhem. Men tett tåke forhindret troppene å nå fram og angrepet ble knust av tyskerne. 
Det tilbys en valgfri utflukt til Airborne Museum Hartenstein i Oosterbeek, en halv times kjøretur fra skipet. Museet, som ligger i tidligere Hotel Hartenstein – hovedkvarteret for britenes First Airborne Division, formidler på en interessant måte historien om slaget. Etter museumsbesøket rusler vi en tur i sentrum av Arnhem.
Mens vi spiser lunsj seiler skipet videre og i løpet av ettermiddagen krysser vi grensen til Tyskland.

Dag 4
Köln 

I dag skal vi tilbringe hele dagen i Köln. Byen  ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölner­domen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. 
Etter frokost er det guidet byvandring* gjennom gamlebyen og til katedralen. Om ettermiddagen har du god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Besøk gjerne en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet. Cruiset fortsetter kl. 22.00.

Dag 5
Koblenz og Rüdesheim

Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen og var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. Om morgenen kan du bli med på en valgfri byvandring med lokalguide gjennom den gamle bydelen. I gangavstand  fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt.
Klokken 13.00 fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i området som kalles romantiske Rhinen og som står på ­UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.
Tidlig kveld legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Her kan du ta en spasertur gjennom byen sammen med reiselederen eller på egen hånd. Byens hovedgate, Drosselgasse, er kjent for sine pittoreske bindingsverkshus, livlige atmosfære og mange små kneiper og tavernaer. Ta en pause for å smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. 
Skipet seiler videre i løpet av natten.

Dag 6
Mannheim – utflukt til Heidelberg

Mannheim er utgangspunkt for en halvdags­utflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Et av byens landemerker er broen Alte Brücke fra 1788 med en broport fra middelalderen. Vi får en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. Det var i slottets vakre park­anlegg at den berømte poeten Johann Wolfgang von Goethe en gang vandret omkring og skrev ned sine tanker. Deretter fortsetter vi til gamlebyen og spaserer gjennom de sjarmerende, smale gatene.
Om kvelden seiler skipet videre.

Dag 7
Strasbourg 

Vi seiler langs grensen mellom Tyskland og Frankrike før vi om morgenen legger til kai i franske Strasbourg, den største byen i den tidligere administrative provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske gamleby, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. 
Etter frokost er det byrundtur* i Strasboug. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Det blir også tid til å rusle en tur i gamlebyen på egen hånd. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene på Place Gutenberg og se på folkelivet. 
Klokken 18.00 legger skipet ut på siste etappe av cruiset. I kveld inviterer kapteinen på avskjedscocktail og festmiddag, etterfulgt av musikalsk underholdning i salongen.

Dag 8
Mainz – hjemreise

Om morgenen legger vi til kai i Mainz. Etter frokost sier vi farvel til skipet og går i land. Kjøretiden til flyplassen i Frankfurt er rundt tretti minutter. Fly tilbake til Ålesund med KLM via Amsterdam.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. De valgfrie utfluktene må også forhåndsbestilles, men betales om bord. 
Det kreves et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre utfluktene.   

Program utflukter
DagStedUtfluktspakkeValgfrie utflukterInkl. utflukt
1Amsterdam Red Light District 
2AmsterdamByvandring Keukenhof
3Arnhem Airborne Museum 
4KölnByvandring  
5Koblenz Byvandring 
 Rüdesheim   
6MannheimHeidelberg  
7StrasbourgByrundtur  
8Mainz   
 

MS Crucebelle 4* 

Rederi: Crucemundo    
Byggeår: 2000, renovert 2018
Lengde: 110 m
Passasjerer: 154
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, resepsjon og jacuzzi på soldekket. Internett mot avgift. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, hårtørrer og safe. Lugarene på Front Deck har store vinduer. Lugarene på Middle Deck og Upper deck har fransk balkong. 


Pris
Standard lugar, Front Deckkr 13 590
Deluxe lugar, Middle Deckkr 15 960
Deluxe lugar, Upper Deckkr 17 290
Enkeltlugar, Front deck*kr 13 790
Enkeltlugar, Middle Deck*kr 23 930

Pris pr. person.  
* Dobbeltugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Utfluktspakke (fire utflukter): kr 1690
 
Alt dette er inkludert: 
 • Fly Ålesund–Amsterdam og Frankfurt–Ålesund med KLM
 • Flyskatter (kr 716 pr. juni 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Utflukt til Keukenhof
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer
 • Utfluktspakke (fire utflukter)
 • Valgfrie utflukter
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2018.