Skip to main content

Nyttårscruise på Rhinen - Elvecruise fra Düsseldorf til Strasbourg med MS Crucevita

Bli med på et romjuls- og nyttårscruise fullt av opplevelser. Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset går fra Düsseldorf til Strasbourg, og tilbake igjen til Düsseldorf. Underveis besøkes Koblenz, Mannheim, Speyer, Mainz, Rüdesheim, Bonn og Köln.

Høydepunkter

 • Koblenz, som ligger der Rhinen møter Mosel
 • Mulighet for utflukt til Heidelberg
 • Gamlebyen, La Petite France, i Strasbourg
 • Pittoreske Rüdesheim
 • Kölnerdomen

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Düsseldorf

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med SAS direkte til Düsseldorf. Fra flyplassen er det busstransport til havnen hvor MS Crucevita venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Düsseldorf er en av Tysklands største messebyer og kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater og hyggelige kneiper. Om kvelden møtes vi til en velkomstcocktail, etterfulgt av en velsmakende middag. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

 • Dag 2: Koblenz

  Etter en avslappende morgen om bord ankommer vi Koblenz kl. 13.00. Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen og har en historie som går mer enn to tusen år tilbake i tid. Etter ankomst kan du bli med på en valgfri byvandring gjennom den gamle bydelen til Deutsches Eck (Det tyske hjørnet) – landtungen der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I. Vil du utforske byen på egen hånd anbefaler vi en tur med gondolbanen til den gamle festningen Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen.
  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Koblenz
 • Dag 3: Mannheim

  Midt på dagen legger vi til kai i Mannheim. Omgitt av flere store industribedrifter er ikke Mannheim Tyskland på sitt vakreste, men byen kompenserer med en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt. Her er gatene lagt ut som et sjakkbrett og det er ikke vanlige gatenavn. Andre severdigheter inkluderer Wasserturm (vanntårn) bygget i Jugendstil, og Europas nest største barokkpalass. Fra Mannheim er det halvdagsutflukt* til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. Byens landemerke er broen fra 1788 med en broport fra middelalderen. Vi besøker Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. I slottets vinkjeller kan du se verdens største vintønne, som rommer over 220 000 liter vin. Etter omvisningen i slottet er det tid til å utforske gamlebyen på egen hånd. Retur til skipet i Mannheim.
  Cruiset fortsetter kl. 19.00.

  Mannheim
 • Dag 4: Kehl/Strasbourg

  Klokken 09.00 kommer vi til den tyske byen Kehl. På motsatt siden av Rhinen ligger Strasbourg, hovedstaden i franske Alsace. Strasbourg har gjennom historien blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. På en øy i elven Ill ligger den historiske gamlebyen, La Petite France, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots. Vi ser de moderne Europa-institusjonene og spaserer forbi den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Det blir også tid til å rusle en tur i gamlebyen på egen hånd. Retur til skipet for lunsj.
  Skipet seiler først videre ved midnatt så du har rikelig med tid til å utforske byen på egenhånd.

  Kehl/Strasbourg
 • Dag 5: Speyer – Mainz

  I dag våkner vi opp i Speyer. Man kan si at den protestantiske kirken ble født i Speyer i 1529 da kirkens ledere møttes her for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka femti tusen mennesker i Speyer, og det er hyggelig å spasere en tur i gamlebyen og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke står på UNESCOs verdensarvliste og er en av verdens best bevarte romanske kirker. Det tilbys en valgfri byvandring i Speyer. Cruiset fortsetter midt på dagen.
  Klokken 18.00 kommer vi til Mainz, som ligger der elvene Main og Rhinen møtes.
  Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn er en av Gutebergs bibler fra 1455 utstilt. I kveld er det nyttårsaften og vi feirer med festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai over natten i Mainz.

  Speyer – Mainz
 • Dag 6: Rüdesheim – Bonn

  Vi forlater Mainz kl. 07.30, og halvannen time senere kommer vi til Rüdesheim, en sjarmerende liten by med bindingsverkshus og omgitt av vinmarker. Bli med på en spasertur gjennom byen med Vista Travels reiseleder. Nyt atmosfæren blant de pittoreske bindingsverkshusene langs den livlige hovedgate, Drosselgasse, og ta en pause på en av byens mange weinstuben. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.
  Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter. Vi seiler forbi gamle borger og vinmarker. Der Rhinen er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter. Vi er nå inne i Øvre mellomrhindalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er et av de viktigste produksjonsområdene for rhinskvin.
  Klokken 20.30 legger vi til kai i Bonn. Her blir vi liggende til neste dag.

  Rüdesheim – Bonn
 • Dag 7: Bonn – Köln

  Vest-Tysklands tidligere hovedstad har tallrike historiske bygninger og kirker, men er også kjent som Beethovens fødested. Huset hvor Beethoven ble født er nå museum. Andre severdigheter er Doppelkirche fra 1151, Godesburg-festningen, rådhuset i barokkstil og Poppelsdorf-slottet. Midt på dagen fortsetter seilasen mot Köln, med ankomst et par timer senere.
  Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Bli med på en guidet byvandring* til katedralen og gjennom gamlebyen. De som vil kan ta en kveldstur i land etter middag og oppleve byens natteliv. Skipet seiler videre kl. 23.00.

  Bonn – Köln
 • Dag 8: Düsseldorf – Oslo

  Vi er tilbake til Düsseldorf i løpet av natten.
  Etter en god frokost sier vi farvel til MS Crucevita og drar til flyplassen. Fly med SAS direkte til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Prisoversikt

Main Deck kr 12 980
Promenade  Deck (fransk balkong)     kr 15 780
Enkeltlugar Main Deck* kr 16 980


*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall enkeltlugarer)

Utfluktspakke med tre utflukter kr 1 700

Prisen inkluderer:
- Flyreise Oslo–Düsseldorf t/r med SAS (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter 
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Underholdning om bord  
- Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
- Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
- Utfluktspakke (tre utflukter)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Bildegalleri