Nyttårscruise i Nederland - elvecruise fra Arnhem til Amsterdam
Med det populære skipet MS Leonora. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Nederland
 • Gyldig fra
  28-12-2019
 • Gyldig til
  02-01-2020
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.990,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Seil inn i det nye året om bord på vårt populære skip MS Leonora. Cruiset tar oss fra historiske Arnhem, kjent fra slaget under andre verdenskrig, til Wijk bij Duurstede, Amsterdam og fiskerbyen Hoorn. Nyttårsaften ligger skipet ved kai i Amsterdam. Vi opplever festfyrverkeriet fra soldekket, mens vi hilser det nye året velkommen med kransekake og bobler i glasset.  

Høydepunkter:
 • Arnhem – kjent fra slaget under andre verdenskrig
 • Kröller-­Müller museet med verdens nest størst samling av Van Gogh malerier og tegninger
 • Kanalbåttur i Amsterdam
 • Fiskerbyen Hoorn
 • Førsteklasses skip med hyggelig atmosfære
 • Tips inkludert

Program

Dag 1, lørdag 28. desember 
Oslo – Amsterdam – Arnhem

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med KLM direkte til Amsterdam. Videre med buss til Arnhem, der MS Leonora venter. Kjøre­tiden er cirka 1,5 time. Etter at vi har funnet oss til rette i lugaren, inviteres vi på en drink i salongen. Skipets danske cruisedirektør ønsker oss velkommen om bord og går igjennom sikkerhetsprosedyrene, samt praktisk informasjon. Skipet ligger ved kai i Arnhem over natten.

Dag 2, søndag 29. desember
Arnhem
Arnhem vil for alltid være forbundet med slaget om Arnhem, et av de mest kjente slagene under andre verdenskrig, som fant sted i september 1944. De allierte, ledet av general Montgomery, planla et overraskelsesangrep for å ta kontrollen over broen som går over Rhinen ved Arnhem. Men alt gikk galt da tett tåke forhindret troppene i å nå fram og angrepet ble knust av tyskerne. I løpet av ni dager med kamper ble mer enn to tusen soldater drept og mer enn fem tusen såret og etterlatt i den ødelagte byen. Historien om slaget er dramatisert i filmen A Bridge Too Far. I våre dager er broen gjenoppbygd og heter John Frost-broen til ære for den britiske oberstløytnanten som ledet styrkene som forsvarte broen i1944.
Etter lunsj skal vi besøke Kröller-­Müller museet, som ligger en halvtimes kjøretur fra Arnhem. Det anerkjente kunstmuseet har verdens nest største samling av malerier og tegninger av Van Gogh. I tillegg har de flere kunstverk av kjente malere som Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso og Piet Mondriaan. Etter museumsbesøket gjør vi en stopp i sentrum av Arnhem. Byen er gjenoppbygget etter krigen og har en lang gågate.
Klokken 15.00 kaster MS Leonora loss og cruiset begynner. Første strekning går på Nederrijn. Allerede kl. 19.00 kommer vi til Wijk bij Duurstede, hvor skipet ligger i ro til neste dag. De som ønsker kan ta en kveldstur i land etter middag.

Dag 3, mandag 30. desember
Wijk bij Duurstede – Amsterdam

I dag nyter vi hele dagen om bord mens skipet seiler på den 72 kilometer lange Amsterdam-Rijnkanalen. Kanalen åpnet i 1952 og fra Wijk bij Duurstede går den nord-vestover forbi Utrecht, før den munner ut i den østlige enden av havnen i Amsterdam. Om bord kan du nyte utsikten til det nederlandske vinterlandskapet fra salongen, lese en god bok, bli bedre kjent med dine reisefeller eller kle på deg en varm jakke og ta en tur på soldekket. Vi ankommer Amsterdam tidlig kveld, hvor skipet blir liggende ved kai til første nyttårsdag.

Dag 4, tirsdag 31. desember 
Amsterdam

Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Kanalene, som går på kryss og tvers gjennom sentrum, danner rundt nitti øyer og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost drar vi på en kanalbåttur på de sjarmerende kanalene som er omkranset av smale gavlhus. Kanalturen tar cirka en time. Etterpå  har du god tid til å rusle en tur i sentrum på egen hånd. Er du kunstinteressert har byen mange fristelser. Van Gogh-museet huser verdens største samling verker av Vincent Van Gogh, og et par kvartaler unna ligger Rijksmuseum med kunstskatter av Vermeer, Rembrandt og andre mestere.
I kveld er det nyttårsaften og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant. Vi får servert nyttårsmiddag, og det blir spilt opp til dans i salongen. Etterpå samles vi på dekk hvor vi hilser det nye året velkommen med kransekake og bobler i glasset, mens vi ser festfyrverkeriet over Amsterdam. 

Dag 5, onsdag 1. januar
Amsterdam og Hoorn

Etter gårsdagens festligheter er det deilig med en rolig start på dagen. Frokost og lunsj slås sammen til en nyttårsbrunsj, som vi nyter mens skipet seiler til den kunstige ferskvannssjøen Ijsselmeer. Sjøen het tidligere Zuiderzee og var en del av Nordsjøen, men etter at det store diket Afsluitdijk ble bygget mellom 1927 og 1932 ble den skilt fra havet og en kunstig innsjø ble dannet. Ved 13-tiden ankommer vi den fredelige fiskerbyen Hoorn, som ligger i provinsen Noord-Holland. Hoorn var en av de største byene i Holland på 1700-tallet, og en viktig havneby med skipstrafikk til Asia. Det finnes fortsatt en del bygninger i Hoorn fra den tiden. Etter ankomst blir vi med reiselederen på en rusletur i byen. 
Sent om ettermiddagen seiler vi tilbake til Amsterdam.

Dag 6, torsdag 2. januar
Amsterdam – Oslo

Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr med KLM direkte tilbake til Oslo om ettermiddagen.
MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, lite treningsrom, heis og soldekk. Liten salong akterut på øvre dekk med kaffe/te-stasjon. Gratis Wi-Fi (med forbehold om dekning når skipet seiler).
Lugarene er cirka 16m² og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, lite kjøleskap og aircondition. På hoveddekk er det to smale vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har fransk balkong. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.

Pris
Hoveddekkkr 10 990
Midtdekk, fransk balkongkr 11 780
Øvre dekk, fransk balkongkr 12 360
Suite*kr 14 590
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Tillegg for enkeltlugar kr 2 500 (dobbeltlugar brukt som enkeltlugar). 
NB - det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.
*Suite kun på forespørsel.

Drikkepakke
 • Drikkepakke 1: Husets vin, øl og mineralvann servert i glass til lunsj og middag kr 530
 • Drikkepakke 2: Husets vin, øl og mineralvann servert i glass mellom kl. 11.00 og 23.00 kr 890

Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke. Drikke­pakkene kan ikke kjøpes om bord – kun forhåndsbestilles.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Amsterdam t/r med KLM (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 441 pr. februar 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink
 • Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet
 • Vin/øl til middag nyttårsaften
 • Kransekake og musserende vin ved midnatt nyttårsaften
 • Utflukt tilKröller-Müller-museet
 • Kanalbåttur i Amsterdam
 • Wi-Fi om bord
 • Tips til besetningen om bord (kr 350 pr. person)
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer. Det er mulig å forhåndsbestille drikkepakke
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. mai 2019.