Rhinen, Mosel og Saar
Elvecruise fra Mainz med MS Crucevita

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Mosel
 • Gyldig fra
  04-06-2020
 • Gyldig til
  11-06-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.390,-
Rhinen og Mosel danner rammen rundt et opplevelsesrikt cruise. I tillegg gjør vi en liten avstikker på elven Saar. Gjennom det vakre kulturlandskapet glir skipet stille forbi vinmarker, pittoreske småbyer og middelalderborger. Vi får oppleve romerske ruiner i Trier, små vinbyer langs Mosel, sjarmerende Rüdesheim og den UNESCO-vernede Rhindalen. 

Høydepunkter:
 • Romerske ruiner i Trier
 • Cochem med Reichsburg-borgen
 • Zell – kjent for vinen Schwarze Katz
 • Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Livlige Drosselgasse i Rüdesheim
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Førsteklasses skip med hyggelig atmosfære

Program

Dag 1
Oslo – Frankfurt – Mainz

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn, og sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Videre med buss til Mainz, hvor MS Crucevita venter. Kjøretiden fra flyplassen er cirka 30 minutter. Mainz ligger der elven Main munner ut i Rhinen, men er bedre kjent som Johann Gutenbergs hjemby. På museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel – en av de aller første trykte bøkene i verden. Vi kan sjekke inn fra kl. 16.00. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Klokken 20.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. 

Dag 2
Cochem

I løpet av natten har vi forlatt Rhinen og seilt inn på Mosel. Klokken 09.00 legger vi til kai i Cochem – ofte kalt Moseldalens perle. Gamlebyen i Cochem består av smale gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Ovenfor gamlebyen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Etter frokost er det byvandring*, inkludert besøk i Reichsburg. Etter lunsj kan du utforske byen videre på egen hånd. Er været fint frister det kanskje å ta en pause på en av utendørskafeene langs Mosel og smake på den lokale vinen? Cruiset fortsetter kl. 16.00. 

Dag 3
Schweich (Trier)

Om morgenen kommer vi til Schweich, som er utgangspunkt for en utflukt til Trier, Tysklands eldste by. Trier ble grunnlagt av den romerske keiseren Augustus i år 16 f.Kr. Han ga byen navnet Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. Trier oser av tysk-romersk historie og er kjent for sine mange godt bevarte romerske bygninger, deriblant den gamle byporten Porta Nigra, amfiteateret og ruinene av et romersk bad. Byen er også det eldste bispesetet i Tyskland og i middelalderen var erkebiskopen av Trier en betydningsfull fyrste som kontrollerte enorme landområder. Filosofen Karl Marx, opphavsmannen til marxismen, ble født i Trier i 1818. I forbindelse med tohundreårs jubileet for hans fødsel ble det avduket en over fem meter høy bronsestatue av han i byen. 
Etter frokost er det utflukt til Trier*. Bussturen fra Schweich tar bare rundt tjue minutter. Vel fremme fortsetter vi til fots gjennom byens historiske sentrum. Det blir også tid til å rusle litt rundt i de trivelige gågatene på egen hånd, før vi returnerer til skipet. Klokken 18.00 seiler vi videre – først på Mosel og deretter på sideelven Saar. Ved 22-tiden ankommer vi Saarburg, hvor skipet ligger ved kai over natten.

Dag 4
Saarburg

Saarburg er en liten by med rundt åtte tusen innbyggere, som ligger i hjertet av vinområdet i Saardalen. Leuk, en liten sideelv av Saar, renner tvers gjennom byen og i sentrum stuper Wasserfall Saarburg (Saarburgfossen) 20 meter ned mellom husene, som er bygget tett på fossen. Ovenfor byen ligger slottet Saarburg, grunnlagt av grev Siegfried av Luxembourg for over tusen år siden. Borgen tilhørte kurfyrstene av Trier fra 1064 og var deres favorittresidens på 1300-tallet. 
Om morgenen kan du ta en spasertur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Ved lunsjtid fortsetter cruiset og vi seiler tilbake mot Mosel. Fra soldekket kan vi beundre utsikten til det vakre landskapet. I løpet av kvelden og natten skal vi gjennom fire sluser.

Dag 5
Zell

Tidlig om morgenen ankommer vi Zell, Tysklands største enkeltstående vinområde, med over seks millioner vinstokker. Zell vil for alltid være knyttet til den populære hvitvinen Schwarze Katz. Varemerket ­Schwarze Katz er registrert og beskytter et nøye avgrenset geografisk område av vinmarker som kan benytte navnet på sin vin. Like ovenfor byen ligger det gamle kruttårnet Pulverturm med utsikt over gamlebyen. 
Skipet ligger ved kai i Zell hele dagen og vi har god tid til å bli bedre kjent med den lille, sjarmerende byen. Om kvelden seiler vi videre med kurs for Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen.

Dag 6
Koblenz og Rüdesheim

Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på motsatt side av Rhinen ligger det store festningsanlegget Ehrenbreitstein. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. 
Etter frokost er det byvandring* gjennom Koblenz’ historiske sentrum. Seilasen fortsetter ved lunsjtid. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, som kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.
Klokken 19.00 ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Byens hovedgate, Drosselgasse, er kjent for sin livlige atmosfære og mange små kneiper og tavernaer. Ta en spasertur i land og smak på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

Dag 7
Worms

Grytidlig om morgenen seiler skipet videre og vi nyter en rolig start på dagen. Ved lunsjtid kommer vi til Worms, en gammel by som har vært åsted for mange viktige begivenheter i Tysklands historie. I 1521 møttes den tyske riksdagen i Worms, som resulterte i at keiser Karl V utstedte det berømte ediktet hvor Martin Luther ble erklært som fredløs og kjetter. Byens katedral er en såkalt Keiserkatedral (Kaiserdom), og er en av de fremste romanske kirkene i Tyskland.
Worms er utgangspunkt for en halvdagsutflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Vi får en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. Deretter spaserer vi gjennom de sjarmerende gatene i gamlebyen.
I kveld inviterer kapteinen på avskjeds­cocktail, etterfulgt av festmiddag.

Dag 8
Mainz

Vi er tilbake i Mainz om morgenen. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører med buss til flyplassen i Frankfurt. Direktefly tilbake til Oslo.
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt.

Program utflukter
DagStedUtfluktspakke
1Mainz 
2CochemByvandring og Reichsburg Cochem
3SchweichTrier
4Saarburg 
5Zell 
6KoblenzByvandring
 Rüdesheim 
7WormsHeidelberg
8Mainz 

MS Crucevita 4*
Rederi: Crucemundo
Byggeår: Byggeår 1995, sist renovert 2018
Lengde: 105 m
Passasjerer: 110
 
Et hyggelig skip i klassisk stil. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, trimrom, sauna, lite bibliotek, og delvis overbygget soldekk. Hyggelig resepsjonsområde med flere sittegrupper og kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Wi-Fi (mot tillegg).
Alle lugarene er utvendige og har to separate senger (som gjøres om til stoler på dagtid), bad med dusj, hårtørrer, minisafe, TV og aircondition. Standardlugarene er ca. 13 m². Lugarene på Main Deck har vanlig vindu, som ikke kan åpnes, mens lugarene på Promenade Deck har fransk balkong. 
Priser
 
Main Deckkr 14 390
Promenade Deck (fransk balkong)kr 16 990
Enkeltlugar *, Main Deckkr 16 290
Enkeltlugar*, Promenade Deckkr 19 190
Pris pr. person.  *Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan brukes som enkeltlugar)

Utfluktspakke (fire utflukter): kr 1700
 
Prisen inkluderer:
 • Flyreise Oslo–Frankfurt t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Underholdning om bord  
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Utfluktspakke (fire utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. mai 2019. 

 Her kan du se en offisiell video om MS Crucevita: