Magiske Rhinen. Elvecruise fra Basel til Amsterdam
Opplev Sveits, Frankrike, Tyskland og Nederland

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  14-10-2021
 • Gyldig til
  21-10-2021
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.990,-
Seil på magiske Rhinen og opplev fire land – Sveits, Frankrike, Tyskland og Nederland. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Basel og ender i Amsterdam. Underveis besøker vi Strasbourg, Speyer, Mainz, Rüdesheim, Koblenz og Köln.

Høydepunkter:
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France 
 • Utflukt til den gamle universitetsbyen Heidelberg (ikke inkludert)
 • Vinbyen Rüdesheim 
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Kanalbyen Amsterdam


Program

Dag 1
Fly til Basel

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Basel med mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien hvor MS Crucebelle venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Skipet ligger ved kai i Basel over natten.

Dag 2
Basel

Basel er den tredje største byen i Sveits, men også del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven, og Grossbasel (Store-Basel) sør for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sin dekorerte fasade, og Spalentor fra 1370 – en av landets vakreste byporter. 
Etter frokost kan du bli bedre kjent med Basel på en byvandring*. Om ettermiddagen er det tid til å oppleve byen på egen hånd. Tidlig kveld kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning.

Dag 3
Strasbourg

I dag våkner vi opp i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europarådet, Europaparlamentet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske sentrum ligger på øya Grande Île og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Etter frokost er det byrundtur* i Strasbourg med buss og til fots. Vi ser bindingsverkshusene i bydelen La Petite France, den gotiske Notre Dame-katedralen og de moderne Europainstitusjonene. Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg videre på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet. Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 4
Speyer – Mannheim – Mainz 

Tidlig om morgenen ankommer vi Speyer, som var en viktig by i middelalderen og under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to – katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka 50 000 mennesker i Speyer og gamlebyen er et hyggelig sted og rusle rundt og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke er en av verdens best bevarte romanske kirker og trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost kan du bli med reiselederen på en liten spasertur gjennom gamlebyen til den imponerende domkirken. 
Skipet seiler videre om formiddagen. Det blir et kort stopp i Mannheim for de som skal på halvdagsutflukt til Heidelberg*, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Utflukten starter med en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Deretter tar vi kabelbanen ned til gamlebyen og spaserer på brosteinsgater forbi små torg, kirker og andre historiske bygninger.
I mellomtiden seiler skipet til Mainz, med ankomst ved 18-tiden. De som har vært på utflukt til Heidelberg kommer om bord igjen her. Mainz er kanskje best kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg ble født her i cirka 1400, og på museet som bærer hans navn er verdens eldste trykksak, Gutenbergs bibel, utstilt. I gangavstand fra skipet ligger den historiske bykjernen. Skipet ligger ved kai i Mainz over natten, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

Dag 5
Rüdesheim og Koblenz

Vi seiler fra Mainz ved seks-tiden. Et par timer senere ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse, kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.
Cruiset fortsetter midt på dagen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter. 
Rundt 15.30-tiden kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), hvor Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. 

Dag 6
Köln

I løpet av natten seiler vi videre og ankommer Köln ved åtte-tiden. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölner­domen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1996. 
Bli med på en byvandring* gjennom Altstadt til Kölnerdomen og lær mer om denne interessante byen. Etterpå har du tid til å utforske katedralen og byen videre på egen hånd. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene langs elven for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Om ettermiddagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset. I kveld er det avskjedscocktail og festmiddag om bord.

Dag 7
Amsterdam 

Mens vi spiser frokost legger skipet til kai i Amsterdam. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.
Etter frokost er det kanalbåttur* gjennom Amsterdams historiske sentrum. Etter lunsj har du god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 8
Hjemreise

Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Direktefly tilbake til Oslo.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. 

Program utflukter
DagStedUtfluktspakke
1Basel 
2BaselByvandring
3StrasbourgByrundtur med buss og til fots
4Speyer
Mannheim
Mainz

Halvdagsutflukt til Heidelberg
5Rüdesheim
Koblenz
 
6KölnByvandring
7AmsterdamKanalbåttur
8Amsterdam 

 
MS Crucebelle 4* 
Rederi: Crucemundo    
Byggeår: 2000, renovert 2018
Lengde: 110 m
Passasjerer: 154
 
Komfortabelt og elegant førsteklasses skip. Om bord er det restaurant, salong med bar og stort soldekk med solsenger og jacuzzi. Te/kaffe-stasjon tilgjengelig på dagtid. Heis mellom, Main, Middle og Upper Deck. Internett mot avgift. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, hårtørrer og safe. Lugarene på Main og Front Deck er 11 m² og har to separate senger (den ene gjøres om til sofa på dagtid). På Main Deck er det et lite vindu høyt på veggen, mens Front deck har et vanlig vindu. Lugarene på Middle og Upper deck er 14 m² og har fransk balkong  og to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. 


Pris
DekkPris
Standardlugar, Front deckkr 14 990
Deluxe lugar, Middle deckkr 17 470
Deluxe lugar, Upper deckkr 19 390
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar*, Front Deckkr 14 990

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar.
Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Utfluktspakke (fem utflukter) kr 2 700

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Frem til vi ser at situasjonen for å kunne gjennomføre reiser under trygge former normaliserer seg kan du vise din interesse for denne reisen ved å klikke på "Send forespørsel". Fyll inn dine detaljer og vi vil føre deg opp på listen over denne turen. Når vi ser at reisen vil bli gjennomført vil vi gjøre om til bestillinger i henhold til listen (med forbehold om ledige plasser).

Prisen inkluderer:
 • Flyreise Oslo–Basel/Amsterdam–Oslo (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Underholdning om bord  
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 


Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
 
Prisene er basert på valutakurser pr. 11. mars 2020.