Magiske Rhinen. Elvecruise fra Basel til Amsterdam.
Stavanger Aftenblad. Venteliste

 • Avreisested
  Stavanger Sola
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  14-05-2020
 • Gyldig til
  21-05-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.690,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Seil på magiske Rhinen og opplev fire land – Sveits, Frankrike, Tyskland og Nederland. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Basel og ender i Amsterdam. Underveis besøker vi Strasbourg, Speyer, Mainz, Rüdesheim, Koblenz og Köln.

Høydepunkter:
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France 
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Vinbyen Rüdesheim 
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Kanalbyen Amsterdam


Program

Dag 1, torsdag 14. mai
Stavanger – Basel

Du møter Vista Travels reiseleder på Sola lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med KLM via Amsterdam med ankomst Basel om ettermiddagen. Videre med buss til kaien hvor MS Crucebelle venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Skipet ligger ved kai i Basel over natten.

Dag 2, fredag 15. mai
Basel

Basel er hovedstad i den sveitsiske halvkantonen Basel-Stadt. Byen er Sveits’ tredje største, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sin rikt dekorert fasade, og Spalentor fra 1370 – en av landets vakreste byporter.
Etter frokost kan du bli bedre kjent med Basel på en byvandring*. Om ettermiddagen er det tid til å oppleve byen på egen hånd. Klokken 19.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning.

Dag 3, lørdag 16. mai
Strasbourg

I dag våkner vi i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europarådet, Europaparlamentet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske sentrum ligger på øya Grande Île og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
Etter frokost er det byrundtur* i Strasbourg med buss og til fots. Vi ser de moderne Europainstitusjonene, bindingsverkshusene i bydelen La Petite France og den gotiske Notre-Damekatedralen. Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet. Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 4, søndag 17. mai
Speyer – Mannheim – Mainz

Vi ankommer Speyer ved frokosttider. Speyer var en viktig by i middelalderen og under reformasjonen. På riksdagen i Speyer i 1529 møttes kirkens ledere for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka 50 000 mennesker i Speyer og gamlebyen er et hyggelig sted og rusle rundt og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke er en av verdens best bevarte romanske kirker og trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost kan du bli med reiselederen på en liten spasertur gjennom gamlebyen til den imponerende domkirken.
Skipet seiler videre om formiddagen. Det blir et kort stopp i Mannheim for de som skal på utflukt til Heidelberg*, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Utflukten starter med en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Deretter tar vi kabelbanen ned til gamlebyen og spaserer på brosteinsgater forbi små torg, kirker og andre historiske bygninger.
I mellomtiden seiler skipet til Mainz, og de som har vært med på Heidelberg-utflukten kommer om bord igjen her tidsnok til middag. Mainz er kanskje best kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg ble født her i cirka 1400, og på museet som bærer hans navn er verdens eldste trykksak, Gutenbergs bibel, utstilt. Skipet ligger ved kai i Mainz over natten og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

Dag 5, mandag 18. mai
Rüdesheim og Koblenz

Vi seiler fra Mainz tidlig på morgenen. Et par timer senere ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse, kjent for sine pittoreske bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.
Cruiset fortsetter midt på dagen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.
Ved 15.30-tiden kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt.

Dag 6, tirsdag 19. mai
Köln

I løpet av natten seiler skipet videre og ankommer Köln om morgenen. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölner­domen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på ­UNESCOs verdensarvliste siden 1996.
Bli med på en byvandring* for å lære mer om denne interessante byen. Turen ender foran Kölnerdomen. Etterpå har du tid til å utforske katedralen og byen videre på egen hånd. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet?
Om ettermiddagen fortsetter cruiset. I kveld er det kapteinens avskjedscocktail og festmiddag om bord.

Dag 7, onsdag 20. mai
Amsterdam

Mens vi spiser frokost legger skipet til kai i Amsterdam. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.
Etter frokost er det kanalbåttur* gjennom Amsterdams historiske sentrum. Etter lunsj har du god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 8, torsdag 21. mai
Amsterdam – Stavanger

Etter en god frokost tar vi farvel med skipet og setter kursen mot flyplassen. Vi flyr med KLM direkte tibake til Stavanger midt på dagen.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhånds­kjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt.

Program utflukter
DagStedUtfluktspakke
1Basel 
2BaselByvandring
3StrasbourgByrundtur med buss og til fots
4Speyer
Mannheim
Mainz

Utflukt til Heidelberg
5Rüdesheim
Koblenz
 
6KölnByvandring
7AmsterdamKanalbåttur
8Amsterdam 

 
MS Crucebelle 4* 
Rederi: Crucemundo    
Byggeår: 2000, renovert 2018
Lengde: 110 m
Passasjerer: 154
 
Komfortabelt og elegant førsteklasses skip. Om bord er det restaurant, salong med bar og stort soldekk med solsenger og jacuzzi. Te/kaffe-stasjon tilgjengelig på dagtid. Heis mellom, Main, Middle og Upper Deck. Internett mot avgift.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, hårtørrer og safe. Lugarene på Main og Front Deck er 11 m² og har to separate senger (som gjøres om til sofa på dagtid). På Main Deck er det et lite vindu høyt på veggen, mens Front deck har et vanlig vindu. Lugarene på Middle og Upper Deck er 14 m² og har fransk balkong og to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.


Pris
DekkPris med A fordelskortPris uten fordelskort
Standardlugar, Front deckkr 14 690kr 15 190
Deluxe lugar, Middle deckkr 16 890kr 17 390
Deluxe lugar, Upper deckkr 18 490kr 18 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar*, Front Deckkr 14 690kr 15 190

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar.
Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.
Utfluktspakke (fem utflukter) kr 2 300

Fly fra andre byer enn Stavanger på foresørsel. 
Abonnenter av Stavanger Aftenblad får kr 500 i rabatt per person. Prisene er oppgitt over og rabatten trekkes fra i bookingforløpet. Abonnentnummer må oppgis i bestillingen.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Stavanger–Basel/Amsterdam–Stavanger med KLM
 • Flyskatter (pt. kr 587)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Underholdning om bord
 •  Norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. juli 2019.