Magiske Rhinen - elvecruise fra Amsterdam til Basel.
Opplev Nederland, Tyskland, Frankrike og Sveits

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  22-09-2022
 • Gyldig til
  29-09-2022
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.420,-

Seil på magiske Rhinen og opplev fire land – Nederland, Tyskland, Frankrike og Sveits. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Amsterdam og ender i Basel. Underveis besøker vi Köln, Koblenz, Rüdesheim, Speyer og Strasbourg.


Høydepunkter:
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France (UNESCO)


Program

Dag 1
Fly til Amsterdam

Du møter Vista Travels reiseleder på Gardermoen lufthavn på ettermiddagen. Sammen flyr vi direkte med SAS til Amsterdam. Fra Schiphol blir vi kjørt med buss til kaien hvor MS Crucebelle venter. Vi sjekker inn på skipet og går til middag. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

Dag 2
Amsterdam

Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.
Etter frokost er det byvandring* gjennom Amsterdams historiske sentrum. Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. I løpet av natten krysser vi grensen til Tyskland.

Dag 3
Köln

Vi tilbringer en avslappende morgen om bord før vi ankommer Köln ved 13-tiden. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på ­UNESCOs verdensarvliste siden 1996. 
Bli med på en byvandring* for å lære mer om denne interessante byen. Turen ender foran Kölnerdomen. Etterpå har du tid til å utforske katedralen og byen videre på egen hånd. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Cruiset fortsetter i 23.00 tiden.

Dag 4
Koblenz og Rüdesheim

Tidlig om morgenen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt.
Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.
Ved 19-tiden legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse, kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet seiler videre ved kl 01.00.

Dag 5
Mannheim og Speyer

Om morgenen gjør skipet et kort stopp i Mannheim for de som skal på halvdags­utflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Utflukten starter med en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Deretter tar vi kabelbanen ned til gamlebyen og spaserer på brosteinsgater forbi små torg, kirker og andre historiske bygninger.
I mellomtiden har skipet seilt til Speyer og de som har vært på utflukt til Heidelberg kommer om bord igjen her tidsnok for lunsj. Speyer var en viktig by i middelalderen og på riksdagen i Speyer i 1529 møttes kirkens ledere for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka 50 000 mennesker i Speyer og gamlebyen er et hyggelig sted og rusle rundt og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke er et av verdens best bevarte romanske kirker og trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Om ettermiddagen kan du bli med reiselederen på spasertur gjennom gamlebyen til den imponerende domkirken. 
Cruiset fortsetter før middag.

Dag 6
Strasbourg 

I dag våkner vi i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå ­fredens hovedstad. Her ligger både Europa­rådet, Europaparlamentet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske sentrum ligger på øya Grande Île og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. 
Etter frokost er det byrundtur* i Strasbourg med buss og til fots. Vi ser de moderne Europainstitusjonene, bindingsverkshusene i bydelen La Petite France og den gotiske Notre-Damekatedralen. Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg videre på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet.
Kl. 16.00 legger skipet ut på siste etappe av cruiset. I kveld inviterer kapteinen på avskjedscocktail og festmiddag, etterfulgt av musikalsk underholdning i salongen.

Dag 7
Basel

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Basel, hovedstad i den sveitsiske halvkantonen Basel-Stadt. Basel er Sveits’ tredje største by, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sin rikt dekorert fasade, og Spalentor fra 1370 – en av landets vakreste byporter. 
Etter frokost kan du bli bli bedre kjent med Basel med på en byvandring*. Om ettermiddagen er det god tid til å oppleve byen på egen hånd. 

Dag 8
Basel – hjemreise

Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen i Zürich. Kjøreturen tar ca. en time og vi flyr direkte tilbake til Norge med SAS.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter
Dag
Sted
Utfluktspakke
1Amsterdam 
2AmsterdamByvandring
3KölnByvandring
4Koblenz 
 Rüdesheim 
5MannheimUtflukt Heidelberg
 Speyer 
6StrasbourgByvandring
7BaselByvandring
8Basel 

  

MS Crucevita 4*
Rederi: Crucemundo 
Byggeår: 1995, sist renovert 2018 
Lengde: 105 m 
Passasjerer: 110 

Et hyggelig skip i klassisk stil. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, trimrom, sauna, lite bibliotek, og delvis overbygget soldekk. Hyggelig resepsjonsområde med flere sittegrupper og kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Wi-Fi (mot tillegg).
Alle lugarene er utvendige og har to separate senger (som gjøres om til stoler på dagtid), bad med dusj, hårtørrer, minisafe, TV og aircondition. Standardlugarene er ca. 13 m². Lugarene på Main Deck har vanlig vindu, som ikke kan åpnes, mens lugarene på Promenade Deck har fransk balkong.

Priser
Main Deckkr 14 420
Promenade  Deck (fransk balkong)kr 16 330
Enkeltlugar Main Deck*kr 19 580
Enkeltlugar Promenade Deck *kr 24 580

*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall enkeltlugarer)

Utfluktspakke med fem utflukter kr 2 300
 
Prisen inkluderer:
 • Flyreise Oslo–Amsterdam/Zürich–Oslo (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Underholdning om bord  
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis og på utflukter. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.


Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2021.