Julecruise på Rhinen.
Fra Mainz til Mannheim, Speyer, Strasbourg, Rüdesheim og Köln

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Frankfurt
 • Gyldig fra
  22-12-2020
 • Gyldig til
  27-12-2020
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.990,-
Er du lei av alt maset julen bringer med seg? Bli heller med på et hyggelig julecruise, og la andre ta jobben med julemiddagen. Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap, julepyntede byer og den legendariske Loreleiklippen. Cruiset starter i Mainz og ender i Düsseldorf. Underveis besøker vi Mannheim, Speyer, Strasbourg, Rüdesheim og Köln.

Noen høydepunkter:
 • Julemarkedet i Mainz
 • Mulighet for utflukt til Heidelberg
 • Speyer – julemarked og kaiserdom
 • Gamlebyen La Petite France i Strasbourg (UNESCO)
 • Julemarked i Strasbourg – Europas eldste
 • Sjarmerende Rüdesheim (UNESCO)
 • Köln med den imponerende Kölnerdomen (UNESCO)

Program

Dag 1, tirsdag 22. desember
Oslo – Frankfurt – Mainz

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt. Videre med buss til Mainz, hvor skipet venter. Kjøreturen tar en drøy halvtime. Mainz ligger der elven Main munner ut i Rhinen, men er bedre kjent som Johann Gutenbergs hjemby. På museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel – en av de aller første trykte bøkene i verden. Vel fremme i Mainz sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren. Skipet ligger i gangavstand fra gamlebyen, og de som ønsker kan besøke det store julemarkedet foran katedralen. Her får du garantert julestemning. Kjøp en pose med ristede kastanjer og en kopp varm glühwein som du kan nippe til mens du spaserer gjennom markedet. Vi spiser middag om bord og klokken 23.00 kaster skipet loss.

Dag 2, onsdag 23. desember
Mannheim og Speyer

Tidlig om morgenen kommer vi til Mannheim, den nest største elvehavnen i Tyskland. Mannheim er omgitt av flere store industribedrifter, men har en interessant bykjerne kalt die Quadratestadt hvor gateadressene er som på et sjakkbrett. Fra Mannheim tilbys det en halvdagsutflukt* til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. Utflukten inkluderer en omvisning på Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Slottet består av flere bygninger i ulik arkitektonisk stil. I slottets vinkjeller kan du se verdens største vintønne, som rommer over 220 000 liter vin. Etter omvisningen i slottet er det tid til å rusle en tur i gamlebyen på egen hånd.
De som ikke blir med på utflukten til Heidelberg kan besøke julemarkedet i Mannheim. Markedet ligger ved det historiske vannreservoaret Wasserturm, et av byens landemerker, og består av rundt to hundre boder som frister med blant annet glühwein, bratwurst og søtsaker.
Vi returnerer til skipet for lunsj. Mens vi spiser seiler vi mot Speyer, med ankomst et par timer senere. Før middag kan du utforske Speyer på egen hånd. I middelalderen var Speyer en viktig by, og man kan si at den protestantiske kirken ble født her i 1529 da kirkens ledere møttes for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. Byens tusen år gamle katedral står på UNESCOs verdensarvliste og er en av verdens best bevarte romanske kirker. Speyer har også et hyggelig julemarked, som ligger foran den karakteristiske bygningen Alte Münze, med den imponerende keiserkatedralen som bakteppe. Cruiset fortsetter kl. 19.00.

Dag 3, torsdag 24. desember
Strasbourg

Tidlig om morgenen ankommer vi Strasbourg, hovedstaden i den historiske, franske provinsen Alsace. Strasbourg har gjennom historien blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet, og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Den historiske gamle bydelen, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill, og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
Etter frokost kan de som ønsker bli med på en byrundtur*. Fra skipet kjører vi buss forbi de moderne Europa-institusjonene, før rundturen fortsetter til fots gjennom gamlebyen. Vi ser bindingsverkshusene og kanalene i La Petite France og besøker den gotiske Notre Dame-katedralen. Om ettermiddagen er det god tid til å utforske julemarkedet i Strasbourg. Byen har en stolt julemarkedstradisjon og kaller seg for Capitale de Nöel (julens hovedstad). Julemarkedet er Europas eldste, og har flere ganger vunnet pris for å være det beste i Europa. De mange bodene byr på alt fra julepynt og håndverksprodukter til pølser, julekaker og lokale delikatesser.
I kveld er det julaften og kjøkkensjefen har satt sammen en velsmakende festmeny. Mens vi spiser seiler skipet videre.

Dag 4, fredag 25. desember
Rüdesheim og Boppard

Om morgenen ankommer vi den lille vinbyen Rüdesheim am Rhein. Ta en rusletur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse, kjent for sine pittoreske bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Er du av den sporty typen kan du starte første dagen med en spasertur gjennom vinmarkene opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal, hvor den store Germania-statuen står og skuer utover byen og elven.
Skipet seiler videre kl. 15.00. Dagens etappe går gjennom den vakreste delen av Rhinen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Fra skipet har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter. Borgene, slottene og ruinene langs denne delen av elven vitner om en tid da Rhinen var en av Europas viktigste transportårer.
Et par timer senere kommer vi til Boppard, en av de mange små, sjarmerende byene langs denne delen av elven. De som ønsker kan ta en kveldstur i land før middag. Cruiset fortsetter kl. 21.00

Dag 5, lørdag 26. desember
Köln

I dag våkner vi opp i Köln, Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, som kalte byen for Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ble ødelagt, men mange av bygningene har blitt omhyggelig gjenoppbygget. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser, og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost tilbys det en byvandring* med lokalguide. Om ettermiddagen kan du utforske byen videre på egen hånd. Kanskje frister det å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Skipet seiler videre ved midnatt.

Dag 6, søndag 27. desember
Düsseldorf – Frankfurt – Oslo

I løpet av natten legger vi til kai i Düsseldorf. Etter en god frokost tar vi farvel med skipet og kjører til Frankfurt flyplass. Kjøretiden er rundt 2,5 time. Vi flyr med Lufthansa direkte tilbake til Oslo om ettermiddagen.
MS Crucebelle 4*
Rederi: Crucemundo
Byggeår: 2000, renovert 2018
Lengde: 110 m
Passasjerer: 154

Komfortabelt og elegant førsteklasses skip. Om bord er det restaurant, salong med bar og stort soldekk med solsenger og jacuzzi. Te/kaffe-stasjon tilgjengelig på dagtid. Heis mellom, Main, Middle og Upper Deck. Internett mot avgift. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, hårtørrer og safe. Lugarene på Main og Front Deck er 11 m² og har to separate senger (den ene gjøres om til sofa på dagtid). På Main Deck er det et lite vindu høyt på veggen, mens Front deck har et vanlig vindu. Lugarene på Middle og Upper deck er 14 m² og har fransk balkong og to senger som kan  settes sammen til en dobbeltseng.
Priser
Standard lugar, Main Deckkr 11 990
Standard lugar, Front Deckkr 12 490
Deluxe lugar, Middle Deckkr 13 990
Deluxe lugar, Upper Deckkr 14 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
  
Enkeltlugar*, Front Deck fra pris:kr 12 490
  
Utfluktspakke (tre utflukter)kr 1 500

Utflukspakke
Dag
Sted
Utflukt
1Mainz 
2Mannheim SpeyerUtflukt til Heidelberg
3StrasbourgByrundtur med buss og til fots
4Rüdesheim Boppard 
5KölnByvandring
6Düsseldorf 

Alt dette er inkludert: 
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 695 pr. februar 2020 )
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Utfluktspakke (tre utflukter)
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord, men samlet vil prisene være høyere enn ved forhåndskjøp av pakken. I tillegg risikerer du at noen av utfluktene er utsolgt. Tips Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. Forbehold Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2020