Julecruise på Rhinen
Bonn, Koblenz, Rüdesheim, Königswinter og Düsseldorf

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  22-12-2019
 • Gyldig til
  27-12-2019
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.690,-
Er du lei av alt maset julen bringer med seg? Bli heller med på et hyggelig julecruise, og la andre ta jobben med julemiddagen. Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset starter i Bonn og ender i Düsseldorf. Underveis passerer vi den legendariske Loreleiklippen og besøker Koblenz, Rüdesheim og Königswinter. 

Høydepunkter:
 • Julemarkedet i Bonn 
 • Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Dansk julemiddag om bord
 • Königswinter med ruinene av Drachenfels-slottet
 • Julemarkedet i gamlebyen i Düsseldorf
 • Nyt avslappende juledager om bord på populære MS Leonora

Program

Dag 1, søndag 22. desember
Oslo – Bonn

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi direkte med Lufthansa til Frankfurt, og derfra videre med buss til Bonn hvor MS Leonora venter. Bussturen tar omkring to timer. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi i salongen hvor reiselederen har et lite informasjonsmøte og vi får enkel servering. 
Bonn er Vest-Tysklands tidligere hovedstad, men er også kjent som Beethovens fødested. Byen har mange historiske bygninger, deriblant Doppelkirche fra 1151, Godesburg-festningen, rådhuset i barokkstil, Poppelsdorf-slottet, og universitets­bygningen fra 1818 hvor pave Benedict XVI har vært professor.
Skipet ligger i gangavstand fra sentrum og de som ønsker kan besøke byens hyggelige julemarked før middag. Markedet er spredd utover flere torg og gater – her får du garantert julestemning.  Skipet ligger ved kai i Bonn over natten. 

Dag 2, mandag 23. desember
Bonn – Koblenz

Mens vi spiser frokost kaster skipet loss og cruiset begynner. Ved lunsjtid ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Vi legger til kai nær landtungen Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av nytt og gammelt. 
Ta en spasertur i land – langs elven eller i gamlebyen. Julemarkedet i Koblenz hadde siste dag i går, men butikkene langs gå­­gaten er åpne. Alternativt kan du besøke den imponerende festningen Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. For å komme dit tar du gondolbanen som strekker seg tvers over elven. Utsikten på overfarten og fra festningen er fantastisk. 
Skipet blir liggende i Koblenz til neste morgen.

Dag 3, tirsdag 24. desember
Koblenz – Rüdesheim

Vi seiler videre om morgenen og kommer nå til den vakreste delen av Rhinen, kalt Den romantiske Rhinen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Fra skipet har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.
Etter lunsj legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by med bindingsverkshus, omgitt av vinmarker. I dag er det julaften, men før julefreden senker seg rekker vi å ta en tur til byens populære gågate, Drosselgasse, kjent for sine mange kneiper og kafeer. Smak på glüh­wein basert på den lokale vinen, eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffe.
Selve julekvelden byr skipets kokker på tradisjonell dansk julemiddag med and og flæskesteg. Skipet ligger ved kai over natten, og de som ønsker kan besøke en av kirkene i Rüdesheim og delta på julemesse.

Dag 4, onsdag 25. desember
Rüdesheim – Königswinter

Ved frokosttider forlater vi Rüdesheim og setter kursen tilbake nordover på Rhinen. Hvis været tillater det serveres det gløgg på soldekket når vi igjen passerer Loreleiklippen. Utpå ettermiddagen kommer vi til den lille byen Königswinter, som ligger vakkert til ved foten av fjellkjeden Siebengebirge (De syv fjell). Navnet Königswinter oppsto etter at Karl den store ervervet et vinområde ved Drachenfels (Drageklippen) – et av de syv fjellene i Siebengebirge. Drachenfels ble kjent takket være Richard Wagners musikkdrama «Der Ring des Nibelungen». Her fortelles legenden om Siegfried som beseiret dragen som bor i en hule i Drachenfels. Etterpå bader han i dragens blod for å bli usårbar. 
Vi legger til kai nær sentrum. Første juledag er det meste stengt i Tyskland, men ta gjerne en spasertur og nyt stillheten i gatene. Et populært lokalt turmål er utkikks­punktet og kafeen på toppen av Drachenfels, rett nedenfor ruinene av borgen fra 1100-tallet. Veien opp er bratt, men vel fremme belønnes man med en fantastisk utsikt over Rhindalen. Unn deg et glass glühwein på kafeen før du tar fatt på tilbaketuren.

Dag 5, torsdag 26. desember
Königswinter – Düsseldorf

Tidlig om morgenen legger MS Leonora ut på siste etappe av cruiset. I løpet av formiddagen passerer vi Köln og vi har fin utsikt mot byens landemerke, Kölnerdomen. 
Ved 13-tiden ankommer vi Düsseldorf, kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater, hyggelige kneiper og restauranter. I den nye bydelen ruver det futuristiske tårnet, Rheinturm, hvor man fra observasjonsdekket 168 meter over bakken kan beundre utsikten over byen og elven. Julemarkedet i Düsseldorf holder åpent hele romjulen, og består av til sammen syv markeder med forskjellige temaer. Markedene er nærmest sammenhengende og ligger i hovedsak i gamlebyen. Kjøp en pose med ristede kastanjer og et glass varm glühwein som du kan nippe til mens du spaserer gjennom markedene.
Om kvelden er det avskjedsmiddag om bord. Skipet ligger ved kai over natten og de som ønsker kan ta seg en tur i land etter middagen og utforske mer av utelivet i den livlige gamlebyen.

Dag 6, fredag 27. desember
Düsseldorf – Oslo

Etter frokost sier vi farvel til MS Leonora og kjører til flyplassen. Vi flyr med Lufthansa via München, og derfra videre til Oslo med ankomst tidlig kveld.
MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, lite treningsrom, heis og soldekk. Liten salong akterut på øvre dekk med kaffe/te-stasjon. Gratis Wi-Fi (med forbehold om dekning når skipet seiler).
Lugarene er cirka 16m² og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, lite kjøleskap og aircondition. På hoveddekk er det to smale vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har fransk balkong. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.
Pris
Hoveddekkkr 11 690
Midtdekk, fransk balkongkr 12 480
Øvre dekk, fransk balkongkr 13 180
Suite, øvre dekk*kr 15 280
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar, hoveddekk**kr 14 190
Enkeltlugar, midtdekk**kr 14 980

*Kun på forespørsel
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. Begrenset antall lugarer.

Drikkepakke 1 kr 530
Drikkepakke 2 kr 890
Drikkepakken kan kun forhåndsbestilles.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Frankfurt/Düsseldorf–Oslo med ­Lufthansa (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 924 pr. februar 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink
 • Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet
 • Wi-Fi om bord
 • Tips til besetningen om bord (kr 350 pr. person)
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer. Mulig å forhåndsbestille drikkepakke (se mer info under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Drikkepakke
Drikkepakke 1 - kr 530: Husets vin, øl og mineralvann servert i glass til lunsj og middag.
Drikkepakke 2 - kr 890: Husets vin, øl og mineralvann servert i glass mellom kl. 11.00 og 23.00.
Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke. Drikkepakken kan ikke kjøpes om bord.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2019.