Julecruise på Rhinen
Bonn, Rüdesheim, Wiesbaden, Königswinter og Düsseldorf

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  22-12-2018
 • Gyldig til
  27-12-2018
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.970,-

Er du lei av alt maset julen bringer med seg? Bli heller med på et hyggelig julecruise, og la andre ta jobben med julemiddagen. Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset starter i Bonn og ender i Düsseldorf. Underveis passerer vi blant annet den legendariske Lorelei-klippen og besøker Rüdesheim, Wiesbaden og Königswinter.

Høydepunkter:
 • Bonn – Beethovens fødeby
 • Julemarkedet i vinbyen Rüdesheim
 • Julaften i Wiesbaden
 • Dansk julemiddag om bord
 • Königswinter med ruinene av Drachenfels-slottet
 • Gamlebyen i Düsseldorf
 • Elegant, førsteklasses skip

Program

Dag 1, lørdag 22. desember
Oslo – Bonn

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig på morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa til München, og derfra videre til Köln-Bonn flyplass, hvor vi lander midt på dagen. Fra flyplassen er det busstransport til Bonn hvor MS Leonora venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord, før vi møtes til en velkomstdrink og informasjonsmøte i salongen.
Bonn er Vest-Tysklands tidligere hovedstad, men er også kjent som Beet­hovens fødested. Byen har mange historiske bygninger, deriblant Doppel­kirche fra 1151, Godesburg-­festningen, rådhuset i barokkstil, Poppelsdorf-­slottet og den store uni­versitets­bygningen fra 1818 hvor pave Benedict XVI har vært professor. Siden vi ankommer Bonn relativt tidlig på ettermiddagen har vi tid til å ta en kort spasertur i byen, og besøke julemarkedet som er åpent til kl. 21.00.
MS Leonora ligger ved kai i gåavstand fra både markedet og den gamle bydelen.
Om kvelden får vi servert en deilig fire-retters velkomstmiddag om bord. Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 2, søndag 23. desember
Rüdesheim

Vi ankommer Rüdesheim like etter lunsj og skal besøke byens berømte Nasjonenes julemarked, som omfatter mer enn 150 boder. Dette er julemarkedets siste dag, så her er det nok travelt med alle som skal gjøre unna siste innkjøp før jul. Rüdesheims gamle bydel danner rammen rundt julemarkedet og skaper en magisk atmosfære. Foruten de mange bodene med mange ulike varer, kan man spise og drikke på et utall av små fortauskafeer og hyggelige weinstuben. Smak på den lokale vinproduksjonen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.
Etter middag kan vi ta en kveldstur i land for å nyte atmosfæren blant de pittoreske bindingsverkshusene i byens sjarmerende hovedgate, Drosselgasse. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 3, mandag 24. desember
Rüdesheim – Wiesbaden

I dag er det selveste julaften. Mens vi spiser frokost seiler vi videre oppover Rhinen, til Wiesbaden, hovedstaden i delstaten Hessen. Ankomst midt på dagen. Vi lar julefreden senke seg og hygger oss i skipets salong med julegløgg og julegodt om ettermiddagen.
Selve julekvelden byr på en tradisjonell dansk julemiddag med and og flæskesteg, med alt som hører til – intet er spart på. De som ønsker å delta på julemesse, har mulighet til det, enten på formiddagen eller ettermiddagen. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 4, tirsdag 25. desember
Wiesbaden – Königswinter

Tidlig om morgenen forlater vi Wiesbaden og setter kursen tilbake nordover på Rhinen. Vi seiler nå gjennom den vakreste delen av Rhinen, som kalles Den romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra skipet har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter. Ved lunsjtider passerer vi Koblenz og land­tungen Deutches Eck (Det tyske hjørnet), hvor Mosel renner ut i Rhinen. Her står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.
Utpå ettermiddagen kommer vi til den lille byen Königswinter, som ligger vakkert til ved foten av fjellkjeden Siebengebirge (De syv fjell). Navnet Königswinter oppstod etter at Karl den store ervervet et vinområde ved Drachenfels (Drageklippen) – en av de syv fjellene i Siebengebirge. Drachenfels ble spesielt kjent gjennom Richard Wagners musikkdrama Der Ring des Nibelungen. Her fortelles legenden om Siegfried som beseirer dragen som bor i en hule i Drachenfels. Etterpå bader han i dragens blod for å bli usårbar.
Vi legger til kai nær sentrum og de som ønsker kan ta en spasertur i byen før middag.

Dag 5, onsdag 26. desember
Königswinter – Düsseldorf

I formiddag skal vi ta Königswinter i nærmere øyesyn. På en høyde bak byen troner restene av et slott fra 1100-tallet. Vi besøker ruinene av  slottet, samt den katolske kirken St. Remigius. Retur til skipet for lunsj.
Mens vi spiser legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord før vi ankommer Düsseldorf kl. 18.00. Byen er kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater og hyggelige kneiper og restauranter. Etter avskjedsmiddagen om bord kan du ta en kveldstur i gamlebyen på egen hånd, eller sammen med reiselederen. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 6, torsdag 27. desember
Düsseldorf – Oslo

Etter en god frokost sier vi farvel til MS Leo­nora og kjører til flyplassen. Vi flyr med Lufthansa via München (flybytte), og derfra videre til Oslo med ankomst tidlig kveld.
MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong og bar, treningsrom og massasje, og delvis overbygget soldekk med jacuzzi. Det er heis mellom alle dekkene. Gratis Wi-Fi, men med forbehold om dekning når skipet seiler.
Lugarene er cirka 16m² og har dobbeltseng eller to enkeltsenger, bad med dusj, hårtørrer, minisafe, TV, minbar og aircondition. Alle lugarene er utvendige. På hoveddekk er det to smale vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har fransk balkong.
Pris
Hoveddekkkr 10 970
Midtdekk, fransk balkongkr 11 680
Øvre dekk, fransk balkongkr 12 190
Suite, øvre dekk*kr 13 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
Tillegg for enkeltlugar**kr 2 500

*Kun på forespørsel
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. Begrenset antall lugarer.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Bonn/Düsseldorf–Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 909 pr. mars 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink og kanapeer
 • Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer (det er mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Tips til skipets mannskap
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2018.