Fire land langs Rhinen. Venteliste
Elvecruise i luksusklassen med AmaWaterways

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  24-09-2018
 • Gyldig til
  01-10-2018
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  27.435,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Nyt det gode liv om bord på luksuriøse MS AmaStella mens vi seiler fra sjarmerende Amsterdam i Nederland, gjennom den maleriske Rhindalen i Tyskland, til Strasbourg i Frankrike, før cruiset ender i Basel i Sveits

Høydepunkter:
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Romantiske Rhindalen
 • Vinbyen Rüdesheim og Loreleiklippen
 • Historiske Heidelberg 
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Seil med luksuriøse MS AmaStella
 • Utflukter og drikkevarer inkludert

Program

Dag 1, mandag 24. september
Oslo–Amsterdam

Fly fra Oslo lufthavn til Amsterdam. Transport til MS AmaStella, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord på det luksuriøse skipet. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten. De som ønsker kan ta en tur i land for å utforske byens natteliv etter middag.

Dag 2, tirsdag 25. september
Amsterdam

Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Kanalene, som går på kryss og tvers gjennom sentrum, danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av mange elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Er du kunstinteressert er det mange fristelser. Van Gogh-museet huser verdens største samling av verker av Vincent Van Gogh, og et par kvartaler unna ligger Rijksmuseum med kunstskatter av Vermeers, Rembrandt og andre mestere. 
Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og byrundturen etter frokost starter derfor med et kanalbåtcruise gjennom sentrum av byen. Deretter fortsetter rundturen både til fots og med buss, før vi returner til skipet for lunsj. Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord.

Dag 3, onsdag 26. september
Köln

Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Byrundturen i Köln går gjennom den gamle bydelen, og inkluderer selvfølgelig besøk i katedralen. Alternativt kan du bli med på en sykkeltur langs Rhinen gjennom historiske Stadtgarten, eller besøk en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet. Skipet seiler videre om ettermiddagen.

Dag 4, torsdag 27. september
Rüdesheim

Vi befinner oss nå i området som kalles «Den romantiske Rhinen» og som står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.
Utpå ettermiddagen kommer vi til Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Etter ankomst kan du enten bli med på en utflukt hvor vi tar taubanen opp til Niederwald Denkmal, hvor det er storslått utsikt over dalen. Eller bli med på en sykkeltur langs vinmarkene. De som vil kan besøke Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter, noen fra helt tilbake til 1700-tallet.  Før vi seiler videre anbefaler vi at du tar en spasertur gjennom Rüdesheims livlige hovedgate, Drosselgasse. Her ligger det mange små vinbutikker, kafeer og barer. Smak på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.

Dag 5, fredag 28. september
Mannheim

Fra Mannheim kan du velge mellom tre utflukter. To av de går til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. Et av byens landemerker er broen fra 1788 med en broport fra middelalderen. Den første Heidelberg-utflukten inkluderer besøk i Heidelberg slott og gamlebyen. Ønsker du en mer aktiv utflukt kan du bli med på en vandretur langs Philosophenweg – en gangvei som går oppover sørsiden av Heiligenberg. Navnet stammer fra Romantikken da universitetsprofessorer og filosofer vandret her for å finne inspirasjon, men sikkert også for å beundre utsikten over dalen og Neckar. 
Den tredje utflukten fra Mannheim går til Speyer, en av Tysklands eldste byer, best kjent for sin store romanske katedral, en såkalt Kaiserdom (keiserkatedral).  

Dag 6, lørdag 29. september
Strasbourg

Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourg er den største byen i den franske provinsen Alsace, og er best kjent for sin sjarmerende gamleby, La Petite France, som ligger på en øy i elven Ill. La Petite France har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
Vi blir med på en byrundtur som går både med buss og til fots. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre Dame-katedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Alternativt tilbys det en sykkeltur gjennom byen og Parc de l’Orangerie.

Dag 7, søndag 30. september
Breisach

Cruiset fortsetter langs grensen mellom Frankrike og Tyskland, til den tyske byen Breisach på Rhinens østbredde. Fra Breisach kan du velge mellom tre utflukter. Gå tilbake i tid med en utflukt til den sjarmerende lille, franske byen Riquewihr. Byen unnslapp store ødeleggelser under andre verdenskrig, og fremstår omtrent slik den var på 1500-tallet. På byvandringen kan du beundre den historiske arkitekturen, de omkringliggende vinmarkene og severdigheter som Dolderporten. Alternativt tilbys det en utflukt til Freiburg, som ligger i regionen Breisgau i den vestlige utkanten av Schwarzwald. Byen ble grunnlagt i 1120 og er hjem til Freiburg Münster, en gotisk katedral som sies å ha verdens vakreste spir. For de aktive tilbys det også en sykkeltur i området rundt Breisach.
Dagen og et begivenhetsrikt cruise avsluttes med avskjedsmiddag om bord. 

Dag 8, mandag 1. oktober
Basel–Oslo

Ankomst Basel tidlig om morgenen. Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo med KLM via Amsterdam.
MS AmaStella 5*
Rederi: AmaWaterways
Byggeår: 2016
Lengde: 135 m
Passasjerer: 156

Elegant skip med to restauranter (hovedrestaurant og spesialrestaurant), salong, treningsrom, frisør, massasje, heis og oppvarmet basseng på soldekket. Gratis Wi-Fi. 
Lugarene er romslige og har bad med dusj, hårtørrer, minisafe og aircondition. TV med engelskspråklige TV-kanaler, filmer og musikk­bibliotek. Badekåpe og tøfler til utlån. Gratis vann på flaske, som fylles på daglig. Majoriteten av lugarene har to balkonger (fransk balkong og balkong med sitteplasser). Lugarene på nedre dekk (Piano Deck) har kun vindu. 
Pris
Kategori Dkr 27 435
Kategori CAkr 31 990
Kategori BBkr 34 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
Pris for enkeltlugar på forespørsel.
 
Lugarkategorier:
 • Kategori D: Nedre dekk (Piano Deck). Cirka 15 m². Vindu som ikke kan åpnes.
 • Kategori CA: Midtdekk (Cello Deck). Cirka 16 m². Fransk balkong.
 • Kategori BB: Midtdekk (Cello Deck). Cirka 19 m². Fransk balkong og balkong med sitteplasser.
 
Alt dette er inkludert i prisen:
 • Fly Oslo–Amsterdam/Basel–Oslo med KLM (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste, inkludert velkomstmiddag, «La Chaine des Rôtisseurs-middag», kapteinens gallamiddag
 • Mulighet for å spise forskjellige steder på skipet, deriblant The Chef’s Table med spesialmeny
 • Tapas, smørbrød og forfriskninger daglig i salongen
 • Ubegrenset med utvalgte viner, øl og mineralvann til lunsj og middag
 • Musserende vin og nypresset juice til frokost
 • Daglig cocktailtime med vin, øl, drinker og mineralvann 
 • Utflukter i alle anløpshavnene, inklusive vandre- og sykkelturer
 • Underholdning om bord, matlagingdemonstrasjoner mm.
 • Lån av sykler og gåstaver
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 • Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er 3 euro pr. person pr. dag til Cruise Manager og 12 euro pr. person pr. dag til resten av besetningen. I tillegg anbefales det å gi én til to euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Med forbehold om endringer i reiseruten og dagsprogrammet. Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2018.
Her kan du se video om reisen.
Merk at vårt skip ikke er med i videoen, men det er lik standard som de du ser: