Skip to main content
Image: Rådhuset i Basel. Bygget mellom 1504 og 1514.

Fire land langs Rhinen - Sveits, Frankrike, Tyskland og Nederland

Seil på eventyrlige Rhinen og opplev fire land – Sveits, Frankrike, Tyskland og Nederland. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Basel og ender i Amsterdam. Underveis besøker vi Strasbourg, Mannheim, Mainz, Rüdesheim, Koblenz og Köln. Det blir også mulighet for et besøk i Heidelberg.

Høydepunkter

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Kanalbyen Amsterdam


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Basel

  Du møter reiseleder fra Vista Travel på Oslo Lufthavn og sammen tar vi direktefly til Zürich. Videre med buss til Basel hvor skipet venter. Vi kan sjekke inn fra kl. 16.00. Skipet ligger ved kai i Basel over natten.

  Oslo - Basel
 • Dag 2: Basel

  Basel er hovedstad i den sveitsiske halvkantonen Basel-Stadt. Byen er Sveits’ tredje største, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sin rikt dekorert fasade, og Spalentor fra 1370 – en av landets vakreste byporter.
  Etter frokost kan du bli bedre kjent med Basel på en byvandring*. Om ettermiddagen er det tid til å oppleve byen på egen hånd. Klokken 18.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning.

  Basel
 • Dag 3: Strasbourg

  I dag våkner vi i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europarådet, Europaparlamentet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske sentrum ligger på øya Grande Île og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
  Etter frokost er det byrundtur* i Strasbourg med buss og til fots. Vi ser de moderne Europainstitusjonene, bindingsverkshusene i bydelen La Petite France og den gotiske Notre-Damekatedralen. Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Strasbourg
 • Dag 4: Mannheim – Mainz

  Vi ankommer Mainz ved frokosttider. Mannheim er utgangspunkt for en halvdags bussutflukt* til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sin vakre beliggenhet ved elven Neckar og sitt godt bevarte historiske sentrum. På en høyde bak gamlebyen ligger ruinene av Heidelberg slott. Besøket i Heidelberg starter på slottet som har bygninger fra ulike tidsperioder og byggestil. I slottets vinkjeller kan du se verdens største vinfat som rommer hele 220 000 liter. Etter besøket i slottet kan du utforske denne romantiske byen på egenhånd. Ta en spasertur gjennom sentrum som oser av historie. Byens hovedgate (Hauptstrasse) er en av Europas eldste gågater og også blant de lengste, med sine 1.8 km.  Retur til skipet for lunsj og vi seiler videre mens vi spiser. I 18.30-tiden ankommer vi Mainz. Mainz er kanskje best kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg ble født her i cirka 1400, og på museet som bærer hans navn er verdens eldste trykksak, Gutenbergs bibel, utstilt. Skipet ligger ved kai i Mainz over natten og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

  Mannheim – Mainz
 • Dag 5: Rüdesheim og Koblenz

  Vi seiler fra Mainz tidlig på morgenen. Etter snaut to timer ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse, kjent for sine pittoreske bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.  Cruiset fortsetter midt på dagen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.  Ved 16.30-tiden kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Skipet seiler videre i 21.30-tiden og har et stopp for natten i Andernach.

  Rüdesheim og Koblenz
 • Dag 6: Köln

  Vi ankommer Köln ved frokosttider. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölner­domen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på ­UNESCOs verdensarvliste siden 1996.
  Bli med på en byvandring* for å lære mer om denne interessante byen. Turen ender foran Kölnerdomen. Etterpå har du tid til å utforske katedralen og byen videre på egen hånd. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet?
  Om ettermiddagen fortsetter cruiset. I kveld er det kapteinens avskjedscocktail og festmiddag om bord.

  Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  I løpet av formiddagen legger skipet til kai i Amsterdam. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.
  Etter frokost er det byvandring* gjennom Amsterdams historiske sentrum. Etter lunsj har du god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Skipet ligger ved kai over natten.

  Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam - Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet og setter kursen mot flyplassen. Fly tilbake til Norge.

Prisoversikt

Main Deck kr 14 980
Promenade  Deck (fransk balkong)     kr 16 580
Enkeltlugar Main Deck* kr 19 980
Enkeltlugar Promenade Deck * kr 24 580


*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall enkeltlugarer)

Utfluktspakke med fem utflukter kr 2 300

Prisen inkluderer:
- Flyreise Oslo–Zürich/Amsterdam–Oslo (fly fra andre byer på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter 
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Velkomst- og avskjedscocktail
Underholdning om bord  
Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
Utfluktspakke (fem utflukter)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring 

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det.
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.
Program utflukter
 

  Dag   Sted Utfluktspakke
1 Basel  
2 Basel Byvandring
3 Strasbourg Byrundtur med buss og til fots
4 Mannheim Utflukt til Heidelberg
  Mainz  
5 Rüdesheim  
  Koblenz  
6 Köln Byvandring
7 Amsterdam Byvandring
8 Amsterdam       
     

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2022.

Bildegalleri