Blomstercruise i Nederland - møt våren i tulipanens land
Utflukter inkludert

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Nederland
 • Gyldig fra
  22-04-2021
 • Gyldig til
  27-04-2021
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.790,-
Et blomstercruise på nederlandske elver og kanaler er en fin måte å ønske våren velkommen. Nederland er kanskje best kjent for tresko, tulipaner, vindmøller og ost, men landet har mye mer å by på. På denne tiden av året er de store tulipanjordene et fargerikt skue det ikke finnes maken til. Sjarmerende Amsterdam, blomsterauksjon i Alsmeer og den verdensberømte blomsterparken Keukenhof er noe av det du kan se frem til på denne turen.

Høydepunkter:
 • Fargerike tulipanmarker
 • Det store diket Afsluitdijk
 • Blomsterauksjonen i Aalsmeer 
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Arnhem - kjent fra slaget under andre verdenskrig
 • Kanalbyen Amsterdam

Program

Dag 1, torsdag 22. april
Oslo – Amsterdam – Zaandam

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi med KLM direkte til Amsterdam. Fra Schiphol flyplass fortsetter vi med buss til Zaandam hvor MS Leonora venter. Zaandam ligger litt nord for Amsterdam, ved elven Zaan – en bielv til Nordsjøkanalen. Kjøretiden fra flyplassen er rundt tretti minutter. Etter at vi har funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen hvor skipets danske cruisesjef ønsker oss velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. Skipet ligger ved kai i Zaandam over natten.

Dag 2, fredag 23. april
Utflukt til Noord-Holland

Etter frokost drar vi på en utflukt til den nordvestlige delen av Nederland, nærmere bestemt området rundt byen Den Helder i Noord-Holland. Mange av jordene i dette området er på denne tiden av året som et stort, fargerikt lappeteppe. Den sandrike jorden her er perfekt for dyrking av tulipanløk. Det er særlig i de lavtliggende, flate områdene vest og nordvest for Amsterdam hvor de store tulipanmarkene nå er i full blomst. Fra Den Helder fortsetter vi nordøstover til Afsluitdijk, et imponerende stort dike som ble bygget mellom 1927 og 1932. Afsluitdijk er 32 kilometer langt og nitti meter bredt. Da det sto ferdig ble Zuiderzee, som tidligere var en del av Nordsjøen, skilt fra havet og den kunstige innsjøen Ijsselmeer dannet. Vi gjør et stopp ved Afsluitdjik og skuer utover det enorme oppdemmingsprosjektet. 
Et besøk i Nederland er ikke komplett uten at vi ser vindmøller. Vi fortsetter derfor til friluftsmuseet Zaanse Schans. Her ser vi tradisjonelle vindmøller og historiske hus, og får mulighet til å kjøpe ost, treutskjæringer og andre nederlandske produkter. 
Retur til skipet for lunsj.  Om ettermiddagen tar vi det med ro om bord, mens skipet seiler til Wijk bij Duurstede hvor det blir liggende ved kai til neste dag. I kveld inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

Dag 3, lørdag 24. april
Aalsmeer og Keukenhof

I dag står vi opp ekstra tidlig for å dra på utflukt til blomsterauksjonen i Aalsmeer, nær Schiphol flyplass. Her får vi et innblikk i det yrende livet når flere millioner blomster daglig kjøpes og selges. Besøkende spaserer på gangveier flere meter over det travle lagergulvet, hvor små kjøretøy krysser frem og tilbake med forbløffende fart. Blomstene blir øyeblikkelig distribuert og videresendt, og om ettermiddagen er varehuset tomt og klar for ny forsyning som kommer i løpet av natten. 
Fra Aalsmeer går turen videre til blomsterparken Keukenhof – et av de absolutt største høydepunktene på turen. Keukenhof kalles Europas vakreste vårhage og er kun åpen fra midten av mars til midten av mai. Parken dekker 335 mål og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Vi vandrer forbi små dammer og ser blomstertepper med de vakreste tulipaner.
Vi returnerer til skipet og spiser en sen lunsj. Cruiset fortsetter om ettermiddagen og i løpet av kvelden kommer vi til Arnhem.

Dag 4, søndag 25. april
Arnhem

Dagens utflukt starter med en kort busstur fra Arnhem til forstaden Oosterbeek. Her skal vi besøke Airborne Museum Hartenstein, som forteller historien om slaget ved Arnhem og broen over Rhinen. De allierte, under ledelse av general Montgomery, planla i september 1944 et overraskelsesangrep for å ta kontroll over broen ved Arnhem. Planen fikk navnet Operation Market Garden og gikk ut på at mer enn ti tusen engelske og polske fallskjermsoldater skulle lande bak fiendens linjer på jordene ved byen Oosterbeek. Tett tåke forhindret troppene i å nå fram, og angrepet ble knust av tyskerne. Mer enn to tusen soldater ble drept og omkring fem tusen såret. Først 8. april 1945 ble Arnhem befridd av de allierte. Museet om slaget ligger i tidligere Hotel Hartenstein, som var hovedkvarteret for britenes First Airborne Division. Utstillingen omfatter en stor og variert samling av våpen, uniformer og utstyr fra slaget. Fotografier og filmer, samt intervjuer med allierte soldater, er med på å skape et realistisk bilde av hva som skjedde. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen seiler vi til Nijmegen hvor vi ligger i ro for natten. I kveld inviterer kapteinen på festmiddag.

Dag 5, mandag 26. april
Amsterdam

Tidlig om morgenen setter vi kurs mot cruisets siste havn, Amsterdam, med ankomst kl. 13.00. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er med båt, og etter ankomst drar vi på kanalbåtcruise. Skipet ligger ved kai over natten, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

Dag 6, tirsdag 27. april
Amsterdam – Oslo

Et flott elvecruise har kommet til veis ende, og etter frokost har tiden kommet for å si farvel til MS Leonora og hennes besetning. Transport til flyplassen. Vi flyr direkte tilbake til Oslo med KLM.
Program utflukter (inkludert i reisens pris)
 
DagStedInkluderte utflukter
1Zaandam 
2ZaandamNoord-Holland og Zaanse Schans
3Wijk bij DuurstedeAalsmeer blomsterauksjon
  Keukenhof
4ArnhemAirborne Museum
5AmsterdamKanalbåttur
6Amsterdam 


MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv, lite treningsrom, heis og soldekk med jacuzzi. Akterut på øvre dekk er det en liten salong med kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Gratis Wi-Fi. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, minbar og aircondition. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. På midtdekk og øvredekk er det fransk balkong. Standardlugarene er 16 m². Suiten på øvre dekk er 24 m².

Pris
Hoveddekkkr 12 790
Midtdekk (fransk balkong)kr 13 980
Øvre dekk (fransk balkong)kr 14 780
Suite, øvre dekk (kun på forespørsel)kr 16 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 15 790
Enkeltlugar*, midtdekkkr 16 980

*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. 
NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Drikkepakke 1 kr 600
Husets vin, øl og mineralvann til middag (maks to glass per måltid)

Drikkepakke 2 kr 980
Husets vin, øl og mineralvann (servert i glass) mellom kl. 11.00 og 23.00.
Merk: Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.

Flyreiser kan tidligst bestilles 11 måneder før avreise. Vi tar forbehold om økning/senking av priser når fly er bestilt.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Amsterdam t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet
 • Utflukter iht. program med 
 • Vista ­Travels reiseleder
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer. Det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 

Prisene er basert på valutakurser pr. 11. mars 2021.