Nyttårscruise på Donau - fra Regensburg til Wien

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  München
 • Gyldig fra
  27-12-2020
 • Gyldig til
  02-01-2021
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Skip
 • Pris
  fra 13.990,-
Seil inn i det nye året om bord på det elegante førsteklasseskipet MS Treasures. Cruiset går på Donau fra Regensburg – en av Tysklands eldste byer, gjennom den UNESCO-vernede Wachaudalen i Østerrike, til den gamle keiserbyen Wien hvor vi feirer nyttårsaften.

Høydepunkter:
 • Middelalderbyen Regensburg med sin godt bevarte historiske bykjerne
 • Passau
 • Linz
 • Nyttårsaften i den tidligere keiserbyen Wien
 • Førsteklasses skip med hoved­sakelig suiter om bord
 • Drikkevarer og tips er inkludert

Program

Dag 1, søndag 27. desember
Oslo – München – Regensburg

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til München. Videre med buss til Regensburg, hvor MS Treasures venter. Kjøretiden er rundt 1,5 time. Vel fremme sjekker vi inn og finner oss til rette om bord.
Regensburg er en av de eldste byene i Tyskland, og en av de få tyske byene som ikke ble bombet sønder og sammen under krigen. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste og ser omtrent ut som den gjorde på 1500- og 1600-tallet. Regensburgs domkirke regnes for å være en av Tysklands vakreste gotiske kirker. Smale brosteins­belagte gater, Steinerne-broen fra 1100-tallet, og gamle, fargerike murhus bidrar alle til byens unike sjarm.
Før middag kan du ta en rusletur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Skipet ligger ved kai i Regensburg over natten.

Dag 2, mandag 28. desember
Passau

Grytidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en avslappende dag om bord. Bruk tiden til å bli kjent med dine medreisende, les en god bok i salongen eller ta en tur på soldekket for å beundre utsikten til det vakre vinterlandskapet vi glir sakte gjennom. Ved middagstid ankommer vi Passau, som ligger der elvene Donau, Inns og Ilz møtes. Skipet ligger i ro til neste formiddag, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land etter middag.

Dag 3, tirsdag 29. desember
Passau

Passau har en vakker gamleby med smågater og smug rundt det flotte rådhuset. Etter at Passau ble rammet av en storbrann på 1600-tallet, satte italienske arkitekter sitt preg på byen ved å gjenoppbygge den i gotisk og barokk stil. I gamlebyen ligger den imponerende Stefanskatedralen, kjent for å ha et av verdens største kirkeorgler. Etter frokost kan du ta en rusletur i byen på egen hånd. Midt på dagen fortsetter vi vår ferd på Donau. Like etter avgang krysser vi grensen til Østerrike og utpå kvelden ankommer vi Linz, hvor skipet ligger ved kai over natten.

Dag 4, onsdag 30. desember
Linz

Linz er Østerrikes tredje største by og hovedstad i delstaten Oberösterreich. Byen ble grunnlagt av romerne, som kalte den Lentia. De største severdighetene i sentrum er Linzer Schloss (Linz slott) og det store torget Hauptplatz med en imponerende tjue meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723. Byens katedral, også kalt Mariendom, sto ferdig i 1924 og er Østerrikes største kirke med plass til 20 000 mennesker.
Du har hele dagen til å utforske Linz. Ta en rundtur i gamlebyen, se de historiske stedene eller la deg friste i byens julepyntede handlegater. Om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

Dag 5, torsdag 31. desember
Wien

Ved ti-tiden ankommer vi Wien og skipet legger til kai litt utenfor sentrum. Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Langs Ringstrasse, som går rundt sentrum av byen, ligger arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen (Innere Stadt) er det gåavstand mellom Den spanske rideskolen, Albertina-museet, Hofburgpalasset og Stefansdomen. Bli med reise­lederen på en vandretur eller opplev byen på egen hånd.
I desember omskapes Wien til en stemningsfull juleby hvor gatene er opplyst av lamper i tusentall. De fleste av julemarkedene byen er kjent for stenger før julaften, men markedet foran Belvedere-palasset holder åpent helt til nyttårsaften. Romjulsmarkedet foran det elegante barokkslottet er som et magisk eventyrland. Her lokker rundt førti salgsboder med pyntegjenstander og kulinariske delikatesser. Kjøp en pose med ristede kastanjer og en kopp glühwein som du kan nippe til mens du spaserer gjennom det stemningsfulle markedet.
I kveld er det nyttårsaften og i Wien har de en spesiell tradisjon: Wiener Silvesterpfad. Dette er en tolv timers gatefest med musikk, dans og latter. Festen starter kl. 14 og strekker seg gjennom gamlebyen fra Statsoperaen til rådhuset. Langs ruten er det underholdning, levende musikk og gratis dansetimer hvor du kan lære wienervals.
Nyttårsfeiringen om bord starter i skipets festpyntede restaurant. Her får vi servert en utsøkt nyttårsmiddag, før vi går inn i 2021 med musikk, dans og bobler i glasset. Ved midnatt ringer den store klokken i Stefansdomen inn det nye året før fyrverkeri lyser opp himmelen over den tidligere keiserbyen.

Dag 6, fredag 1. januar
Wien

Etter gårsdagens festivitas er det deilig å ha en rolig morgen. Tilbring dagen om bord eller utforsk Wien videre i ditt eget tempo. Et besøk til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, anbefales. Ta gjerne også en pause på en av byens elegante kafeer og smak på Sachertorte, Wiens berømte kulinariske spesialitet.

Dag 7, lørdag 2. januar
Wien – Oslo

I dag må vi tidlig opp for å bli kjørt til flyplassen. Vi flyr fra Wien med Lufthansa via Frankfurt tilbake til Oslo.

MS Treasures 4*+
Rederi: 
Viva Cruises
Byggeår: 2011
Lengde: 110 m
Passasjerer: 104

Elegant førsteklasses skip med restaurant, bistro, salong med bar og dansegulv, lite trimrom, suvenirbutikk og soldekk. Det er heis mellom midtdekk og øvre dekk.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, minibar, safe, iPod-dockingstasjon, og aircondition. Lugarene på Emerald Deck (nedre dekk) er 15 m² og smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. På Ruby Deck (midtdekk) og Diamond Deck (øvre dekk) er det kun suiter med  fransk balkong. Suitene på Ruby Deck er 23 m², mens suitene på Diamond Deck er 30 m².

Pris
Emerald Deck (nedre dekk)kr 13 990
Suite, Ruby Deck (midtdekk)kr 18 990
Suite, Diamond Deck (øvre dekk)kr 24 790
Pris pr. person i delt dobbeltlugar/suite
Enkeltugar*, Ruby Deck (midtdekk)kr 30 790

* Suite brukt som enkeltlugar
Det er et fåtall lugarer tilgjengelig som enkeltlugar.

Alt dette er inkludert:
 • Fly–Oslo–München/Wien–Oslo med Lufthansa
 • Flyskatter (kr 711 pr. januar 2020)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, vann, kaffe og te, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Vann, mineralvann og øl i minibaren
 • Wi-Fi
 • Tips til skipets mannskap
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2020.