Luksuscruise på Nilen. Femstjerners cruise fra Kairo til Aswan
En unik reise på verdens lengste elv. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Egypt
 • Gyldig fra
  19-04-2019
 • Gyldig til
  04-05-2019
 • Varighet
  16 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 37.980,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Egypt er et fascinerende land med mange kulturskatter og monumenter fra oldtiden. På denne unike turen seiler vi på Nilen fra Kairo og sørover til Aswan i Øvre Egypt. En reise med store kontraster, gjennom et område som svært få turister i nyere tid har hatt anledning til å besøke. De fleste kjenner til Kairo, Luxor og Aswan – de store turiststedene. Dit skal naturligvis vi også, men du får i tillegg oppleve mange andre arkeologiske perler fra oldtiden langs den mektige elven. Vi ser hverdagslivet langs elvebredden, og får et innblikk i den egyptiske folkesjelen hvor lite har forandret seg gjennom tidene. Bli med på en reise i faraoenes kjølvann, gjennom dynastihistorien som startet for over fem tusen år siden. 

Høydepunkter:
 • Kairo med Det egyptiske museet
 • Pyramidene og sfinksen i Giza
 • Dahshur-pyramidene
 • Gravene i Beni Hassan
 • Amarna – farao Akhenatons by
 • Abydos tempelet
 • Dendra-tempelet – et av Egypts best bevarte templer
 • Luxor med Kongenes dal og Karnak-tempelet
 • Philae-tempelet i Aswan

Program

Dag 1, fredag 19. april 
Oslo – Kairo

Du møter en representant fra Vista Travel på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med Turkish Airlines via Istanbul, og lander i Kairo om kvelden. Etter at innreiseformalitetene er unnagjort møter vi vår lokale, norsktalende reiseleder og kjører til kaien hvor Mövenpick MS Sunray venter. Vi sjekker inn og får servert et lett kveldsmåltid i salongen eller lugaren før vi går til ro. Skipet ligger ved kai i Kairo de to neste nettene.

Dag 2, lørdag 20. april
Kairo 

Vi starter dagen med et besøk i Det egyptiske museet – et innholdsrikt museum med verdens største samling av antikke funn – alt fra mumier, klær, smykker og statuer. Det er umulig å se alt, men et av høydepunktene er skattene fra Tutankhamons grav, som ble funnet i Kongenes dal i 1922. Deretter fortsetter vi til den vakre Rifai-moskeen, før vi spiser lunsj i Al Azhar-parken med utsikt over historiske Kairo. Om ettermiddagen besøker vi den yrende Khan El Khalili-basaren, en labyrint av korridorer med over ni hundre boder og butikker. Her kan du virkelig få satt dine pruteegenskaper på prøve. Retur til skipet for middag og underholdning.

Dag 3, søndag 21. april
Utflukt til Memfis og pyramidene i Giza

Etter frokost fortsetter vi vårt historiske eventyr med utflukt til antikkens hovedstad Memfis, cirka tretti kilometer sør for Kairo. Vi besøker gravsteder og pyramider fra oldtidens Egypt i Sakkara og Dahshur, og ser den såkalte trappetrinnpyramiden – en av de første pyramidene. Vi går inn i et gravkompleks, og får et innblikk av hvordan livet artet seg for 4500 år siden. Etter lunsj på en lokal restaurant fortsetter turen til Giza hvor pyramidene befinner seg. Kheopspyramiden ble bygget som et gravkammer for farao Kheops rundt 2550 f. Kr, og er den eneste av verdens syv underverker som fremdeles finnes. Ikke langt unna ligger den mystiske sfinksen, et av Egypts mest kjente monumenter. Tilbake om bord er det middag etterfulgt av kapteinens velkomstcocktail.

Dag 4, mandag 22. april
Kairo – Beni Suef

Skipet kaster loss om morgenen og cruiset begynner. Nyt dagen på dekk og få med deg livet langs den mektige elven. Vi ser bøndene jobbe på åkrene på gamle måten med okser som trekker redskapen, og kvinnene som vasker klær eller tar oppvasken ved bredden. Skipet seiler hele dagen før vi legger til kai i Beni Suef for natten. 

Dag 5, tirsdag 23. april
Beni Suef – Minya

Vi fortsetter vår seilas sørover, og tilbringer nok en avslappende dag om bord. Det er fascinerende å se på hverdagslivet som går sin vante gang langs leia. Om kvelden kommer vi til Minya hvor vi skal ligge i ro de to neste nettene.

Dag 6, onsdag 24. april
Utflukt til Tuna el Gebel, Ashmunein og Beni Hassan

Etter frokost drar vi på utflukt til Tuna El Gebel på Nilens vestbredd. Den lille byen ligger rett ved ørkenen i ytterkanten av det frodige området som strekker seg langs Nilen. Her besøker vi et stort gravanlegg bestående av et nettverk av katakomber med mumier av hellige dyr. Vi går ned i katakombene og ser mumifiserte bavianer og ibiser. 
Videre til Ashmunein, oldtidens Hermopolis, som består av en rekke vakre monumenter, deriblant restene av visdomsgudens Tots tempel. Han blir ofte framstilt som en mann med ibishode. På vår omvisning ser vi også kapellet som er bygget over graven til prestefamilien Petosiris. Retur til skipet for lunsj. 
Ettermiddagen er viet Beni Hassan, et interessant gravområde på Nilens østbredd. Her er det totalt 39 graver fra Mellomrikets tid (cirka 1800 f. Kr.), men kun fire er åpne for offentligheten. Vi besøker gravene som er kjent for sine naturtro og godt bevarte avbildninger av mennesker og dyr. Om kvelden er det folkloreshow om bord.

Dag 7, torsdag 25. april
Amarna og videre til Assyut

Tidlig om morgenen seiler vi til Amarna, hvor vi skal se restene av farao Akhnaton hovedstad. Akhnaton var farao i Det nye riket, rundt 1300 år f.Kr., og er best kjent for at han innførte monoteismen og forbød dyrking av andre guder enn solguden Aton. På kun fem år fikk Akhnaton og han hustru Nefertiti bygd Amarna, som ble Egypts nye hovedstad. Byen ble imidlertid forlatt etter Akhatons død og hoffet flyttet tilbake til Teben (Luxor). Da Akhnatons sønn, Tutankhamon, kom til makten, var Amon og de gamle gudene solid gjenetablert. På vår omvisning i Amarna besøker vi noen gravene og ser restene av Akhnatons og Nefertitis palass, samt det lille og store Atontempelet. 
Ved lunsjtid fortsetter cruiset sørover, og i løpet av ettermiddagen passerer vi prins Tawadrous kloster. Vi gjør et kort stopp slik at vi kan beundre det flotte bygget fra rekka, og guiden forteller litt om klostervirksomheten i Egypt. Om kvelden kommer vi til Assyut hvor skipet ligger i ro til neste morgen. 

Dag 8, fredag 26. april
Assyut – Sohag

Etter noen innholdsrike dager tettpakket med historie og kultur, er det godt å tilbringe en rolig dag om bord på skipet. Nyt været på soldekk mens vi seiler til Sohag hvor vi ligger ved kai over natten.

Dag 9, lørdag 27. april
El Balyana, Abydos og videre til Qena

Vi seiler den korte strekningen til El Balyana, og drar på utflukt til oldtidsbyen Abydos – et av høydepunktene på turen. Under farao­tiden var Abydos et av de helligste stedene i oldtidens Egypt. Dette var stedet der gudene kunne bevege seg mellom jorden og gudeverdenen. Alle egypterne drømte om å reise hit en gang i livet, eller symbolsk i neste liv. Tempelet til Seti I, best kjent som Det store tempelet i Abydos, er svært imponerende og godt bevart. En lang liste av faraoer er inngravert på en mur ved tempelet – kjent som Abydoslisten. Den viser kartusjnavnene til de mange faraoer, fra Narmer og frem til Seti selv. Vi seiler videre ved lunsjtid og legger til kai for natten i Qena.

Dag 10, søndag 28. april
Dendera og videre til Luxor

På den andre siden av elven for Qena ligger Dendera med et av Egypts best bevarte tempelkomplekser. I kjærlighetsgudinnen Hathors tempel fra det første århundret før vår tidsregning ser vi blant annet relieffet av Kleopatra med sønnen Cæsarion, som hun fikk med Julius Cæsar. Vi ser også en kopi av verdenskjente zodiaken, hvis original finnes på Louvre-museet i Paris. Tilbake om bord spiser vi lunsj mens trossene kastes og cruiset fortsetter. Om kvelden kommer vi til Luxor hvor vi skal ligge i ro de to neste nettene.

Dag 11, mandag 29. april
Luxor

I dag skal vi på utflukt til vestbredden av Nilen, stedet hvor solen går ned, og som i oldtiden ble betraktet som de dødes land. På denne siden av elven ble faraoene gravlagt i Kongenes dal. De drøyt seksti gravene som ligger her langt inni ørkenen er omkring 3500 år gamle. Vi besøker to av de flotteste. På veggene i gravkamrene er dødsbøkene innrisset og malt. De skulle hjelpe faraoene med å finne veien til deres neste liv. Det var her i Kongenes dal at farao Tutankhamons grav ble funnet av den engelske arkeologen Howard Carter i 1922. På vei tilbake til Luxor gjør vi et stopp ved Deir El Medina, som var gravplassen til faraoenes arbeidere. Om kvelden spaserer vi fra skipet til Luxortempelet, som ligger i sentrum av byen. Ved inngangen til tempelet står det en høy obelisk. Opprinnelig var det to obelisker, men den ene ble gitt i gave til Frankrike i 1829 og står i dag på Place de la Concorde i Paris.

Dag 12, tirsdag 30. april
Luxor – Edfu

Etter frokost kjører vi til Karnak­tempelet, et enormt tempelkompleks oppført over en periode på to tusen år. Her er ruiner av tempelbygninger, monumentale inngangspartier, kapeller og andre bygninger. Mer enn sytti faraoer har satt sitt preg på området. Vi returnerer til skipet og cruiset fortsetter.
Om ettermiddagen kommer vi til slusen ved Esna. Det er ofte mange skip som skal passere, så dette kan ta tid. Vel gjennom fortsetter vi til Edfu, der skipet blir liggende ved kai over natten. 

Dag 13, onsdag 1. mai
Edfu, Kom Ombo og videre til Aswan

Om morgenen besøker vi Edfu-tempelet,  tilegnet guden Horus. Dette er et interessant tempel som inneholder flotte relieffer. Vi hører historien om Horus og kampen mot det onde, som er så betydningsfull i hele faraotiden. Cruiset fortsetter sørover, og sent om ettermiddagen kommer vi til Kom Ombo som ligger vakkert til langs elvebredden. Tempelet i Kom Ombo er dedikert to guder; krokodilleguden Sobek, og falkeguden Horus. Her ser vi redskaper som ble brukt på den tiden, og får et innblikk i de gamle egypternes kjennskap til legevitenskap. Tilbake om bord legger skipet ut på siste etappe mot Aswan, med ankomst samme kveld.

Dag 14, torsdag 2. mai 
Aswan

Dagen i dag er viet Aswans severdigheter. Først drar vi for å se den berømte Aswandemningen, et av Egypts viktigste moderne byggverk. Demningen ble påbegynt i 1960 og sto ferdig ti år senere. En konsekvens av demningen var at verdens største kunstige innsjø, Nassersjøen, ble skapt. Deretter besøker vi Philae-tempelet på øya Agilika. Opprinnelig lå tempelet på Philae-øya, men på grunn av oppdemningen av Nilen ble det flyttet, og ligger i dag midt mellom den gamle og nye demningen. Her se vi et Nilometer – et måleinstrument som ble brukt til å føre statistikk over årlige oversvømmelser, Horus’ fødselsrom og Trajans kiosk. 
Om ettermiddagen drar vi på seiltur med en tradisjonell felukk. 

Dag 15, fredag 3. mai
Aswan – Kairo

Etter lunsj sjekker vi ut fra skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr fra Aswan til Kairo hvor vi skal bo den siste natten på et hotell i nærheten av flyplassen. Om kvelden spiser vi en hyggelig avskjedsmiddag. 

Dag 16, lørdag 4. mai
Kairo – Oslo

Vi står opp tidlig og drar til flyplassen. Hjemreise med Turkish Airlines via Istanbul. Ankomst Oslo om ettermiddagen.
Reiseleder
Mohamed Abd el Hameed - norsktalende guide.
Mohamed ble født og vokste opp i Aswan i sørlige Egypt. Hans far lærte seg svensk da han arbeidet sammen med svenske ingeniører i forbindelsen med oppbyggingen og renoveringen av den store Aswandemningen. Han underviste så sine sønner i svensk. 
Mohamed er utdannet egyptolog og har egyptiske guidelisens. På begynnelsen av 2000-tallet arbeidet han mye med norske kunder og ble invitert til Norge ved flere anledninger. Han har eksamen i muntlig norsk fra universitet i Bergen. Mohamed er gift og har en sønn, og bor fortsatt i Aswan. Han er kunnskapsrik, hjelpsom og trivelig, og er en populær guide for skandinaviske gjester i Egypt.
Mövenpick MS Sunray 5*
Rederi: Mövenpick
Lengde: 72 m
Passasjerer: 128
Skipet har et elegant og tradisjonelt design med romslige fellesområder, og holder den høye standarden som det sveitsiske hotellkjeden Mövenpick er kjent for. På soldekk er det et lite basseng og solsenger, i tillegg til et rekreasjonsområde med stoler og bord. Skipet har en restaurant samt en hyggelig salong med bar hvor du kan kjøpe snacks og forfriskninger. 
Alle lugarene er utvendige og cirka 20 m². De har bad med badekar, minibar, hårtørrer, vannkoker, safe, TV og aircondition. Lugarene på dekk 1 har to små vinduer, mens lugarene på dekk 2, 3 og 4 har ett stort vindu. Bortsett fra vindusstørrelsen er lugarene like. Enkelt­lugarene er 15 m².

Pris
Standarlugar, dekk 1kr 37 980
Superiorlugar, dekk 2, 3, 4kr 39 890
Pris pr. person i delt dobbeltlugar/rom
Enkeltlugar*, dekk 1kr 52 980
* Kun på forespørsel
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo-Kairo t/r med Turkish Airlines
 • Fly Aswan-Kairo
 • Flyskatter (kr 2196 pr. august 2018)
 • Visum til Egypt (USD 25)
 • 14 netter cruise i utvendig lugar
 • 1 natt på hotell i Kairo
 • Helpensjon fra frokost dag 2 til frokost dag 15
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til lokalguider og sjåfører
 • Tips til besetningen på skipet
 • Engelsktalende lokalguider 
 • Norsktalende reiseleder i Egypt 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for innreise til Egypt. Passet må være maskin­lesbart og gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Håndskrevet nødpass er ikke gyldig. Visum er inkludert i prisen, men det tas forbehold om nye visumregler hvor man selv må søke om elektronisk visum. 
Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.

Prisene er basert på valutakurser pr. august 2018.