Eventyrlige Egypt med cruise på Nilen. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Egypt
 • Gyldig fra
  07-02-2019
 • Gyldig til
  17-02-2019
 • Varighet
  11 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  22.390,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.
Vi har også tilsvarende reise med avgang i oktober - les om den her.


Egypt byr på et kaleidoskop av unike inntrykk og opplevelser. Her går vi på historisk grunn med fascinerende monumenter fra oldtiden – pyramidene i Giza, Tutankhamons kongegrav og Luxors  imponerende templer. Kulturskattene er mange og folkelivet er fargerikt. Bli med på en reise som kombinerer historisk sus, storslått arkitektur, moderne storby og et elvecruise på Nilen – verdens lengste elv. 

Reiseleder på turen er egyptolog Merit Gabriel.   


Egypts historie strekker seg tilbake til oldtiden og har spilt en viktig rolle i flere perioder. I dag bor det over 80 millioner her og de fleste bor langs Nilen, Nil-deltaet og langs Suezkanalen. Hovedstaden Kairo er en myldrende storby og Afrikas mest hurtigvoksende med over tolv millioner innbyggere – en by full av trafikkaos, yrende folkeliv, eksotiske krydderlukter og ikke minst utallige monumenter, museer og minareter. Så kalles da også byen for «byen med de tusen minaretene». Gamlebyen står i dag på UNESCOs verdensarvliste og Afrikas største basarområde, Khan El Khalili er et paradis for den kjøpe- og pruteglade.

Høydepunkter:
 • Det egyptiske museet i Kairo
 • Pyramidene i Giza
 • Karnak- og Luxortempelet i Luxor
 • Kongenes dal med Tutankhamons kongegrav
 • Elvecruise på Nilen
 • Philae-tempelet i Aswan

Program

Dag 1, torsdag 7. februar
Oslo – Kairo

Du møter vår reiseleder, svenske Merit Gabriel, på Oslo lufthavn tidlig om formiddagen. Sammen flyr vi med Turkish Airlines til Istanbul, og derfra videre til Kairo. Ankomst om kvelden. 
På flyplassen i Kairo blir vi møtt av vår lokalguide og kjørt til Cairo Pyramids Hotel i Giza. Her skal vi bo i tre netter.

Dag 2, fredag 8. februar
Kairo

Vi begynner dagen i sentrum av Kairo med besøk i Det egyptiske museet – et innholdsrikt museum med verdens største samling av antikke funn. Alt fra mumier til klær, smykker og statuer. På vår vandring gjennom museet vil Merit, som er egyptolog, gi oss en innføring i Egypts historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Det er umulig å se alt, men et av de absolutt høydepunktene er skattene fra Tutankh­amons grav, som ble funnet i Kongenes dal i 1922. 
Neste stopp på programmet er Rifai­moskeen, en av Kairos vakreste. Deretter spiser vi lunsj i Al Azhar-parken med utsikt over historiske Kairo. Midler fra Aga Khans kulturfond gjorde det i 2005 mulig å omforme tonnevis av søppelhøyder til en park som har blitt et populært utfartssted for lokalbefolkningen. 
Om ettermiddagen besøker vi Khan El Khalili-basaren, en labyrint av en basar med over ni hundre boder og butikker. Her er det mange sanseinntrykk og gode muligheter til å prøve seg på pruting. 
Om kvelden spiser vi en hyggelig velkomstmiddag på en lokal restaurant. (F, L ,M)

Dag 3, lørdag 9. februar
Sakkara og Giza

Etter frokost begynner vårt historiske eventyr med utflukt til Sakkara og Dahshur, cirka tretti kilometer sør for Kairo. Her besøker vi gravsteder og pyramider fra oldtidens Egypt. Den såkalte trappetrinnpyramiden i Sakkara er verdens eldste steinbygning og en av de første pyramidene som ble bygget. Alt ble ikke perfekt ved første forsøk skal vi se. Vi får høre om hvordan livet artet seg for 4500 år siden og går inn i gravkomplekset. 
Etter lunsj kjører vi tilbake til Giza, hvor de klassiske underverkene, pyramidene, befinner seg. Fra et utsiktsplatå får vi et overblikk over dette utrolige området. Kheops­pyramiden, den største av de tre store pyramidene, ble bygget rundt år 2550 f.Kr og er det eneste av verdens syv underverker som fremdeles finnes.  Å stå ved foten av pyramidene får oss til å innse hvor små vi er, både i størrelse og i historisk perspektiv. Nedenfor pyramidene ligger den mystiske sfinksen, et av Egypts mest kjente monumenter.
Resten av dagen er til fri disposisjon. Om kvelden kan du bli med på en valgfri utflukt for å se det imponerende lyd- og lysshowet ved pyramidene, etterfulgt av middag på Mena House Palace Hotel (ikke inkludert - minimum ti personer). (F, L)

Dag 4, søndag 10. februar
Kairo – Luxor

Om morgenen sjekker vi ut av hotellet og drar til flyplassen for å fly til Luxor. I oldtiden het Luxor Teben, og var landets  hovedstad samt religiøse og seremonielle sentrum. Mer enn en tredjedel av verdens antikke funn ligger her, og Luxor kalles med rette verdens største utendørsmuseum. 
Fra flyplassen kjører vi direkte til ­Karnak, et enormt tempel­kompleks oppført over en periode på to tusen år. Her ser vi ruiner av tempelbygninger, monumentale inngangspartier og andre byggverk. Mer enn sytti faraoer har satt sitt preg på området. Karnak-tempelet var det helligste stedet i oldtiden. 
Etter Karnak sjekker vi inn på Sonesta St. George Hotel i Luxor. Ettermiddagen tilbringer vi ved bassenget eller på terrassen med utsikt over Nilen. Felles middag om kvelden. (F, M)

Dag 5, mandag 11. februar
Luxor og ombordstigning

Tidlig formiddag kjører vi til havnen hvor MS Salima venter. Vi finner oss til rette om bord og spiser lunsj. Om ettermiddagen skal vi på utflukt til vestbredden av Nilen, den siden hvor solen går ned og som i oldtiden ble betraktet som de dødes land. På denne siden av elven ble faraoene gravlagt i Kongenes dal. Før vi kommer dit skal vi se dronning Hatshepsuts gravtempel og de over tre tusen år gamle Memnon­støttene. I Kongenes dal er de drøyt seksti gravene cirka 3500 år gamle. Vi besøker to av de flotteste. På veggene i gravkamrene er dødsbøkene innrisset og malte. De skulle hjelpe faraoene til å finne veien til deres neste liv. Det var i Kongenes dal at Tutankh­amons grav ble funnet av den engelske arkeologen Howard Carter i 1922. De som ønsker kan gå inn i gravkammeret hans. Billett kjøpes på stedet (cirka USD 15). 
Om kvelden spaserer vi fra skipet til Luxortempelet, som ligger i sentrum av byen. Ved inngangen til tempelet står det en høy obelisk i rosa granitt. Opprinnelig var det to obelisker, men den ene ble gitt i gave til Frankrike i 1829, og står i dag på Place de la Concorde i Paris.
Skipet ligger ved kai i Luxor over natten. (F, L, M) 

Dag 6, tirsdag 12. februar
Luxor – Esna – Edfu

Morgenen er til fri disposisjon. Reise­lederen kan gi tips om utflukter, eller du kan utforske Luxor videre på egen hånd. Ved lunsjtid kaster skipet loss og vi nyter en rolig ettermiddag om bord. Fra soldekket skuer vi utover det fascinerende landskapet vi seiler igjennom. Området nærmest elven er grønt og frodig – en skarp kontrast til den rødbrune ørkenen vi skimter bak. Se hvordan folk lever og bor i Nildalen. Hvordan bonden og hans dyr arbeider på markene, og kvinnene vasker klær, kopper og kar i elven. 
Om ettermiddagen kommer vi til Esna-­slusen. Det er mange skip som skal passere, så dette kan ta tid. Men kjedelig blir det ikke. De lokale kremmerne kommer roende ut til skipene og forsøker å selge alt fra egyptiske klesdrakter til fine skjerf og sjal. Vel gjennom slusen fortsetter vi til Edfu, der skipet blir liggende ved kai over natten. (F, L, M)

Dag 7, onsdag 13. februar
Edfu – Aswan 

Etter frokost skal vi besøke Edfu-tempelet, tilegnet guden Horus. Dette er et interessant tempel som inneholder flotte relieffer. Vi hører historien om Horus og kampen mot det onde som er så betydningsfull i hele faraotiden. 
Cruiset fortsetter sørover, og sent om ettermiddagen kommer vi til Kom Ombo. Tempelet i Kom Ombo er dedikert to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Her ser vi redskaper som ble brukt på den tiden og får et innblikk i de gamle egypternes kjennskap til legevitenskap. 
Tilbake om bord legger skipet ut på siste etappe mot Aswan, med ankomst om kvelden. (F, L, M)

Dag 8, torsdag 14. februar
Aswan

Dagen vies Aswans severdigheter. Først drar vi for å se Aswandemningen, et av Egypts viktigste moderne byggverk. Demningen ble påbegynt i 1960 og sto ferdig ti år senere. En konsekvens av demningen var at verdens største kunstige innsjø, Nassersjøen, ble skapt. Innsjøen er oppkalt etter Egypts tidligere president, Gamal Abdel Nasser. Deretter besøker vi Philae-tempelet på øya Agilika. Opprinnelig lå tempelet på Philae-øya, men på grunn av oppdemningen av Nilen ble det flyttet og ligger i dag midt mellom den gamle og nye demningen. Her ser vi et nilometer – et måleinstrument som ble brukt til å føre statistikk over årlige oversvømmelser, Horus fødselsrom og Trajans kiosk. Siste stopp på dagens rundtur er den uferdige obelisken. Den ville ha vært old­tidens største hvis ikke steinblokken hadde fått en sprekk og arbeidet på den ble avsluttet. (F, L, M)

Dag 9, fredag 15. februar
Aswan

Om morgenen sier vi farvel til skipet og drar på seiltur på Nilen med en tradisjonell felukk. Vi ser Aga Khans mausoleum på avstand og besøker Kitchener-øya, eller Den botaniske øya som den også kalles. Deretter sjekker vi inn på Mövenpick Resort Aswan, som ligger på en øy i NIlen. Det blir mulighet til å slappe av ved bassenget før vi om ettermiddagen besøker en nubisk landsby. Vi avslutter dagens program med High Tea på Old Cataract Hotel. Det var her Agatha Christie bodde da hun besøkte Aswan og fant inspirasjon til boken «Mord på Nilen».  Fra det tradisjonsrike hotellet nyter vi utsikten over Elefanphantine-øya og Nilen. (F, High Tea)

Dag 10, lørdag 16. februar
Aswan–Kairo

Vi nyter en herlig formiddag i vakre Aswan. Reiselederen gir tips om hva du kan gjøre, for eksempel en handletur i basarene. Alternativt kan du dra på en valgfri utflukt til Abu Simbel-tempelet, helt sør i Egypt. Tempelet ble bygget av Ramses II – en av Egypts mektigste faraoer gjennom tidene. (Ikke inkludert – må eventuelt bestilles før avreise). 
Om ettermiddagen flyr vi tilbake til Kairo og sjekker inn på et hotell nær flyplassen. Felles middag om kvelden. (F, M)

Dag 11, søndag 17. februar
Kairo–Oslo

Tidlig avreise til flyplassen. Vi flyr med Turkish Airlines via Istanbul, og ankommer Oslo samme ettermiddag. (F)

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Reiseleder
Merit Gabriel


Merit er født og oppvokst i Sverige med egyptisk far og svensk mor. Hun studerte ved Det amerikansk universitet i Kairo, og har cand.philol. i egyptologi og arabisk fra Uppsala universitet. Etter studiene har hun  jobbet ved Middelhavsmuseet i Stockholm, samt vært guide for grupper i Italia og Frankrike, men først og fremst Egypt og Jordan. Hun er godt likt av tidligere gjester, blant annet for sin evne til å være i ett med begge kulturer, sin kunnskap og hyggelige, åpne væremåte.
MS Salima 5*
Byggeår: totalrenovert i 2018
Lengde: 55 m
Passasjerer: 50
Et nyrenovert, elegant skip. Om bord er det restaurant, resepsjon, suvenirbutikk, massasjerom og soldekk med boblebad og solstoler. Det er mulighet for Wi-Fi i fellesområdene. 
Alle lugarene er på 28 m2 og har bad med dusj, hårtørrer, TV, telefon, kaffe/te-koker, safe  og aircondition. Lugarene har store panoramavinduer som kan åpnes. 

Pris
Dobbeltromkr 22 390
Enkeltromkr 26 280

Tillegg for New Wing-rom på Cairo Pyramids Hotel:
 • Dobbeltrom kr 480 pr. person
 • Enkeltrom kr 850

Prisene gjelder pr. person og reise fra Oslo.
Fly fra andre byer enn Oslo på forespørsel.
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Kairo t/r med Turkish Airlines
 • Fly Kairo–Luxor/Aswan–Kairo
 • Flyskatter (kr 2221 pr. juli 2018)
 • Visum til Egypt
 • Seks netter på førsteklassehoteller
 • Fire netters cruise 
 • Frokostbuffet hver dag
 • Seks lunsjer og syv middager 
 • High Tea på Old Cataract Hotel
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til bagasjebærere, lokalguider og sjåfører
 • Tips til besetningen på skipet
 • Engelsktalende lokalguider 
 • Kunnskapsrik reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Valgfrie utflutker
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Valgfrie utflukter
 • Lyd- og lysshow, etterfulgt av middag på Mena House Palace. Kjøpes etter ankomst.
 • Utflukt til Abu Simbel-tempelet kr 2 550

Inngangsbillett til Tutankhamons gravkammer koster rundt USD 15 og kjøpes på stedet. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for innreise til Egypt. Passet må være maskin­lesbart og gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Håndskrevet nødpass er ikke gyldig. Visum er inkludert i prisen, men med forbehold om nye visumregler hvor man selv må søke om elektronisk visum.
Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.

Tollregler
Enkelte gjenstander som elektronisk utstyr, videokameraer o.l. må deklareres ved ankomst til Egypt. Nærmere informasjon om toll og andre regler får du ved Den egyptiske ambassaden i Oslo. 
Prisene er basert på valutakurser pr. juli 2018