Møt våren i Nederland og Belgia.
Elvecruise fra Amsterdam til Rotterdam, Gent, Brussel og Antwerpen. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Nederland
 • Gyldig fra
  27-03-2019
 • Gyldig til
  03-04-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.990,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.
Nyt våren i Nederland og Belgia om bord på førsteklasseskipet MS Crucevita. Cruiset starter og ender i storbyen Amsterdam. I tillegg besøker vi Europas travleste havn –Rotterdam, sjarmerende Gent, Belgias hovedstad Brussel og diamantbyen Antwerpen. Et av høydepunktene er den fantastiske blomsterparken Keukenhof.

Høydepunkter:
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Rotterdam med sin innovative arkitektur
 • Grand Place i Brussel
 • Rubens-malerier i Antwerpen
 • Dordrecht, en av Nederlands eldste byer


Program

Dag 1
Oslo–Amsterdam

Fly fra Oslo direkte til Amsterdam med KLM. Fra Schiphol er det buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Etter middag kan du ta en kveldstur i land på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til Red Light District. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

Dag 2
Amsterdam

Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.
Etter frokost er det guidet byvandring* langs kanalene gjennom Amsterdams historiske sentrum. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen skal vi besøke den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken kalles verdens vakreste vårhage og er kun åpen fra midten av mars til midten av mai. Keukenhof byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyasinter fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Vi vandrer forbi idylliske dammer og ser blomstertepper med de vakreste tulipaner du kan tenke deg.
Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3
Rotterdam

Tidlig om morgenen ankommer vi Rotterdam – Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum og lage en ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskips­lignenede nye markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.
Om morgenen tilbys det en valgfri byvandring. Etter lunsj om bord kan du utforske Rotterdam videre i ditt eget tempo eller bli med på en valgfri utflukt til Delft og Haag. Delft er maleren Vermeers hjemby, men også kjent for produksjon av det vakre hvite og blå Delft-porselenet som kan spores tilbake til 1500-tallet. Haag er Nederlands tredje største by og setet for både kongen, regjeringen, parlamentet, høyesterett og flere internasjonale domstoler. 
Skipet seiler videre om kvelden med kurs for Belgia.

Dag 4
Gent

Den belgiske byen Gent er hovedstad i provinsen Øst-Flandern. I middelalderen var Gent den nest største byen i Nord-Europa etter Paris, takket være den store tekstilproduksjon her. Mye av byens middel­alderarkitektur er intakt, og svært godt vedlikeholdt. Gent er en hyggelig by å rusle rundt i. Gå ikke glipp av St. Bavo­-katedralen, Belfry-klokketårnet, Gravensteen-slottet og den vakre bebyggelsen langs den gamle havnen. 
Vi tilbringer hele dagen i Gent. Om morgenen kan du bli med på en valgfri byvandring. Etter lunsj er det en valgfri utflukt til middelalderbyen Brugge. Det historiske sentrum av Brugge, med smale kanaler og godt bevarte bygninger, har gitt byen en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste.
Cruiset fortsetter kl. 20.00.

Dag 5
Brussel

Mens vi spiser frokost legger skipet til kai i Belgias hovedstad, Brussel, som også er den administrative hovedstaden i EU. I hjertet av den gamle bydelen ligger Grand Place, et av verdens vakreste torg, omgitt av gamle laugshus og byens karakteristiske rådhus. EUs og NATOs hovedkvarterer kjennetegnes av store, moderne bygninger i glass- og stål, men byens mest fascinerende bygg er utvilsomt Atomium, bygget til verdensutstillingen i 1958. Atomium forestiller enhetscellen til krystallisk jern, forstørret 165 milliarder ganger. Byrundturen* i Brussel starter etter frokost og går først med buss  og deretter til fots gjennom  byens historiske sentrum. 
Ettermiddagen er til fri disposisjon. Utforsk Brussel på egen hånd og ta en pause på en av de mange kafeene ved Grand Place. Her er det hyggelig å sitte og se på folkelivet. 
Skipet seiler videre kl. 20.00.

Dag 6
Antwerpen

Vi våkner opp i Antwerpen og har hele dagen til å utforske Belgias nest største by. Etter frokost er det byvandring* med guide. I sentrum av den historiske bykjernen ligger Grote Markt. Dette er byens hovedtorg med den kjente Brabo-fontenen, omkranset av vakre bygninger fra 1500-tallet. Her får vi en følelse av fortidens rikdom – da Antwerpen var Europas viktigste handelsby. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom byen, for så å sendes videre rundt i verden. Antwerpen har fortsatt Belgias største havn. Den flamske maleren Rubens levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i Vår frues katedral kan man se noen av hans mest kjente verker. Vinduer i farget glass og flotte statuer, bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa.
Om ettermiddagen frister det kanskje å besøke et av Antwerpens mange museer. Blant de mest kjent er Rubens hus, MAS museet – beliggende i en bygning som er en attraksjon i seg selv, eller DIVA – det nye diamantmuseet.
Cruiset fortsetter kl. 19.00

Dag 7
Dordrecht

I løpet av natten kommer vi til Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland. Dordrecht ligger på en øy, der tre elver møtes, og var i sin tid en viktig handelsby. Elvekrysset ved Dordrecht er en av Nederlands mest trafikkerte vannveier. Om morgenen kan du bli med på en valgfri byvandring i Dordrecht. Retur til skipet for lunsj og seilasen fortsetter gjennom det store elvedeltaet. Klokken 21.00 er vi tilbake i Amsterdam. 
Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 8
Amsterdam–Oslo

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og drar til flyplassen. Vi flyr direkte tilbake til Oslo med KLM.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. De valgfrie utfluktene må også forhåndsbestilles, men betales om bord. 
Det kreves et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre utfluktene.

Program utflukter
Dag

Sted
Utfluktspakke
Valgfri utflukt
Inkludert utflukt
1Amsterdam Red Light District 
2AmsterdamByvandring Keukenhof
3Rotterdam Byvandring 
   Delft og Haag 
4Gent Byvandring 
   Brugge 
5BrusselByrundtur  
6AntwerpenByvandring  
7Dordrecht Byvandring 
8Amsterdam Red Light District 


MS Crucevita 4*
Rederi: Crucemundo 
Byggeår: 1995, renovert 2018 
Lengde: 105 m 
Passasjerer: 110 

Et hyggelig, nyoppusset, førsteklasses skip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, lite bibliotek, lite trimrom, sauna, resepsjon og soldekk. Internett mot avgift.
Alle lugarene er utvendige og har  bad med dusj, TV, hårtørrer og safe. Lugarene på Main Deck har store vinduer, mens lugarene på Promenade Deck har fransk balkong.


Pris
Main Deckkr 12 990
Promenade Deckkr 15 870
Enkeltlugar, Main Deck *kr 18 340 

Prisene er pr. person. 
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar
 
Utfluktspakke (tre utflukter) kr 1 250 
 
Alt dette er inkludert: 
 • Fly Oslo–Amsterdam t/r med KLM (fly fra andre byer på foespørsel)
 • Flyskatter (kr 421 pr. juni 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Utflukt til Keukenhof
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer
 • Utfluktspakke (tre utflukter)
 • Valgfrie utflukter
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2018.