Fire elver - Mosel, Saar, Rhinen og Neckar.
Elvecruise fra Remich til Strasbourg. Lesertur Aftenposten

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Mosel
 • Gyldig fra
  16-09-2020
 • Gyldig til
  22-09-2020
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 17.390,-
Vi seiler på både Mosel og Rhinen, med små avstikkere til sideelvene Saar og Neckar. Fra vårt flytende hotell har du utsikt til vinmarker, borger, historiske byer og naturskjønne landskap. I land kan du oppleve Luxembourg by, Trier med sine romerske ruiner, pittoreske Cochem, vinbyen Rüdesheim, den gamle universitetsbyen Heidelberg og Strasbourg – kjent for sin sjarmerende gamleby.

Merk:
drikke om bord er inkludert.

Høydepunkter:
 • Luxembourg by
 • Saarburg, med Saarburgfossen
 • Romersk kulturarv i Trier
 • Pittoreske Cochem i Moseldalen
 • Loreleiklippen i Øvre mellomrhindalen (UNESCO)
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Historiske Heidelberg 
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Drikke inkludert, både til ­måltidene og i baren

Program

Dag 1
Oslo – Remich

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi med Lufthansa til München og derfra videre til Luxembourg. Fra flyplassen er det cirka 30 minutter med buss til den lille byen Remich, hvor MS Leonardo da Vinci venter. Remich tilhører Luxembourg, og ligger ved Mosel der elven danner grensen mellom storhertugdømmet og Tyskland. Etter at vi har funnet oss til rette i lugaren, inviteres vi til en drink i salongen og kapteinen ønsker oss velkommen om bord. Skipet ligger ved kai i Remich over natten. 

Dag 2
Remich – Saarburg

Remich er omkranset av vinmarker og området er, takket være den kalkholdige jorden, kjent for sine musserende viner. Om morgenen kan du bli med på en utflukt* til vingården Caves St. Martin. Vi får en omvisning i vinkjellerne, og det blir selvfølgelig smaksprøver på den boblende drikken. Etterpå kjører vi til sentrum av Remich, hvor vi får litt tid til på egen hånd. Ta en rusletur langs Mosel, eller nyt et glass vin på en av kafeene med utsikt over elven. Vi spaserer tilbake til skipet.
Etter lunsj er det utflukt* til Luxembourg by. Det blir først en rundtur med bussen, før vi fortsetter til fots gjennom gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi ser hertugpalasset og spaserer på Cornichen, som strekker seg langs den gamle bymuren fra 1600-tallet. Vi får litt tid på egen hånd før vi returnerer til skipet.
Før middag kaster skipet loss og cruiset begynner. Første strekning går på Mosel, før vi fortsetter på Saar til den tyske byen Saarburg. Her ligger skipet i ro til neste dag. 
Tidligere var Saar en viktig transportåre for industrien i Saarland, som i hovedsak dreide seg om kull, jern og stål. Råmateriale og ferdige produkter ble fraktet med skip på Saar, via Mosel og Rhinen, til den store havnen i Rotterdam. Ta gjerne en kveldstur i land med reiselederen for å se Saarburgfossen (Wasserfall Saarburg). En liten sideelv av Saar renner tvers gjennom sentrum og danner en liten foss hvor vannmassene stuper tjue meter ned mellom husene i den lille byen.

Dag 3
Saarburg – Trier

Om morgenen setter vi kursen tilbake mot Mosel og kommer til Trier før lunsj. Trier ble grunnlagt av keiser Augustus i år 16 f.Kr. Han ga byen navnet Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. Trier er kjent for sine mange godt bevarte romerske bygninger, deriblant den gamle byporten Porta Nigra, amfiteateret og ruinene av det romerske badet. Byen oser av tysk-romersk historie, men er også kjent for å være det eldste bispesetet i Tyskland. Den mest kjente personen fra Trier er filosofen Karl Marx, som ble født her i 1818. Om ettermiddagen tilbys det en byrundtur* i Trier med buss og til fots. Etterpå kan du rusle en tur i Triers trivelige gågater på egen hånd. 
Om kvelden fortsetter cruiset på Mosel. Etter middag er det musikk og dans i salongen.

Dag 4
Cochem – Koblenz

Vi ankommer Cochem, en liten by typisk for området, tidlig om morgenen. Gamlebyen i Cochem består av smale gater, bindingsverkshus og et utall vinstuer hvor du kan smake på områdets edle dråper. Over byen troner borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Om morgenen kan du bli med på en utflukt* til Reichsburg Cochem. Vi får en omvisning inne i borgen og lar oss imponere over utsikten over Moseldalen. Etter besøket i borgen får vi tid på egen hånd i gamlebyen i Cochem. Vi spaserer tilbake til skipet.
Midt på dagen fortsetter seilasen gjennom Moseldalens vakre landskap. Tidlig kveld kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), hvor en stor rytterstatue av keiser Wilhelm I overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. De som ønsker kan ta en spasertur i land på egen hånd eller sammen med reiselederen før middag. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Dag 5
Koblenz – Rüdesheim – Mannheim

Mens vi spiser frokost fortsetter seilasen. Vi runder Deutches Eck og fortsetter sørover på Rhinen. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles «Den romantiske Rhinen». Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter. 
Om ettermiddagen kommer vi til Rüdesheim. Her kan du bli med på en utflukt* med minitog gjennom vinmarkene med stopp i den historiske vinkjelleren Bassenheimer Hof, hvor det blir omvisning og vinsmaking. Deretter besøker vi Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter, noen fra helt tilbake til 1700-tallet. Etter besøket på museet, er det tid til å rusle en tur på egen hånd langs Drosselgasse, byens populære gågate med bindingsverkshus, livlige atmosfære og mange små kneiper og tavernaer. Ta en pause for å smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee, før vi spaserer tilbake til skipet. Om kvelden fortsetter cruiset mot Mannheim. 

Dag 6
Mannheim – Heidelberg

Tidlig om morgenen ankommer vi Mannheim, som er utgangspunkt for en halvdagsutflukt* til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. Først besøker vi uteområdene til Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Det var i slottets vakre parkanlegg at poeten Johann Wolfgang von Goethe i sin tid vandret omkring og skrev ned sine tanker. Fra den store terrassen og hagen er det fantastisk utsikt over Heidelberg og Neckar. En av attraksjonene på slottet er verdens største vintønne, bygget i 1751 med en kapasitet på over 200 000 liter. Tønnen ble fylt med vin fra de lokale vinbøndene som betalte sine skatter in natura. Rundturen fortsetter med en guidet byvandring gjennom Heidelbergs historiske sentrum, før vi får litt tid på egen hånd. Ta en spasertur gjennom de smale gatene, eller la deg friste av butikkene i den lange gågaten. 
I mellomtiden har skipet også kommet til Heidelberg. Mens vi spiser lunsj seiler vi på Neckar tilbake mot Rhinen. I kveld er det kapteinens festmiddag og etterpå kan du svinge deg på dansegulvet. Siste etappe av cruiset går på Rhinen.

Dag 7
Strasbourg – Oslo 

I løpet av natten har vi lagt til kai i Strasbourg og etter frokost sier vi farvel til skipet og går i land. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Før vi setter kursen mot flyplassen i Frankfurt, kjører bussen oss inn til sentrum hvor vi får et par timer til å spasere rundt på egen hånd eller sammen med reiselederen.  Strasbourgs sjarmerende historiske bykjerne kalles La Petite France og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Her ligger den gotiske Notre Dame-­katedralen, omkranset av bindingsverkshus og smale gater.
Kjøreturen til Frankfurt flyplass tar cirka 2,5 time. Vi flyr med Lufthansa direkte tilbake til Oslo om ettermiddagen.
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av seks utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Utfluktene er avhengig av et minimum antall deltager for å kunne gjennomføres. Du kan også kjøpe utfluktene om bord, men de vil da være dyrere enn om du forhånds­kjøper pakken.

Program utflukter
DagStedUtfluktspakke
1Remich 
2RemichLuxembourg
  Vingård i Remich
3TrierByrundtur
4CochemReichsburg Cochem
5RüdesheimTuristtog, vinsmaking og Siegfrieds musikkabinett
6MannheimHeidelberg
7Strasbourg 

MS Leonardo da Vinci 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2003, renovert i 2011
Lengde: 105 m
Passasjerer: 141
 
Om bord er det restaurant, salong med bar og dansegulv, resepsjon og stort soldekk. Drikkevarer er inkludert til måltidene og i baren. 
Alle lugarene er utvendige med bad med dusj, TV, minisafe og aircondition. Det er to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er på 12 m².

Pris
 Pris med A-kortPris uten A-kort
Hoveddekkkr 17 390kr 18 140
Øvre dekkkr 18 970kr 19 720
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 21 750kr 22 500
Enkeltlugar*, øvre dekkkr 23 190kr 23 940

* Dobbeltlugar brukt som enkelt
NB. Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.
 
Utfluktspakke (seks utflukter) kr 2 000

Abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får kr 750 i rabatt per person. Prisene er oppgitt over og beløpet trekkes fra i bookingprosessen. Abonnentsnummer må oppgis ved bestilling.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Luxembourg/Frankfurt–Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 809 pr. oktober 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (seks utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2019.