Elvecruise på Mosel og Saar. Med populære MS Leonora

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Mosel
 • Gyldig fra
  04-09-2021
 • Gyldig til
  11-09-2021
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.980,-
Mosel og Saar bukter seg gjennom den vakreste delen av den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. Her danner frodige åssider, vinmarker og pittoreske små byer med bindingsverkshus rammen rundt vårt cruise. Vi starter i Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Underveis besøker vi vinbyene Bernkastel, Saarburg og Traben-Trarbach, Luxembourg og den tidligere romerske byen Trier. Kombinasjonen av naturskjønne landskap, vinsmaking, interessante byer og det populære skipet MS Leonora bidrar til en minnerik opplevelse. 

Høydepunkter
 • Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes
 • Den ­sjarmerende gamlebyen i  Bernkastel-Kues
 • Saarburg, med Saarburgfossen
 • Luxembourg by
 • Romerske ruiner i Trier
 • Vinsmaking i Saarburg og Traben-Trarbach
 • Førsteklasses skip med hyggelig atmosfære

Program

Dag 1, søndag 
Oslo – Frankfurt – Koblenz – Alken

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Her venter bussen som skal kjøre oss til Koblenz og MS Leonora. Kjøretiden er cirka 1,5 time. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette om bord, ønskes vi velkommen av skipets danske cruisesjef. Han informerer om cruiset og går igjennom skipets sikkerhetsprosedyrer. Mens vi spiser middag kaster skipet loss og cruiset begynner. Den første etappen er kort. Bare tjue kilometer oppover Mosel kommer vi til Alken, hvor vi ligger i ro for natten. 

Dag 2, mandag
Bernkastel-Kues

Vi fortsetter seilasen oppover elven mot Bernkastel-Kues. Nyt utsikten fra soldekket mens skipet glir sakte gjennom det vakre landskapet, forbi vinmarker og små landsbyer. Etter lunsj kommer vi til Bernkastel-Kues, en av Tysklands mange dobbelt­byer, som opprinnelig besto av to byer beliggende på hver sin side av elven. Den gamle bykjernen i Bernkastel er svært sjarmerende med bygninger som kan dateres tilbake til senmiddelalderen. Markedsplassen i hjertet av byen er omkranset av bindingsverkshus, fortauskafeer og gamle bygninger, blant annet rådhuset i renessansestil. Høyt hevet over byen ligger ruinene av Landshut-borgen. Den ble bygget av erkebiskop Heinrich von Vinstingen i 1277, men ødelagt av en brann i 1692. Vi blir med reiselederen på en byvandring i Bernkastel. 
Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Skipet ligger ved kai i Bernkastel over natten.

Dag 3, tirsdag
Saarburg

Tidlig om morgenen seiler vi videre, først på Mosel og deretter på sideelven Saar. Tidligere var Saar en viktig transportåre for industrien i Saarland, som i hovedsak dreide seg om kull, jern og stål. Råmateriale og ferdige produkter ble fraktet med skip på Saar, via Mosel og Rhinen, til den store havnen i Rotterdam. 
Etter lunsj kommer vi til Saarburg. Vi blir med reiselederen på en rusletur gjennom den lille byen, som bare har rundt åtte tusen innbyggere. En liten sideelv av Saar renner tvers gjennom sentrum hvor den danner Saarburgfossen (wasserfall Saarburg). Her stuper vannmassene tjue meter ned mellom husene. Før vi vender tilbake til skipet skal vi på vinsmaking og får smake på utvalgte viner fra Saar-distriktet. Skipet ligger ved kai til neste dag.

Dag 4, onsdag
Remich – utflukt til Luxembourg

Vi seiler tilbake til Mosel, og fortsetter oppover elven. I dette området danner Mosel grensen mellom Tyskland og storhertugdømmet Luxembourg, et av Europas minste land. Tidlig ettermiddag kommer vi til Remich i Luxembourg. Byen er omkranset av vinmarker og er kjent for sine gode musserende viner, takket være den kalkholdige jorden. Etter ankomst skal vi på bussutflukt til Luxembourg by. Kjøretiden er en drøy halvtime hver vei. Det blir først en rundtur med bussen, før vi fortsetter til fots på Cornichen, som strekker seg langs den gamle bymuren fra 1600-tallet, og gjennom den UNESCO-vernede gamlebyen. Skipet ligger i ro for natten i Remich.

Dag 5, torsdag
Mehring – utflukt til Trier

Om morgenen setter vi kursen tilbake nedover Mosel og etter lunsj legger vi til kai i Mehring. Fra Mehring er det kun atten kilometer til den tidligere romerske byen Trier, grunnlagt av keiser Augustus i år 16 f.Kr. Han ga byen navnet Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. Trier er kjent for sine mange godt bevarte romerske bygninger, deriblant den gamle byporten Porta Nigra, amfiteateret og ruinene av et romersk bad. Byen er i tillegg det eldste bispesetet i Tyskland. I middelalderen var erkebiskopen av Trier en betydningsfull fyrste som kontrollerte enorme landområder. Filosofen Karl Marx ble født i Trier i 1818. 
Vi blir med på en utflukt til Trier og ser byens største severdigheter. Etter byrundturen er det tid til å rusle en tur i Triers trivelige gågater på egen hånd. Retur til Mehring, hvor skipet ligger ved kai over natten. 

Dag 6, fredag 
Traben Trarbach

Cruiset fortsetter og fra soldekket har vi utsikt til små byer og vinmarker langs elvebredden. Vi ankommer den lille vinbyenTraben Trarbach ved 14-tiden. Traben Trarbach besto opprinnelig av to byer, beliggende på hver sin side av Mosel. De to byene ble forbundet med en bru over Mosel i 1898. Etter bybrannen i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879, ble begge gjenoppbygd i jugendstil. Ovenfor Trarbach ligger ruinene av Grevenburg-­borgen, bygget på 1300-tallet. Før middag skal vi på vinsmaking med Moselviner. Skipet ligger ved kai i Traben Trarbach til over midnatt, og de som ønsker kan også oppleve byen på kveldstid.

Dag 7, lørdag
Koblenz

Mens vi sover legger skipet ut på den siste etappen av cruiset. I løpet av morgenen passerer vi flere sluser før vi er tilbake i Koblenz ved lunsjtider. Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen og var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.  
Du har ettermiddagen til å utforske Koblenz. Først på en byvandring med reise­lederen og deretter på egen hånd. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. For å komme til festningen tar du gondolbanen som strekker seg tvers over elven. Både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. 
Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten. Reisen er snart slutt og i kveld inviteres vi på en avskjedscocktail og kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

Dag 8, søndag
Koblenz – Frankfurt – Oslo

Et minnerikt cruise på Mosel og Saar er over for denne gang. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører med buss til flyplassen i Frankfurt. Direktefly tilbake til Oslo.
Program inkluderte utflukter
 
DagStedInkluderte aktiviteter og utflukter
1Koblenz 
 Alken 
2Bernkastel-KuesByvandring med reiseleder
3SaarburgByvandring med reiseleder og vinsmaking
4RemichUtflukt til Luxembourg med lokalguide
5MehringUtflukt til Trier med lokalguide
6Traben-TrarbachVinsmaking
7KoblenzByvandring med reiselederen
8Koblenz 

MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong og bar, lite treningsrom, delvis overbygget soldekk med jacuzzi. Heis mellom alle dekkene. Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Gratis Wi-Fi (med forbehold om dekning).
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, minbar og aircondition. Lugarene på hoveddekk har smale vinduer, som ikke kan åpnes. På midtdekk og øvredekk har lugarene fransk balkong. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Standard lugarene er 16 m². Skipet har to suiter (cirka 24 m²) på øvre dekk med  fransk balkong.
Priser
Hoveddekkkr 15 980
Midtdekk (fransk balkong)kr 17 490
Øvre dekk (fransk balkong)kr 18 590
Suite*, øvre dekk (på forespørsel)kr 21 590
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar**, hoveddekkkr 19 980
Enkeltlugar**, midtdekkkr 21 490

*Suite kun tilgjengelig på forespørsel. NB: skipet har kun to suiter.
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Frem til vi ser at situasjonen for å kunne gjennomføre reiser under trygge former normaliserer seg kan du vise din interesse for denne reisen ved å klikke på "Send forespørsel". Fyll inn dine detaljer og vi vil føre deg opp på listen over denne turen. Når vi ser at reisen vil bli gjennomført vil vi gjøre om til bestillinger i henhold til listen (med forbehold om ledige plasser).

Drikkepakker
Liten drikkepakke: kr 850
Husets vin, øl og mineralvann til middag (maks to glass pr. måltid) 

Stor drikkepakke: kr 1300
Husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00 og 23.00
NB: Hvis det er to passasjerer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet
 • Utflukter iht. program med Vista Travels reiseleder
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Tips til skipets mannskap og ev. sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord.
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
Prisene er basert på valutakurser pr. 11. mars 2020.