Praktfulle Mosel og Rhinen. Elvecruise med MS Viva Moments 5*
Utflukter og drikke inkludert

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Mosel
 • Gyldig fra
  17-09-2022
 • Gyldig til
  24-09-2022
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 17.980,-
Våre cruise på Mosel og Rhinen er utrolig populære – og med god grunn. De to elvene danner rammen rundt en opplevelsesrik reise, hvor skipet glir rolig gjennom et landskap med grønne vinmarker, middelalderborger og idylliske småbyer. Opplev sjarmerende Rüdesheim i Rhindalen, romerske ruiner i Trier og små vinbyer langs Mosel. Livet kan nesten ikke nytes bedre enn om bord på førsteklasseskipet MS Viva Moments.

Høydepunkter:
 • Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Livlige Drosselgasse i Rüdesheim
 • Foredrag og vinsmaking i et vinothek i Bernkastel
 • Romerske ruiner i Trier
 • Den sjarmerende gamlebyen i Traben-Trarbach
 • Cochem med Reichsburg-borgen
 • Luksuriøst all-inclusive skip hvor drikkevarer og tips er inkludert


Program

Dag 1, lørdag
Oslo – Frankfurt – Düsseldorf

Du møter reiselederen på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til Frankfurt. Videre med buss til Düsseldorf hvor MS Viva Moments venter. Kjøretiden er cirka 2.45 timer. 
Etter at vi har sjekket inn på skipet og funnet oss til rette i lugaren, starter seilingen cirka kl 16.30. Før vi går til middag samles vi i salongen hvor skipets cruisesjef ønsker oss velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. 


Dag 2, søndag
Koblenz

Tidlig om morgenen ankommer vi Koblenz. Byen ligger der Mosel renner ut i Rhinen og var en av de mange tyske byene som ble hardt rammet av bombe¬toktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gang¬avstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), hvor en stor rytter¬statue av keiser Wilhelm I overvåker sammen¬smeltningen av de to elvene. De som ønsker kan følge med reiseleder på en liten vandring i byen, som ligger i gangavstand fra skipet. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av
Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ved lunsjtid kaster skipet loss, og vi starter på seilingen opp Mosel. Utsikten mot det vakre landskapet i Moseldalen nytes aller best fra soldekket.


Dag 3, mandag
Traben-Trarbach – Bernkastel-Kues

I løpet av natten har skipet lagt til ved den lille vinbyen Traben-Trarbach, som opprinnelig var to byer beliggende på hver sin side av Mosel. Etter bybrannen i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879, ble begge byene gjenoppbygd i jugendstil. Traben og Trarbach ble forent med en bro over elven i 1898. Ovenfor Trarbach ligger ruinene av Grevenburg-borgen, bygget på 1300-tallet. Etter frokost skal vi på en liten bytur til fots, før skipet seiler videre midt på dagen.
Midt på ettermiddagen ankommer vi Bernkastel-Kues, en annen av Tysklands mange dobbeltbyer. Bernkastel og Kues har vært forbundet med bru over Mosel siden 1905. Den gamle bykjernen i Bernkastel er blant de mest sjarmerende i Moseldalen med bygninger som kan dateres tilbake til senmiddelalderen. Markedsplassen i hjertet av byen er omkranset av bindingsverkshus, fortauskafeer, små butikker og vakre bygninger, blant annet rådhuset i renessansestil. Høyt hevet over byen ligger ruinene av Landshut-borgen. Den ble bygget av erkebiskop Heinrich von Vinstingen i 1277, men ødelagt av brann i 1692. Vi skal på besøk i et vinothek i en vinkjeller fra 1458 (Vinothek im Cusanusstift) hvor det blir foredrag og vinsmaking fra et utvalg på ca 150 av regionens viner. Skipet seiler videre i 21.00 tiden. 


Dag 4, tirsdag 
Riol – utflukt til Trier

I løpet av natten har skipet lagt til i Riol, som er utgangspunkt for en utflukt til Trier. Trier ble grunnlagt av den romerske keiseren Augustus i år 16 f.Kr. Han ga byen navnet Augusta Treverorum og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. Trier er kjent for sine mange godt bevarte romerske bygninger, deriblant den gamle byporten Porta Nigra, amfiteateret og ruinene av et romersk bad. Byen er også det eldste bispesetet i Tyskland og i middelalderen var erkebiskopen av Trier en betydningsfull fyrste som kontrollerte store landområder. Filosofen Karl Marx ble født i Trier i 1818, og i forbindelse med tohundreårs jubileet for hans fødsel ble det avduket en fem meter høy bronsestatue av han i byen. Utflukten til Trier inkluderer en byrundtur med lokalguide, men det blir også tid til å rusle litt rundt i Triers hyggelige gågater på egen hånd. 
Vel tilbake i skipet kan du slappe av mens det kaster loss ved 17.00 tiden. 


Dag 5, onsdag
Cochem

I løpet av dagen skal vi gjennom fire sluser som senker skipet ned til samme nivå som Rhinen, men før vi kommer så langt skal vi besøke Cochem – ofte kalt Moseldalens perle. Gamlebyen i Cochem består av smale gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Ovenfor gamlebyen troner Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Den store borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Etter frokost blir vi med reiselederen på en rusletur i Cochem. Skipet ligger et lite stykke fra sentrum, og vi tar et minitog fra kaien inn til byen. Er været fint frister det kanskje å besøke en av utendørskafeene langs Mosel for å smake på den lokale vinen? Vi spaserer tilbake til skipet.
Sen ettermiddag legger skipet ut på etappen ned Mosel mot Rhinen. 


Dag 6, torsdag 
Rüdesheim – Linz am Rhein

Tidlig om morgenen ankommer vi Rüdesheim, som er en del av vinområdet Rheingau, kjent for sine gode rieslinger. Etter frokost blir vi med reiselederen en tur i land for å oppleve den sjarmerende lille byen. Først tar vi taubanen opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal hvor en 38 meter høy statue er reist til minne om Tysklands seier i den fransk-tyske krigen (1870–1871). Herfra er det storslått utsikt over vinmarkene, byen og elven. Tilbake i sentrum spaserer vi gjennom den livlige gågate, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Besøk gjerne en av dem og smak på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet seiler videre på ettermiddagen og vi befinner oss nå i Øvre mellom¬rhindalen, et område som kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalder¬borger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Omtrent midt mellom Rüdesheim og Koblenz, der elven er på sitt smaleste, passerer vi den bratte Loreleiklippen som har skapt grobunn for mange myter. Ved middagstider ankommer vi Linz am Rhein.


Dag 7, fredag 
Linz am Rhein – Bonn
 
Linz am Rhein er en sjarmerende liten by på knapt 6000 innbyggere, og blir ofte kalt «den fargerike byen ved Rhinen». Torget i gamlebyen danner et naturlig sentrum og er omkranset av pittoreske bindingsverkshus. Ut fra torget går det hyggelige smale gater hvor man finner butikker, kafeer, kneiper og spisesteder. Byens landemerke er St. Martin-kirken fra 1200-tallet. Gå sammen med reiselederen inn til sentrum og ta inn den hyggelige atmosfæren. Ved lunsjtider seiler skipet videre til Bonn, en seilas som tar cirka 1 ½ time.
Bonn var Vest-Tysklands tidligere hovedstad, men er også kjent som Beethovens fødested og huser museet Beethoven Haus. Byen har mange historiske bygninger, deriblant Doppelkirche fra 1151, Katedralen grunnlagt på 1000-tallet som er byens landemerke, Godesburg-festningen, rådhuset i barokkstil, Poppelsdorf-slottet, og den store universitets-bygningen fra 1818 hvor pave Benedict XVI har vært professor. Gå i land med reiselederen før siste kveld nytes om bord i skipet. Om natten seiles siste strekning til Düsseldorf.


Dag 8, lørdag 
Düsseldorf – Frankfurt – Oslo

Et minnerikt cruise på Mosel og Rhinen er over for denne gang. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører med buss til flyplassen i Frankfurt. Direktefly tilbake til Oslo.

Program inkluderte utflukter
 
DagStedInkluderte utflukter
1Düsseldorf 
2Koblenz 
3Traben-Trarbach 
 Bernkastel-KuesForedrag og vinsmaking på vinothek
4RiolUtflukt til Trier 
5CochemMinitog fra skipet til sentrum (en vei) og byvandring
6RüdesheimTaubane til Niederwald Denkmal
7Linz am Rhein 
 Bonn 
8Düsseldorf  
 

MS Viva Moments 5*
Rederi: Viva Cruises
Byggeår: 2018
Lengde: 135 m
Passasjerer: 176
MS Viva Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig reise for passasjerene. 
Fasilitetene om bord inkluderer gratis wi-fi, restaurant, bistro, panoramasalong med bar og dansegulv, stor lobby med resepsjon og suvenirbutikk, et velværeområde med trimrom, hair & nail studio og et massasjestudio. Det er heis mellom Ruby og Diamond Deck. På det store soldekket er det solsenger, jacuzzi og putting green. Skipet tilbyr også gratis utlån av sykler (begrenset antall).

Skipet har totalt 88 lugarer og alle er utvendige, Lugarene på nedre dekk er på 16 m² med vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midt- og øvre dekk er også på 16 m² og har store vinduer fra gulv til tak med skyvedør som kan åpnes (fransk balkong). Juniorsuitene på midt- og øvre dekk har fransk balkong og er på 19 m², mens Balkongsuitene på øvre dekk er på 24 m² og har privat balkong. Alle lugarene er utstyrt med flat-TV, minibar (inkludert), skjønnhetsprodukter fra RITUALS®, hårføner, safe, aircondition, dusj og toalett.

Pris
Nedre dekk (Emerald Deck)kr 17 980
Midtdekk (Ruby Deck / fransk balkong)kr 19 980
Øvre dekk (Diamond Deck / fransk balkong)kr 21 980
Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel)kr 22 980
Juniorsuite*, øvre dekk (på forespørsel)kr 23 980
Balkongsuite*, øvre dekkpris kommer
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar**, nedre dekkkr 23 980
Enkeltlugar**, midtdekkkr 25 980

*Suite kun tilgjengelig på forespørsel. 
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Tips
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
 • Minibar på lugaren
 • Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
 • Gratis lån av skipets sykler (begrenset antall)
 • Utflukter iht. program med Vista Travels reiseleder
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
 • Tips til ev. sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
Prisene er basert på valutakurser pr. november 2021.