Praktfulle Mosel og Rhinen. Elvecruise med MS Leonora. Fra Evenes
Utflukter inkludert

 • Avreisested
  Harstad/Narvik Lufthavn Evenes
 • Destinasjon
  Mosel
 • Gyldig fra
  04-10-2020
 • Gyldig til
  11-10-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 17.980,-
Våre cruise på Mosel og Rhinen er utrolig populære – og med rette. De to elvene danner rammen rundt en opplevelsesrik reise, hvor skipet glir stille gjennom et landskap med grønne vinmarker, idylliske småbyer og middelalderborger. Opplev sjarmerende Rüdesheim i Rhindalen, romerske ruiner i Trier og små vinbyer langs Mosel. Livet kan nesten ikke nytes bedre enn om bord på vårt førsteklasses skip.

Høydepunkter:
 • Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Livlige Drosselgasse i Rüdesheim
 • Vinsmaking i Traben-Trarbach
 • Romerske ruiner i Trier
 • Den sjarmerende gamlebyen i Bernkastel-Kues
 • Cochem med Reichsburg-borgen
 • Førsteklasses skip med hyggelig atmosfære


Program

Dag 1, søndag
Evenes – Oslo – Frankfurt – Koblenz

Vi flyr fra Evenes til Oslo og derfra videre til Frankfurt. Her venter bussen som skal kjøre oss til Koblenz og MS Leonora. Kjøretiden er cirka 1,5 time. Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen og var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.
Etter at vi har funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen hvor skipets danske cruisesjef ønsker oss velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. Skipet ligger ved kai over natten i Koblenz.

Dag 2, mandag
Rüdesheim

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på Rhinen. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, som kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.
Etter lunsj legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Her blir vi med på tur med taubanen opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal. Etterpå spaserer vi gjennom Rüdesheims livlige gågate, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Ta en pause og smak på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. De som ønsker kan besøke Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin unike samling av selvspillende instrumenter. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans besetning.

Dag 3, tirsdag
Alken

Ved ni-tiden forlater vi Rüdesheim, og seiler tilbake nedover elven og får et gjensyn med Loreleiklippen. Ved Koblenz runder vi Deutches Eck og fortsetter på Mosel. Etter at vi har passert to sluser kommer vi om ettermiddagen til Alken. Ovenfor den lille vinbyen troner ruinene av Burg Thurant, som kan friste med fantastisk utsikt over Moseldalen. Fra midten av 1200-tallet var erkebiskopene i Trier og Köln felleseiere av borgen, som resulterte i at hver halvdel fikk sin egen inngang, bolig og bergfried (tårn). Borgen ble ødelagt av franskmennene i 1689, men er delvis gjenoppbygget. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 4, onsdag 
Zell og Traben Trarbach

Cruiset fortsetter tidlig om morgenen og vi nyter utsikten fra soldekket. Vi skal gjennom hele tre sluser før vi ankommer Zell midt på dagen. Zell vil for alltid være knyttet til den populære hvitvinen Schwarze Katz. Skipet er i Zell kun én time, men du har tid til å ta en liten spasertur i land. Mens vi spiser lunsj fortsetter seilasen gjennom Mosels vakre landskap. Ved 17-tiden kommer vi til den lille vinbyen Traben Trarbach. Dette var opprinnelig to byer, beliggende på hver sin side av Mosel. Etter bybrannen i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879, ble begge byene gjenoppbygd i jugendstil. Ovenfor Trarbach ligger ruinene av Grevenburg-borgen, bygget på 1300-tallet. Før middag skal vi på vinsmaking på en vingård. Skipet ligger ved kai i Traben Trarbach over natten.

Dag 5, torsdag
Mehring (Trier)

Vi seiler videre tidlig om morgenen og etter lunsj kommer vi til Mehring. Herfra er det kun 18 kilometer til Trier, som ble grunnlagt av den romerske keiseren Augustus i år 16 f.Kr. Han ga byen navnet Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. Trier oser av tysk-romersk historie og er kjent for sine mange godt bevarte romerske bygninger, deriblant den gamle byporten Porta Nigra, amfiteateret og ruinene av det romerske badet. Byen er også det eldste bispesetet i Tyskland og i middelalderen var erkebiskopen av Trier en betydningsfull fyrste som kontrollerte enorme landområder. Filosofen Karl Marx, opphavsmannen til marxismen, ble født i Trier i 1818. I forbindelse med tohundreårs jubileet for hans fødsel ble det avduket en over fem meter høy bronsestatue av han i byen. Om ettermiddagen skal vi på utflukt til den tidligere romerske byen. Vi ser flere av de romerske byggverkene i byens historiske sentrum. Det blir også tid til å rusle litt rundt i Triers trivelige gågater på egen hånd. 
Skipet ligger ved kai i Mehring over natten. 

Dag 6, fredag 
Bernkastel-Kues

Om morgenen setter vi kursen tilbake mot Koblenz. Etter lunsj kommer vi til Bernkastel-Kues, en annen av Tysklands mange dobbeltbyer. Bernkastel og Kues har vært forent med bru over Mosel siden 1905. Den gamle bykjernen i Bernkastel er svært sjarmerende med bygninger som kan dateres tilbake til senmiddelalderen. Markedsplassen i hjertet av byen er omkranset av bindingsverkshus, fortauskafeer, butikker og gamle bygninger, blant annet rådhuset i renessansestil. Høyt hevet over byen ligger ruinene av Landshut-borgen. Den ble bygget av erkebiskop Heinrich von Vinstingen i 1277, men ødelagt av en brann i 1692. Opplev Bernkastel på egen hånd eller sammen med reiselederen. Skipet ligger ved kai til over midnatt.

Dag 7, lørdag 
Cochem

Seilasen fortsetter og i løpet av dagen skal vi gjennom fire sluser som senker skipet ned til samme nivå som Rhinen. Før vi kommer så langt skal vi besøke Cochem, – ofte kalt Moseldalens perle. Gamlebyen i Cochem består av smale gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Ovenfor gamlebyen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. 
Etter lunsj blir vi med reiselederen på en rusletur i Cochem. Skipet ligger et lite stykke fra sentrum, og vi tar et minitog fra kaien inn til byen. Er været fint frister det kanskje å sette seg ned på en av utendørskafeene langs Mosel for å smake på den lokale vinen. Vi spaserer tilbake til skipet.
Klokken 18.00 legger vi ut på siste etappen av cruiset. Reisen er snart slutt – og i løpet av natten er vi tilbake i Koblenz. I kveld er det avskjedscocktail og kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen. 

Dag 8, søndag 
Koblenz – Frankfurt – Oslo – Evenes

Et minnerikt cruise på Mosel og Rhinen er over for denne gang. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører med buss til flyplassen i Frankfurt. Fly via Oslo tilbake til Evenes.

Program inkluderte utflukter
 
DagStedInkluderte utflukter
1Koblenz 
2RüdesheimTaubane til Niederwald Denkmal
3Alken 
4
 
Zell 
Traben-Trarbach 

Vinsmaking    
5MehringUtflukt til Trier med lokalguide
6Bernkastel/Kues   
7CochemMinitog fra skipet til sentrum (en vei) og byvandring
8Koblenz 
 

MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong og bar, lite treningsrom, delvis overbygget soldekk med jacuzzi. Heis mellom alle dekkene. Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet. Gratis Wi-Fi.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, minbar og aircondition. Lugarene på hoveddekk har smale vinduer, som ikke kan åpnes. På midtdekk og øvredekk har lugarene fransk balkong. Standard lugarene er 16 m². Skipet har to suiter på øvre dekk, som er ca. 24 m².
Pris
Hoveddekkkr 17 980
Midtdekk (fransk balkong)kr 18 980
Øvre dekk (fransk balkong)kr 19 980
Suite*, øvre dekk (på forespørsel)kr 22 850
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar**, hoveddekkkr 21 690
Enkeltlugar**, midtdekkkr 22 490

*Suite kun tilgjengelig på forespørsel. NB: skipet har kun to suiter.
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Drikkepakker
Liten drikkepakke: kr 700
Husets vin, øl og mineralvann til middag (maks to glass pr. måltid) 

Stor drikkepakke: kr 1260
Husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00 og 23.00
NB: Hvis det er to passasjerer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Evenes–Oslo–Frankfurt t/r med SAS og  Lufthansa (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet
 • Utflukter iht. program med Vista Travels reiseleder
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Tips til skipets mannskap og ev. sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord.
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang, og det kan være mye gåing på utfluktene. MS Leonora har heis. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019.