Julemarkedscruise på Mosel. Lesertur Aftenposten. Venteliste
Koblenz, Cochem, Traben-Trarbach og Bernkastel-Kues

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Mosel
 • Gyldig fra
  06-12-2018
 • Gyldig til
  10-12-2018
 • Varighet
  5 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 8.690,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Opplev førjulsstemningen i noen av Tysklands mest sjarmerende vinbyer. Cruiset starter i Koblenz og derfra seiler vi til de absolutt mest populære perlene langs Mosel – Cochem, Traben-Trarbach og Bernkastel-Kues. Bindingsverkshus og vakre bygninger fra middelalderen danner en særpreget ramme rundt de tradisjonelle julemarkeder. 

Høydepunkter:
 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Cochems gamleby med bindingsverkshus og vinstuer 
 • Julemarkedet i vinkjellerne i Traben-Trarbach
 • Bernkastel-Kues med sin pittoreske gamleby og et av Tysklands vakreste julemarkeder
 • Elegant, førsteklasses skip

Program

Dag 1, torsdag 6. desember
Oslo – Frankfurt – Koblenz

Du møter reiselederen på Oslo lufthavn om morgenen og sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt. Videre med buss til Koblenz, der MS Leonora venter. Kjøretiden er cirka 1,5 time. Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen, og var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av nytt og gammelt.
Etter at vi har funnet oss til rette om bord  og i lugaren, inviteres vi på en velkomstdrink og kanapeer i salongen. Skipets danske cruise­sjef ønsker oss velkommen om bord og går igjennom sikkerhetsprose­dyrene. Før  middag er det mulig å ta en tur i land for å  besøke Koblenz historiske julemarked i Altstadt (gamlebyen). Det er også mange hyggelige butikker i byens lange gågate.  Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Dag 2, fredag 7. desember
Cochem

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset på Mosel begynner. Med skrånende vinmarker, borger og små landsbyer er Moseldalen en sann eventyridyll å seile gjennom. Etter lunsj kommer vi til Cochem, en liten by typisk for området. Cochems sjarmerende gamleby ligger langs elvebredden og består av trange gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Ovenfor byen troner borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. 
MS Leonora ligger ved kai i Cochem til neste morgen, så vi får god tid til å utforske byen. Besøk gjerne en av Cochems mange vinkneiper og smak på den lokale vinen.

Dag 3, lørdag 8. desember
Traben-Trarbach

Vi fortsetter vår ferd på Mosel og passerer flere sluser før vi legger til kai i ­Traben-Trarbach om ettermiddagen. Den lille vinbyen ligger midt i Moseldalen, i delstaten Rheinland-Pfalz. Selv med omkring­liggende områder er innbyggertallet bare litt over seks tusen. Traben-Trarbach besto opprinnelig av to byer, beliggende på hver sin side av elven. Etter bybrannen i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879, ble begge byene gjenoppbygd i jugendstil. I 1898 ble Trarbach og Traben forbundet med bro over Mosel.
Julemarkedet i Traben-Trarbach heter Mosel-Wein-Nachts-Markt (Mosel vin- nattmarked), og ligger i byens historiske vinkjellere. Det er fascinerende å forlate de kalde bygatene og gå ned i de lune og romantisk opplyste vinkjellerne. La deg fortrylle av  duften av granbar, glühwein og brente mandler. Her kan du kjøpe kulinariske spesialiteter, vinrelaterte produkter og håndverksprodukter av høy kvalitet. Det underjordiske julemarkedet i Traben-Trarbach er det eneste av sitt slag i Tyskland, og den spesielle atmosfæren gjør dette til en uforglemmelig opplevelse.
Skipet ligger ved kai i Traben-Trarbach til neste dag.

Dag 4, søndag 9. desember
Bernkastel-Kues

Mens vi spiser frokost fortsetter seilasen mot cruisets siste havn, Bernkastel-Kues, med ankomst like etter lunsj. Høyt hevet over byen kan man se ruinene av Landshut-­borgen. Den ble bygget av erkebiskop Heinrich von Vinstingen i 1277, men ødelagt av en brann i 1692. Den gamle bykjernen i Bernkastel er svært sjarmerende. Markedsplassen i hjertet av byen er omkranset av gamle bygninger og bindingsverkshus, deriblant rådhuset i renessansestil fra 1608. 
Det er ikke mange steder som slår Bernkastel når det gjelder julestemning. Byens julemarked ligger i de julepyntede, smale gatene fra torget til den gamle byporten, Graacher Tor, og består av rundt førti vakkert dekorerte treboder. Markedet bidrar til en nesten magisk atmosfære i den allerede svært pittoreske byen. 
På markedsplassen er et av de gamle bindingsverkshusene for anledningen gjort om til en stor adventskalender hvor treskoddene foran vinduene er nummerert fra 1 til 24. Hver kveld i adventstiden åpnes en av lukene, og det blir høytlesning av et adventsdikt eller liten historie. 

Dag 5, mandag 10. desember
Bernkastel-Kues – Frankfurt – Oslo

Et stemningsfullt julemarkedscruise på Mosel er over for denne gang. Etter frokost sier vi farvel til skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar cirka to timer. Vi flyr med Lufthansa direkte tilbake Oslo med ankomst tidlig kveld.
MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong og bar, treningsrom og massasje, og delvis overbygget soldekk med jacuzzi. Det er heis mellom alle dekkene. Gratis Wi-Fi, men med forbehold om dekning når skipet seiler.
Lugarene er cirka 16m² og har dobbeltseng eller to enkeltsenger, bad med dusj, hårtørrer, minisafe, TV, minbar og aircondition. Alle lugarene er utvendige. På hoveddekk er det to smale vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har fransk balkong.
Priser
 A-kort prisPris uten A-kort
Hoveddekk kr   8 690kr   9 440
Midtdekk, fransk balkongkr   9 190kr   9 940
Øvre dekk, fransk balkongkr   9 690kr 10 440
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
 
Tillegg for enkeltlugar* kr 2 100  
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. Begrenset antall lugarer.
 
Abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får kr 750 i rabatt per person. Prisene er oppgitt over og beløpet trekkes fra i bookingprosessen. Abonnentsnummer må oppgis ved bestilling.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 609 pr. februar 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink og kanapeer
 • Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer (det er mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Tips til skipets mannskap
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2018.