Førjulscruise på Mosel. Lesertur Stavanger Aftenblad
Koblenz, Cochem, Traben-Trarbach og Bernkastel-Kues. Venteliste

 • Avreisested
  Stavanger Sola
 • Destinasjon
  Mosel
 • Gyldig fra
  06-12-2019
 • Gyldig til
  10-12-2019
 • Varighet
  5 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.870,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Opplev førjulsstemningen i noen av Tysklands sjarmerende, små byer langs Mosel. Cruiset starter i Koblenz og derfra seiler vi til de populære vinbyene Cochem, Traben-Trarbach og Bernkastel-Kues. Bindingsverkshus og vakre bygninger fra middelalderen danner en særpreget ramme rundt tradisjonelle julemarkeder og julepyntede byer.

Høydepunkter:
 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Gamlebyen i Cochem med bindingsverkshus og vinstuer 
 • Julemarkedet i vinkjellerne i Traben-Trarbach
 • Bernkastel-Kues med sin pittoreske gamleby og et av Tysklands vakreste julemarkeder
 • Det populære førsteklasses skipet MS Leonora

Program

Dag 1, fredag 6. desember
Stavanger – Frankfurt – Koblenz

Du møter reiselederen på Sola lufthavn om morgenen og sammen flyr vi med KLM via Amsterdam til Frankfurt. Videre med buss til Koblenz, der MS Leonora venter. Kjøretiden er cirka 1,5 time. Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen, og var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av nytt og gammelt.
Etter at vi har funnet oss til rette om bord og i lugaren, inviteres vi på en velkomstdrink  i salongen. Skipets danske cruisesjef ønsker oss velkommen om bord og går igjennom sikkerhetsprosedyrene. Før middag er det mulig å ta en tur i land for å besøke julemarkedet i Koblenz som ligger spredt utover altstadt (gamlebyen). Det er også mange hyggelige butikker i byens gågate. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Dag 2, lørdag 7. desember
Cochem

Tidlig om morgenen kaster vi loss og cruiset på Mosel begynner. Med skrånende vinmarker, borger og små landsbyer er Moseldalen en sann eventyridyll å seile gjennom. Etter lunsj kommer vi til Cochem, en liten by typisk for området. Cochems sjarmerende gamleby ligger langs elvebredden og består av smale gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Over byen troner borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. De som ønsker kan ta en spasertur opp til Reischburg for å beundre utsikten. MS Leonora ligger ved kai i Cochem til neste morgen, så vi får god tid til å utforske byen. Besøk gjerne en av Cochems mange vin­kneiper og smak på den lokale vinen.

Dag 3, søndag 8. desember
Traben-Trarbach

Vi fortsetter vår ferd på Mosel og passerer flere sluser før vi ankommer Traben-­Trarbach om ettermiddagen. Den lille vinbyen ligger midt i Moseldalen, i delstaten Rheinland-Pfalz. Selv med omkringliggende områder er innbyggertallet bare litt over seks tusen. Traben-Trarbach besto opprinnelig av to byer, beliggende på hver sin side av elven. Etter bybrannen i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879, ble begge byene gjenoppbygd i jugendstil. I 1898 ble Trarbach og Traben forbundet med bro over Mosel.
I Traben-Trarbach har de et uvanlig julemarked. Det heter Mosel-Wein-­Nachts-Markt (Mosel vin-nattmarked) og ligger i byens historiske vinkjellere. Det er fascinerende å forlate de kalde bygatene og gå ned i de lune og romantisk opplyste vin­kjellerne hvor det dufter av granbar, glühwein og brente mandler. Her kan du kjøpe kulinariske spesialiteter og håndverksprodukter av høy kvalitet. Det underjordiske julemarkedet i Traben-Trarbach er det eneste av sitt slag i Tyskland, og den spesielle atmosfæren gjør dette til en uforglemmelig opplevelse.
Skipet blir liggende ved kai i Traben-­Trarbach til neste dag.

Dag 4, mandag 9. desember
Bernkastel-Kues

Mens vi spiser frokost fortsetter seilasen mot cruisets siste havn, Bernkastel-Kues, med ankomst like etter lunsj. Den gamle by­­kjernen i Bernkastel er svært sjarmerende. Markedsplassen i hjertet av byen er omkranset av gamle bygninger og bindingsverkshus, deriblant rådhuset i renessansestil fra 1608. Høyt hevet over byen kan man se ruinene av Landshut-borgen. Den ble bygget av erkebiskop Heinrich von Vinstingen i 1277, men ødelagt av en brann i 1692.
Det er ikke mange steder som slår Bernkastel når det gjelder julestemning. Byens julemarked ligger i de julepyntede, trange gatene fra torget til den gamle byporten, Graacher Tor, og består av rundt førti vakkert dekorerte treboder. Markedet bidrar til en nesten magisk atmosfære i den pittoreske byen. 
På markedsplassen er et av de gamle bindingsverkshusene for anledningen gjort om til en stor adventskalender hvor treskoddene foran vinduene er nummerert fra 1 til 24. Hver kveld i adventstiden åpnes en av lukene, og det blir høytlesning av et adventsdikt eller en liten historie. 

Dag 5, tirsdag 10. desember
Bernkastel-Kues – Frankfurt – ­Stavanger

Et stemningsfullt førjulscruise på Mosel er over for denne gang. Etter frokost sier vi farvel til skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar cirka to timer. Underveis gjør vi et stopp i Rüdesheim, hvor vi får tid til å ta en titt på julemarkedet og spise lunsj (ikke inkludert). Vi flyr med KLM til Amsterdam og derfra videre til Stavanger med ankomst sent om kvelden.
MS Leonora 4*+
Rederi: Cruise2Go
Byggeår: 2008
Lengde: 110 m
Passasjerer: 138
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, lite treningsrom, heis og soldekk. Liten salong akterut på øvre dekk med kaffe/te-stasjon. Gratis Wi-Fi (med forbehold om dekning når skipet seiler).
Lugarene er cirka 16m² og har bad med dusj, hårtørrer, safe, TV, lite kjøleskap og aircondition. På hoveddekk er det to smale vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har fransk balkong. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.

Priser
 Pris med A fordelskortetPris uten fordelskort
Hoveddekk kr 10 870kr 11 620
Midtdekk, fransk balkongkr 11 370kr 12 120
Øvre dekk, fransk balkongkr 11 870kr 12 620
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar* hoveddekk kr 12 870kr 13 620
Enkeltlugar* midtdekk, fransk balkongkr 12 370kr 14 120
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. Begrenset antall lugarer.
Suite fra kr 14 270 - kun på forespørsel.

Abonnenter av Stavanger Aftenblad får kr 750 i rabatt per person. Prisene er oppgitt over og rabatten trekkes fra i bookingforløpet. Abonnentnummer må oppgis i bestillingen.

Drikkepakke 1 kr 410
Drikkepakke 2 kr 710
Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.

Prisen inkluderer:
 • Fly Stavanger–Frankfurt t/r med ­KLM
 • Flyskatter (kr 862 pr. mars 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink
 • Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente drikke hele døgnet
 • Wi-Fi om bord
 • Tips til besetningen om bord (kr 350 pr. person)
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer. Mulig å forhåndsbestille drikkepakke (se under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Drikkepakke
 • Drikkepakke 1: Husets vin, øl og mineralvann servert i glass til lunsj og middag.
 • Drikkepakke 2: Husets vin, øl og mineralvann servert i glass mellom kl. 11.00 og 23.00.
Drikkepakken kan ikke kjøpes om bord – kun forhåndsbestilles.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2019.