Eksotiske Mekong - Elvecruise gjennom Vietnam og Kambodsja
Fra Kristiansand. Venteliste

 • Avreisested
  Kristiansand (Kjevik)
 • Destinasjon
  Mekongdeltaet
 • Gyldig fra
  03-02-2020
 • Gyldig til
  16-02-2020
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 32.580,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00. Vi har også ny avgang i november - les om den her.

En reise på Mekong er opplevelser med vakker natur, frodig fauna, fascinerende folkeliv og gamle kultursteder. Reisen starter i Vietnams største by, Ho Chi Minh City. Derfra seiler vi til Kambodsjas hovedstad Phnom Penh og videre til Siem Reap med de fantastiske tempelruinene i Angkor. Dette er en reise som gir minner for livet!

Høydepunkter:
 • Pulserende Ho Chi Minh City
 • Cu Chi tunnelene fra Vietnamkrigen 
 • Livet langs Mekongs bredder
 • Kambodsjas hovedstad 
 • Phnom Penh
 • De fantastiske tempelruinene i Angkor (UNESCO)
 • Førsteklasses elvecruiseskip
 • Helpensjon og drikkevarer om bord inkludert

Program

Dag 1, mandag 3. februar
Kristiansand – Oslo – Bangkok

Fly om morgenen med SAS fra Kjevik til Oslo Lufthavn, hvor du møter Vista Travels reiseleder. Videre med Thai Airways direkte til Bangkok.  

Dag 2, tirsdag 4. februar
Bangkok – Ho Chi Minh City

Vi lander i Bangkok ved sekstiden om morgenen og flyr kort tid etter videre til Ho Chi Minh City. På flyplassen blir vi møtt av vår lokalguide og kjørt med buss til Grand Hotel, som ligger i sentrum av byen nær Saigon­elven. Ettersom vi ikke får sjekket inn før kl. 14.00 anbefaler vi at du legger badetøyet øverst i kofferten slik at du kan hvile deg ved svømmebassenget etter den lange reisen. Lunsj på egen hånd. 
Ettermiddagen er til fri disposisjon. Om kvelden samles vi til velkomstmiddag på en lokal restaurant. (M)

Dag 3, onsdag 5. februar
Cu Chi-tunnelene og Ho Chi Minh City

Etter frokost drar vi med buss ut på landsbygden for å se de berømte Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen. Dette var en del av en underjordisk verden der den vietnamesiske motstandsbevegelsen holdt til. Tunnelene strekker seg hele 212 kilometer og er gravd ut i forskjellige nivåer, fra tre til tolv meter under jorden. Her fantes både skole og sykehus. Vi kjører tilbake til Ho Chi Minh City og spiser lunsj. Neste stopp på programmet er  Krigsmuseet, hvor vi får nok et innblikk i Vietnamkrigen og dens brutale konsekvenser. Vi skal også se mer av byen, blant annet Posthuset og Notre Dame-katedralen, begge bygget i fransk kolonistil. Middag for egen regning. (F, L)

Dag 4, torsdag 6. februar
Ho Chi Minh City – My Tho

Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og kjører til My Tho, hvor RV Mekong Prestige II, venter. På veien stopper vi ved en fabrikk som lager lakkprodukter, og besøker markedet i Cholon. Vel fremme i My Tho sjekker vi inn og spiser lunsj om bord. Om ettermiddagen kaster skipet loss, og cruiset begynner. Mens vi seiler gjennom Mekongdeltaet hygger vi oss med middag og folkloreshow om bord. (F, L, M)

Dag 5, fredag 7. februar
Cai Be – Sa Dec

Om morgenen ankommer vi Cai Be, og starter dagen med en tur i en tradisjonell sampan (flatbunnet trebåt) til byens flytende marked. Utflukten fortsetter til fots forbi den franske gotiske katedralen. Langs elvebredden besøker vi et sted de lager rispapir og et annet sted som lager kokosgodteri.
Seilasen fortsetter gjennom Vinh Long provinsen, midt i det store Mekongdeltaet, før vi kommer til Sa Dec. Her blir vi med på en spasertur og ser huset til den franske forfatterinnen Marguerite Duras’ kinesiske elsker. Duras bodde i Sa Dec fra 1928 til 1932, og er kjent for sine delvis selvbiografiske romaner fra Fransk Indokina, blant annet «Elskeren». Vi avslutter med å besøke et caodaistisk tempel før vi rusler gjennom det fargerike, lokale markedet. (F, L, M)

Dag 6, lørdag 8. februar
Tan Chau - grensekryssing

Tidlig om morgenen kommer vi til Tan Chau, en avsidesliggende landsby nær Kambodsja. Etter frokost går vi over i mindre båter for å besøke et fiskeoppdrett, et teppeveveri og et verksted hvor det produseres silkestoffer. Vi kjører rickshaw tilbake til skipet, og får en rundtur gjennom byen. 
Om ettermiddagen seiler vi videre oppover elven, og snart kommer vi til grensen mellom Vietnam og Kambodsja. Grenseformalitetene kan ta noen timer, før vi fortsetter seilasen nordover. (F, L, M)

Dag 7, søndag 9. februar
Phnom Penh

Vi legger til kai i Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh om morgenen. Phnom Penh ble grunnlagt i 1373, og utnevnt til landets hovedstad i 1431. Under den franske kolonimakten, fra slutten på 1800-tallet til midten av 1900, var Phnom Penh kjent som Asias perle. I deler av byen ser du fremdeles bygninger fra den franske kolonitiden. 
Etter frokost skal vi bli bedre kjent med Phnom Penh. Vi besøker Det kongelige slott, Sølvpagoden og Nasjonalmuseet med mange skatter fra khmertiden. Om ettermiddagen er det utflukt til den tidligere skolen S21, som var et beryktet fengsel under Røde Khmer-regimet (1975–1979). Dette var et mørkt kapittel i Kambodsjas historie, der tortur og drap sto på dagsordenen. Turen avsluttes med besøk i Wat Phnom, tempelet som har gitt byen sitt navn. 
Etter middag får vi oppleve en tradisjonell apsara-danseforestilling om bord. (F, L, M)

Dag 8, mandag 10. februar
Chong Koh og Phnom Penh

Om morgenen seiler vi til den lille byen Chong Kho eller Oknathey, som begge ligger på Silkeøya nær Phnom Penh. Silkeøya er, som navnet tilsier, kjent for silkeproduksjon. Vi besøker et av silkeveveriene, ser stedets pagode, og får hilse på barna på den lokale skolen. 
Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser seiler skipet tilbake til Phnom Penh – forbi små landsbyer og med utsikt til livet på elven. Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan utforske Phnom Penh i ditt eget tempo. Skipet ligger ved kai i Phnom Penh over natten.

Dag 9, tirsdag 11. febuar
Oudong – Kampong Tralach

Fra Phnom Penh fortsetter seilasen på Tonle Sap-elven, som forbinder Mekong med innsjøen Tonle Sap. Etter lunsj kommer vi til Prek-demningen. Herfra kjører vi med buss til Oudong, beliggende på en høyde med utsikt til mange stupaer fra de siste khmer­kongenes regjeringstid. Vi ser blant annet Vipassana Dhura-pagoden, et meditasjonssted for buddhistmunker. Utflukten fortsetter til Kampong Tralach, hvor vi besøker en pagode fra 1800-tallet med vakre veggmalerier. Retur til skipet med gammeldagse oksekjerrer.

Dag 10, onsdag 12. februar
Kampong Chhnang

Cruiset fortsetter på Tonle Sap-elven. Nær utløpet ved Tonle Sap-sjøen, ligger Kampong Chhnang, som direkte oversatt betyr «keramikkhavn». Foruten keramikkproduksjon er byen kjent for sine mange markeder, smale kanaler og hus bygget på påler eller kunstige øyer. Vi går i land for å besøke et av markedene. (F, L, M)

Dag 11, torsdag 13. februar
Tonle Sap – Siem Reap

Siste etappe av cruiset går på den 150 kilometer lange innsjøen Tonle Sap. Sjøen er nærmest et innlandshav, men så grunn at skipsledene markeres med avhogde grener, omtrent som brøytestaver i Norge. Vannstanden kan variere, og hvis den er for lav til at vårt skip kan seile helt til Siem Reap, blir vi isteden fraktet med buss eller hurtigbåt.
Vel fremme i Siem Reap sjekker vi inn på Hotel Somadevi Angkor Boutique & Resort.   Om ettermiddagen besøker vi Les Artisans d’Angkor, hvor du kan se hvordan man lager det vakreste kunsthåndverk, og turistmarkedet Psar Chas. Her er det morsomt å bare vandre omkring og titte. I dag er både lunsj og middag for egen regning. Ta følge med reiselederen og finn en lokal restaurant, eller spis på hotellet. (F)

Dag 12, fredag 14. februar
Angkor

Dagen er viet Angkor, den fascinerende glemte byen i jungelen. Angkor var sentrum for Khmerriket fra år 802. I 1431 ble khmerkongen beseiret og Angkor forlatt og etter hvert glemt og overvokst av jungelen. Først på slutten av 1800-tallet ble Angkor gjenoppdaget av franske arkeologer. Angkor Thom var den opprinnelige byen, omringet av mur og vollgrav. Vi ser også det vakre Bayon-­tempelet, kjent for de store statuene av smilende kjempeansikter, og Ta Prohm tempelet, som fremdeles er overgrodd av trær. Etter lunsj på den kjente Foreign Correspondence Club i Siem Reap, skal vi besøke Angkor Wat, det mest berømte av Angkor-templene. Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant. (F, L, M)

Dag 13, lørdag 15. februar
Siem Reap – Bangkok

Dagen er til fri disposisjon. Slapp av ved svømmebassenget på hotellet eller ta en siste oppdagelsesferd i Siem Reap. Vi får beholde hotellrommet helt til kl. 17.00. 
Om kvelden flyr vi med Thai Airways til Bangkok. Her blir det noen timers ventetid før vi flyr videre. (F)

Dag 14, søndag 16. februar
Bangkok – København 
Kristiansand
Thai Airways’ direktefly til København har avgang litt etter midnatt. Fra København flyr vi videre med Widerøe og lander i Kristiansand om morgenen. 

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
RV Mekong Prestige II 4*+
Rederi: Rivages du Monde
Byggeår: 2013
Lengde: 68 m
Passasjerer: 62
 
Førsteklasses skip hvor fransk eleganse kombineres med lokale materialer og møbler. Restauranten serverer både internasjonal og asiatisk mat. Fasilitetene inkluderer en hyggelig salong med bar, soldekk med solsenger, trimrom, spa og boblebad. 
Alle lugarene er utvendige og har to senger som kan settes sammen til en dobeltseng, bad med dusj, et lite bord, to stoler, hårtørrer, minisafe og aircondition. Standardlugarene (20 m²) har en liten balkong. Juniorsuitene (25 m²) på hoveddekk og terrassesuitene (27 m²) på øvre dekk har litt større balkong enn standardlugarene, samt separat badekar i tillegg til dusj. 

Pris
Standardlugar, hoveddekkkr 32 580
Standardlugar, øvre dekkkr 34 890
Juniorsuite, hoveddekkkr 37 490
Terrassesuite, øvre dekkkr 41 260
Pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 44 690
Enkeltlugar*, øvre dekkkr 48 990
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB. Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Alt dette er inkludert:
 • Fly Kristiansand–Oslo–Ho Chi Minh City/Siem Reap–Bangkok–København–Kristiansand med SAS, Thai Airways og Widerøe.
 • Flyskatter (kr 2281 pr. mai 2019)
 • Transport mellom flyplass, skip, hotell
 • To netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh City med frokost
 • En middag og en lunsj i Ho Chi Minh City
 • To netter på førsteklassehotell i Siem Reap med frokost
 • En lunsj og en middag i Siem Reap
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon på cruiset fra lunsj første dag til frokost siste dag
 • Vann, juice, mineralvann og lokalt øl på cruiset
 • Sen utsjekking fra hotellet på dag 13
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Tips til besetningen om bord og lokalguider i løpet av cruiset
 • Norsk kunnskapsrik reiseleder

Prisen inkluderer ikke: 
 • Visa til Kambodsja, pt. USD 50
 • Tips til sjåfører og lokalguider
 • Tips til utfluktsguidene på skipet
 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Kambodsja. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreisedato. Du vil få tilsendt informasjon om hvordan man søker visum i god tid før avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden på kort varsel. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Våre hoteller
Vi bor på gode førsteklassehoteller med med svømmebasseng.
Ho Chi Minh City: Grand Hotel (deluxe) 
Siem Reap: Hotel Somadevi Angkor Boutique & Resort (deluxe)

«Norsk» skip
På dette cruiset er det kun gjester fra Vista Travel om bord på skipet.  
Prisene er basert på valutakurser pr. mai 2019.